Bloggen har betat av de flesta påsk-matcherna men här kommer lite av varje och även de division 6-7 matcherna som spelats i helgen:

 

LÖRDAG 15/4

6D

FTU – IF Warta 2-0

 

SÖNDAG 16/4

7A

Angered SK – Nödinge SK 0-3

 

Igår, lördag, fortsatte nykomlingen i 6D, Förenad Turkisk Ungdom, sin fina start på säsongen. Två mål i början av den andra halvleken (Ahmad Kattah och Oguzhan Yilmaz) mot IF Warta gav laget sin tredje raka seger och FTU leder 6D efter tre omgångar.

 

Idag spelades det en match i 7A och där tog Nödinge SK sin tredje raka seger. Nystartade Angered SK besegrades med 3-0 på bortaplan och NSK toppar 7A efter tre omgångar med maximala nio poäng.

 

__________________________________________________________

 

Om vi återgår till de tidigare matcherna i veckan så slutade derby i 4A mellan Floda BoIF och Stenkullen GoIK 1-1 i onsdags.

Flodas tränare Jonas Torefalk sa så här om matchen:

”Ett typiskt derby präglat av en del kamp och inte mycket till skönspel var det. Vi var klart bättre i 60 minuter och borde ha fått med oss minst ett mål till. Stenkullen har två jättechanser sista kvarten och borde ha gjort minst ett mål där. Så ett oavgjort resultat får nog betecknas som rättvist.”

 

I 6D spelades en väldigt händelserik match i fredags mellan IF Vardar/Makedonija och Bosna IF. Eller vad sägs om: sex mål, två tvåmålsskyttar, tre röda kort, nio gula, en kvittering i sista minuten och storpublik!

Om vi benar ut det från början så åkte hemmalaget Vardar på en målchansutvisning (Jonathan Gjulem) redan i den elfte minuten! Trots detta gav Lorend Qerkinaj Vardar ledningen strax därefter, en ledning som dock bara stod sig två minuter innan Dino Beharic kvitterade. Emir Skandric gav sen Bosna ledningen precis innan halvtid men precis efter paus kvitterade Goran Pastorkovic innan Skandric gav Bosna ledningen ännu en gång. Då hade dock Bosna också fått en spelare utvisad då Anel Kadiric fick sitt andra gula kort. Med kvarten kvar åkte även Emir Ribic (två gula) ut för Bosna och i matchen sista minut satte Pastorkovic sitt andra mål och fastställde slutresultatet 3-3!

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om den svängiga matchen:

”Vi får en väldigt tuff start på matchen när vår mittback Jonathan Gjulem drar på sig en frilägesutvisning i den 10:e minuten. Vi går ner oss ganska mycket efter det. Bosna är heta och äger också bollinnehavet fram till mitten på andra när dem också drar på sig en utvisning. Då jämnar spelet ut sig och lagen byter chanser med varandra. Det ska också tilläggas att det var ett ställningskrig och mycket kamp under hela matchen. Ganska väntat med tanke på matchens vikt. Det sista som händer är att Goran Pastorkovic sätter en frispark via muren och lagen delar broderligt på poängen. Publiken, cirkus 100 på plats, fick definitivt valuta för pengarna. Lite segt att vi inte fått spela 11 mot 11 i under hela matchen varken mot Hälsö BK eller Bosna IF. Hade det varit så hade vi säkert stått på 9 pinnar efter 3 spelade omgångar. Men men, nya tag på tisdag mot Hålta IK.”

 

Vardar har fem poäng efter tre omgångar och Bosna har sju.

 

/Rasta