Här kommer ett svep från gårdagens lokalfotboll:

 

4A:

Partille IF FK – Nol IK 1-2

5A:

United Africa FC – Älvängens IK 1-1

5B:

Hovås Billdal IF – Masthuggets BK 0-4

Donsö IS – Näsets SK 3-1

6C:

Brämaregårdens FC – Knippla IK 0-1

Hönö IS – Fröjdens FK FLYTTAD

AIF Göteborg – Vrångö IF 0-4

6D:

Bjurslätts IF – Backatorps IF 3-6

 

Efter en oavgjord och en förlust tog nykomlingen Nol IK en efterlängtad seger på bortaplan mot Partille IF FK. Nol vände ett underläge 0-1 (Sargon Gorgius målskytt för Partille) i halvtid till seger på Lexbys konstgräs. Båda lagen har nu fyra inspelade poäng efter tre omgångar. Bloggen får återkomma med mer information om det dyker upp.

 

I 5B spelade United Africa FC och Älvängens IK 1-1 på Bergsjövallen. Det sista som hände i den första halvleken var att Taofeek Elias gav UAFC ledningen. Tio minuter från slutet höll sig Jesper Knaving framme och kvitterade för gästerna.

Alekuriren har skrivit om matchen HÄR. ÄIK:s tränare Peter ”Erra” Eriksson sa så här om matchen i artikeln:

”Jag är nöjd med prestationen. Vi blev utspelade här i fjol, men idag gör vi en riktigt bra match.”

 

UAFC är fortfarande obesegrade och ligger i skrivande stund tvåa i tabellen med sju poäng. ÄIK har svarat för en oavgjort, en förlust och en vinst och har således fyra inspelade poäng hittills.

 

I 5B tog Masthuggets BK en efterlängtad trepoängare borta mot Hovås Billdal IF. Hugget hade två raka förluster i bagaget men fick rejäl utdelning under matchen sista fjärdedel. I den 67:e matchminuten satte Hannes Sandström 1-0 och sedan trillade målen in i ganska snabbt takt. När Love Svanqvist satte sitt andra mål för dagen i den 77:e minuten betydde det 4-0. Även Hampus von Sparr blev målskytt för MBK.

Huggets Behzad Kurdali följde matchen från sidan och hade följande att säga om vinsten:

”Första halvlek så har de första tio minuterna där vi knappt har boll. Vi får några hörnor det är väl allt under den pressen, sen äter vi oss in i matchen och tar över. Lite ställnings krig i 15 minuter. Efter det tar vi över det mesta, vi har ett friläge vi bränner, en frispark långt ifrån av Jimmy som deras målvakt får några fingrar på och tippar i kryssribban och till hörna. Nico skjuter även han i ramen några minuter senare.

Andra börjar precis som första, de har spelet tills vi vaknar och tar över. När vi sen gör 1-0 och flyttar fram för att stänga matchen med ett 2-0 mål kommer de på lite kontringar men backlinjen löser nästan varje situation. Sebbe får väl göra 2-3 räddningar i andra på kontringar. Vi gör 2-0 och då känns det som att luften går ur dem och vi bara växer och växer. 4-0 slutar det, kunde blivit någon till med lite skärpa men vi är nöjda efter 2 förluster.”

MBK:s matchrapport hittas HÄR.

Som sagt skön seger för Masthugget och Hovås ligger mitt i tabellen med fyra poäng efter tre omgångar.

 

Ett lag som börjat årets 5B väldigt inspirerat är Donsö IS. Tillsammans med serieledarna Finalndia Pallo AIF är laget de enda utan förlust. Igår blev det fina 3-1 mot Näsets SK hemma på Donsövallen. Gästerna NSK tog dock ledningen precis innan paus genom Patrick Abrahamsson. Kvitteringen kom dock omgående och det var riktigt vackert!

Bilden visar hur Jimmy Kjellbergs frispark är på väg mot krysset, vilket betydde 1-1! Bilden är lånad från sidan Skärgårdsfotboll och fler bilder från matchen hittas HÄR.

DIS Albert Hansson visade sen att hans målform håller i sig. Han satte både 2-1 och 3-1 med bara minuter emellan och målen var nummer fem och sex denna säsongen för Hansson!

Näsets Anton Örth sa så här om förlusten:

”Ja, tyvärr blev det en till förlust och denna gången ute på, och mot Donsö. Donsö spelar tufft och går in i varenda närkamp, vinner mycket i luften och kommer till farliga lägen flera gånger i matchen. Vi försöker stå emot i närkamperna och lyckas hyfsat ändå tycker jag. På en omställning lyckas vi göra 0-1 några minuter innan paus. I andra kommer Donsö ännu mer taggade och får en frispark i farligt läge som deras frisparksskytt enkelt sätter i klykan. Efter det studsar allt med Donsö, vi hade några kontringslägen och flera målchanser att sätta både i första och andra, men tyvärr gjorde Donsö det bättre än oss idag och gick vinnande ur kampen. 🙂

Bara att ta nya tag till Hovås-matchen hemma på Åkeredsvallen på Lördag!”

DIS matchrapport hittas HÄR.

Donsö ligger tvåa i tabellen med sju inspelade poäng medan det har varit en tyngre start för Näset som har en vinst och två förluster.

 

I 6C inkasserade Knippla IK sin första seger efter två inledande förluster. Mot Brämaregården räckte Alexander Hanssons mål redan i andra minuten till tre viktiga poäng för ö-laget.

Även BFC står nu på tre poäng efter en vinst och två förluster.

Det är en ganska haltande 6C-tabell och Hönö IS och Fröjdens FK står bara på en spelad match. Laget skulle ha mött varandra igår men den matchen blev flyttad. Fröjden hade problem att få ihop folk på grund av sjukdom och Hönö var trevliga nog att flytta till ett annat datum (som i skrivande stund inte är spikat).

Matchen mellan AIF Göteborg och Vrångö IF slutade med en 4-0 seger för gästerna VIF och den matchen fick ett eget inlägg då bloggen var plats. Klicka HÄR för den rapporten.

AIF:s egan referat hittas HÄR.

 

Gårdagens enda 6D-match blev målrik när Backatorp bortaslog Bjurslätt med hela 6-3!

Matchen var dock i den första halvleken och bland det sista som hände bara att Bjurslätts Benny Brunberg kvitterade till 2-2 på en straff. Innan dess hade Jonathan Wennergren gett Bjurslätt ledningen innan Backatorp vände genom mål av Simon Balder och Hasudin Muratovic. Muratovic var sedan riktigt het i den andra halvleken då han fullbordade sitt hattrick genom att göra både 3-2 och 4-2 strax efter paus. Achraf El Messaoudi ökade sedan på till 5-2 innan Brunberg reducerade på ännu en straff. Backatorp stängde dock matchen helt när El Messaoudi spikade slutresultatet 6-3 med sitt andra mål.

Backatorps tränare Jon Wiklund var inte på plats och istället var det skadade kaptenen Gustaf Arnesson som skötte coachandet. Arnesson hade följande att säga om matchen:

”Vi gjorde en fin match, började lite skakigt då vi inte riktigt hittade våra positioner och de hade några farliga hörnor. Sen efter 30 minuter tycker jag vi kom in i matchen och lyckades få igång ett effektivt anfallsspel. Andra halvlek gör vi bra och får dessutom väldigt bra utdelning på våra chanser. Matchen var långt ifån avgjord inför sista kvarten. De pressade oss hårt vid ställning 5-3 men vi kämpade på och lyckades hålla undan och kunde också punktera matchen.

En mycket rolig match som innehöll det mesta. Vändningar, straffmål straffmiss, många mål och sådana matcher är extra kul att vinna. Jag vill lyfta på hatten för Bjurslätt som jag tycker är det bästa laget av dem vi mött hitills, dessutom vill jag gratulera Hasse som trots missad straff gick av planen med ett fullbordat hat-trick!”

Även Backatorps spelare Dan Ahlman gav sin syn på segern:

”Överlag var det en riktigt bra insats från oss. Bjurslätt har kanske mer boll än oss men de skapar inte speciellt mycket. Två av deras mål kommer på tveksamma handsstraffar. Vår spetskvalitet idag är på en annan nivå än Bjurslätts. Framförallt är det roligt att vi har fått igång vår offensiv och vårt målskytte. Nu har vi på tre matcher gjort 15 mål medan vi under hela förra säsongen gjorde 31 mål. Det är gött att våra offensiva spelare levererar. Ach och Hasse står på fem mål var, idag satte Hasse tre och Ach två. En härlig insats från hela laget, både startelvan och bänken gjorde det riktigt bra. Vi har bra kvalitet på varje position. Det var en laginsats kryddad med bra individuella prestationer!”

Bjurslätts tvåmålsskytt Benny Brunberg kommenterade matchen så här:

”Vi sov i backlinjen och på mittfältet , och fungerar inte en backlinje och ett mittfältet så fungerar inte heller anfallsspelet, det vet alla som kan fotboll. Backatorp gjorde det bra och tog vara på chanserna vi bjöd på. Men bara ta nya tag i nästa match! Serien är lång och alla kommer slå alla så inget och hänga läpp för.”

 

Backatorp har startat bra med sex poäng på tre matcher. Bjurslätt har en vinst och två förluster hittills.

 

/Rasta