Hisingsbacka lyckades förra året att vinna 4A efter en fantastisk säsong, Fredrik Zanjanchi gjorde en strålande säsong och med sina mål bidrog han starkt till att laget gick upp. Nu lär han bli lika viktig när laget skall etablera sig i trean..

Premiären är nära, hur väl förberedda är ni inför säsongen och om du skulle betygsätta försäsongen 1-5, var hamnar du då?

Ja äntligen är det dags! Som fotbollsspelare är det seriepremiären man har i hjärnan under hela försäsongen så det
ska bli riktigt gött att äntligen sparka igång på lördag.
Vi har fått en ny huvudtränare i form av Keyvan men för övrigt har det inte varit några jättestora förändringar i spelartruppen. Några nyförvärv men inga tapp vilket känns riktigt bra och vi har kunnat bygga kollektiven ytterligare i år. Vi har även finslipat detaljerna och har nu en mycket klarare matchplan vilket resulterar att vi är ännu vassare i år.
Trots att det rullat på nu i slutet har vi gett lite blandade resultat vilket gör att vi landar på en stark 3a.

Serien vimlar som vanligt av Göteborgslag, är det en fördel eller nackdel att det är så många Göteborgslag för ditt lags del?

Kan vara både en för & nackdel med tanke på att man lättare kan hålla koll på varandra och utföra en noggrannare analys på ett helt annat sett.
Personligen tror jag att det kommer hetta till rejält och byggas mycket hype inför flertalet matcher vilket gynnar oss då vi
gillar de lite ”större” matcherna.

Landvetter är väl det laget som alla nämner som laget att slå i år, är du av annan åsikt och var skall ditt lag hamna för att du skall bli nöjd med årets seriespel?

Har helt ärligt ingen koll på Landvetter och har inte hört eller sett något som sticker ut nämnvärt heller. Jag tvivlar inte på att det är ett bra lag men vi går ut med inställningen att vinna matcherna oavsett motstånd. Vi strävar efter att vara med i toppstriden vilket jag tror är fullt möjligt, så det är väl vad som krävs för att jag ska vara nöjd.

I och med att det blir många derbyn, är det någon av matcherna som kommer betyda extra mycket för er att vinna i år?

Kul med många derbyn som du säger. Det är som sagt viktigt att gå ut med samma inställning oavsett motstånd men det
känns som att det kan hetta till lite extra när vi möter Kärra då vi spelat i samma serie x antal år tidigare. Dessutom är vi ”grannar” så den matchen är alltid kul att spela. Sen hade det varit kul att slå Kongahälla med tanke på förra årets bataljer.

På förhand, vilka tre lag tror du kommer toppa tabellen och vilka tre tror du får kriga i botten?

Det känns som att väldigt mycket kan hända i årets serie och jag har hört allt möjligt från diverse olika håll så det är svårt att säga tre toplag på rak arm. Men Gunnilse och Kortedala är väl alltid stabila, sen talas det ju om Landvetter som du säger. Tror Kärra får det tufft i år med tanke på att det gått trögt för dom senaste tiden, men självklart väldigt svårt att säga redan nu.

Om du får lyfta fram en spelare i ditt lag att hålla extra koll på som objektiv fotbollsälskare, vem i ditt lag förtjänar den gyllene auran?

En spelare att hålla koll på i år är vår innermitt Dennis Balint. Lirat med honom i flera år men har aldrig sett han såhär vass. Hans försäsong har varit utöver det vanliga och hans kombination av finlir & köttande är riktigt sällsynt.
Sen har vi ett otroligt spelskickligt och bolltryckt lag vilket gör att många sticker ut, men auran tillhör vår nummer 5.

Till sist, jag brukar säga att fotboll bara är kul när man vinner men tränar mig allt mer i att njuta av själva resan på vägen, vad är ditt bästa tips för att ha kul på vägen oavsett resultat i serien?

Jag tror att den främsta nyckeln är att man befinner sig i ett lag och situation där man trivs. Allt blir genast mycket enklare om man har ett kollektiv som håller ihop i både med och motgångar. Vi har en trupp där vi oavsett resultat backar varandra och det är väldigt viktigt för att tillslut kunna vända på steken.
Det krävs så mycket mer än att bara spela boll några gånger i veckan för att svetsa ihop en trupp.
Det är alla timmar i omkläningsrummet, både före och efter träningar. Alla resor till och från matcher.
Alla timmar utanför fotbollsplanen helt enkelt. Och det är just det som vi lyckats med som gjort oss så effektiva – vårt kollektiv.

”När spelarna står varandra nära och tycker om att spela tillsammans, då kommer också resultaten. Det är det bästa – och enda – sättet att övervinna sina svagheter.” – Alejandro Sabella

 

 

///Dalla