Bloggen var på plats på Gröna Vallen idag för 6C-matchen mellan hemmalaget AIF Göteborg och gästerna Vrångö IF. Båda lagen jagade sin första seger för säsongen.

 

Det var det rödklädda hemmalaget som började piggast och satte ganska hög press på ett Vrångö som inte riktigt var på tårna.  AIF vann ofta boll ganska högt i banan men slarvade ofta i de avgörande lägena. VIF slog mest långt och rakt när de fick chansen det hade AIF och deras målvakt Gustav Wermcrantz Forsström (som lirade extremt långt ut) bra koll på inledningsvis.

Det var en ganska slarvig match överlag inledningsvis och AIF försökte väl hitta sina innermittfältare lite mer där det fanns en del fina fötter hos bland annat kaptenen Henrik Andrén.

Efter en kvart började Vrångö att komma in i matchen lite mer även om det inte bjöds på något skönspel. De vann mer andrabollar och brötade sig in matchen. Det var också VIF som skapade de två första riktiga målchanserna. Båda kom efter inspel från högerkanten men båda avsluten gick över.

Spelet böljande fram och tillbaka och det var inte så mycket ordnat spel från något av lagen. AIF fick matchens första hörna halvvägs in och den blev riktigt farlig. En skarv vid den första stolpen räddades på linjen av en VIF-försvarare. AIF hade några halvchanser och bland annat testade Andrén skott utifrån men det var ganska uddlöst framåt. Vrångö sökte djupledsbollarna men då var burväktare Wermcrantz Forsström ute och avvärjde.

Vrångö hade en bra period i slutet av den första halvleken då de bet sig fast en stund på offensiv planhalva och en lurigt inlägg höll på att ställa till det men AIF redde ut det.

AIF fick sedan en riktigt bra chans på en bra slagen hörna men nicken missas från bra läge!

 

0-0 i halvtid i en ganska slarvig första halvlek där Vrångö inledde skakigt men AIF kunde inte utnyttja detta. VIF jobbade sig sedan in i matchen och det blev en jämn tillställning.

 

Den andra halvleken startade tvärtom som den första. Vrångö kändes lite mer taggade men det var AIF som vaskade fram halvlekens första farliga lägen. En för lös hemåtpass ställde till det för Vrångö efter lite flipperspel missade AIF:s Dennis Akpabio någon form av cykelspark i riktigt bra läge. AIF fick även ett hyfsat frisparksläge där Andrén får på en bra träff men Tobias Julin i VIF-kassen står rätt och släpper ingen retur.

Det skulle dock bli gästerna VIF som skulle spräcka nollan och efter en timmes spel kom de riktigt nära. En djupledsboll bryts av AIF:s målvakt men i momentet efter passar AIF fel och en VIF-spelaren chansar på ett skott mot mål men Wermcrantz Forsström har precis hunnit tillbaka och får sträcka ut ordentligt för att freda sitt mål.

Lite senare kommer dock både 1-0 och 2-0 för Vrångö med bara någon minuts mellanrum. Vid 1-0 är Wermcrantz Forsström ute och bryter en genomskärare igen precis vid utkanten av straffområdet och bollen hamnar till slut hos Olle Levin som kan prickskjuta in bollen i tom kasse! 2-0 kommer bara minuter efter när Rasmus Andréasson blir frispelad i straffområdet och han kan elegant chippa in bollen!

VIF hittar plötsligt lite lugn och rullar faktiskt runt bollen riktigt fint stundtals med mittfältare Peter Nilsson i spetsen.

AIF gör ett sista försök och går ned på en trebackslinje och skapar väl lite tryck mot Julin i Vrångö-kassen. Dock blir det nästan farligare när VIF får omställningar. AIF får iväg några skott och vill ha en straff för handboll men närmare än så kommer de inte.

VIF kan göra 3-0 på en omställning där Jesper Hellmark från ganska snäv vinkel hittar in med bollen och nästan det sista som händer är att Patrik Holmqvist mycket vackert nickar in en hörna.

Sett till den första halvleken så ska Vrångö vara riktigt nöjda med 4-0. Sett över hela matchen var det en spelmässigt jämn match där VIF spelade lite rakare och AIF försökte hålla i bollen lite mer.

AIF var dock riktigt uddlösa framåt och de saknade Emilio Suarez Ardiles (lagets bästa målskytt förra säsongen som missade dagens match). Laget har bara gjort ett mål på sina tre inledande matcher.

Tuff start på säsongen för AIF som ligger sist med noll poäng efter tre matcher.

Vrångö står nu på en vinst och en förlust och spelar sin tredje match redan på torsdag. Det blir Gröna Vallen igen för VIF då SK Argo står för motståndet!

 

/Rasta