Både säsongen och bloggen är igång ordentligt och det är verkligen kul att det är sådant drag runt vår fina lokalfotboll!

 

Det är dock inte bara Rasta&Dalla som får intresset kring lokalfotbollen att snurra vidare. Grunden till mycket är självklart klubbarna och deras olika plattformar. Vi tar oss en sväng i lokalfotbollens universum:

 

De flesta klubbarna har väl fungerande hemsidor även om det är lite tunt här och där. Vissa håller riktigt hög klass, med återkommande matchrapport, Silly-Season rapportering och annat matnyttigt. Några lag förtjänar dock ett extra plus i kanten:

 

Division 3-laget IK Virgos hemsida håller hög klass. I anslutning till hemsidan hittas också lagets blogg Virgo-bloggen – en blogg för, och om Göteborgsfotbollens snyggaste lag. Bloggen (som hittas HÄR) levererar matchreferat, presentation av nyförvärv och annat kul med en skön jargong. Uppenbarligen har Virgo också skaffat sig ett rykte om att ha ett bra programblad! Detta gick att läsa i tidningen Offside #2 2017:

 

De flesta division 3-klubbar har bra hemsidor med kontinuerliga uppdateringar och bra matchreferat.

 

Ett annat lag som bör nämnas i detta sammanhang är 6D-klubben Backatorps IF. BIF har nämligen nästan alltid en inför-rapport och en intervju (nästan alltid signerad Dan Ahlman) med någon från motståndarlaget:

Inför senaste matchen mot Bjurslätts IF hade Backatorp till exempel snackat med motståndarnas tränare Hasse Johansson (klicka HÄR för just den rapporten). Ett väldigt uppskattat inslag i lokalfotbollen och speciellt för de som brinner extra för just 6D!

 

Även 6C-laget FC Härlanda står ut och särskilt med deras Prisoners-TV som hittas på deras YouTube-kanal. Här är ett smakprov från årets 6C när ”Fångarna” mötte AIF Göteborg:

 

Även 5B-laget Balltorps IF kör TV och då handlar det mest om intervjuer. Här träffar Balltorp TV nyförvärvet Viktor Lundqvist och den intervjun hittas HÄR.

 

Även långt ner i seriesystemet hittar vi stabil rapportering. 7B-laget Menisken IF brukar bjuda på roliga matchreferat med bra distans till det faktum att laget är ett mittenlag i lokalfotbollens sista division. MIF har, precis som Backatorp, också börjat köra intervjuer med motståndarna inför matcherna. Just nu finns till exempel en intervju med SG:s tränare Janne Larsson på lagets hemsida (klicka HÄR) inför lagens möte på torsdag!

 

I 6A har Real Maskin BK hållit en jämn och hög nivå länge med sin rapportering på hemsidan. Det faktum att det alltid bjuds på ett nytt lagfoto inför varje match är självklart ett plus i kanten. Även att laget kör med klassiska matchaffischer värmer också en gammal 70-talist:

 

Även nykomlingen Gamlestaden FF är pigga med matchrapporter, intervjuer och annat på sin hemsida.

 

När det gäller rena matchreferat så ligger 4B-klubben Dalen/KFF:s högt i kurs med utförliga (och oftast roliga) rapporter signerade tränare Lasse Andersson.

 

Det finns även ett gäng bloggar igång förutom Virgo-bloggen som bör nämnas.

 

Ö-lagen är ganska aktiva och DisForReal (Donsö IS), Bara Ben På Kjell Björkqvist (Styrsö BK) och Hönö IS har bloggar igång.

Även  Solängens BK har en uppskattad blogg vid namnet Olibaloli som bjuder på bra 6B-läsning.

 

När det gäller ö-lagen måste sidan Skärgårdsfotboll nämnas. Fokus ligger inte helt oväntat på just skärgårdslagen i vår lokalfotboll och sidan bjuder på en massa statistik och väldigt ofta fina bilder från matcherna.

 

Det finns även en och annan personlig blogg där till exempel Kärra KIF:s Magnus ”Böjen” Carlsson delar med sig av sina tankar på Böjen’s Blogg.

 

Om vi lämnar lokalfotbollen (division 3-7) så har Sävedalens IF sin fina Leifs Matchblogg som rapporter allt som rör SIF. Även tränare Johan Solinger (som bland annat tränat BK Wobbler) har en blogg och den skrivs i nuläget på engelska och fokus ligger mest på futsal.

 

Rudy Alvarado ska självklart också nämnas med sin blogg Ungdomsfotboll.se

 

Det här var bara ett axplock och självklart finns det massor med klubbar som inte nämnts här som gör ett utmärkt jobb med sina hemsidor och som underlättar för bloggen!

_________________________________________________________________

 

Många klubbar är även väldigt aktiva både på Facebook och Twitter och även andra social medier. Vissa klubbar har majoriteten av sitt flöde på sociala medier istället för de traditionella hemsidorna.

När det gäller Facebook så har bloggen en egen grupp (Rasta&Dalla – Lokalfotbollen i Göteborg) och den är faktiskt, i skrivande stund, uppe i 734 medlemmar! Så för er som har Facebook och gillar lokalfotboll så är det bara att gå med. Ofta dyker det upp i gruppen när bloggen uppdateras men det dyker även upp live-rapporteringar från matcher och det diskuteras även allt möjligt som kan tänkas höra till lokalfotbollen.

 

Twitter är även ett utmärkt sätt att följa lokalfotbollen. Väldigt många lag och även enskilda spelare hittas där. Bloggen är representerad av både mig (Rasta&Dalla@RastaGBK) och Daniel Natanaelsson (Daniel Natanaelsson@natanaelsson). En stor del av liverapporteringen sker på Twitter och det är ett perfekt sätt att hålla koll på hur matcherna går!

 

Många lag verkar även vara aktiva på Instagram (något som dock inte bloggen är). Senast i raden av lag som hittas där är 4B-laget Göteborgs FF som hittas som ”gffherr”. Det utlovas bilder och videos i samband med matcher.

 

En stor del av bloggens insyn i klubbarna sker via hemsidor och sociala medier. Syns klubben där är det större chans att man syns här på bloggen! Bloggen länkar ofta till hemsidor när det gäller matchreferat så det är ett bra sätt att få lite trafik på sina hemsidor.

Målet är självklart att bloggen ska ha kontakt med alla klubbar på något sätt. Mellan mig och Dalla så har vi nästan det men det finns några svarta hål. Så känner just DU att DIN klubb inte syns på bloggen så är det bara att höra av sig till bloggen så vi kan få lite bättre insyn. Det går lättast att nå oss på Facebook (Fredrik Airosto och Daniel Natanaelsson) eller maila ossrastaochdalla@rastaochdalla.se.

__________________________________________________________________

 

Avslutningsvis vill bloggen slå ett slag för…bloggen!

 

Både jag och Dalla är väldigt nöjda med hur sammanslagningen har blivit och vi hoppas kunna köra på många år framöver. Förhoppningsvis tycker de flesta av er detsamma. Vi är dock beroende av visst ekonomiskt stöd för att det ska vara rimligt att lägga den tiden vi lägger.

 

Det finns lite olika sätt att stötta oss:

Vi har i nuläget mellan 35-40 klubbar som ställt upp och stöttat oss. Vi är oerhört tacksamma för detta men med tanke på att vi skriver om mellan 120-130 klubbar så finns det stor utvecklingspotential här. Den summan vi kommit fram till är 1000:- (exklusive moms). Dalla är övertygad om att alla fattar att det blir 1250:- med momsen inräknad men bara för att klargöra så blir det alltså 1250:- (inklusive moms). I runda slängar handlar det alltså om att stötta bloggen med ungefär en medlemsavgift för att då få en finfin täckning av lokalfotbollen.

 

Vill du som enskild person stötta bloggen så finns det ett utmärkt sätt att göra detta på och det är tjänsten Patreon. Där väljer man själv hur mycket man vill ge varje månad (minst summa är en dollar, alltså runt 9 kronor) och den summan dras då automatsikt. Visst måste du registrera dig på Patreon men när väl det är gjort så sköter allt sig själv. Att det till exempel dras en femtiolapp i slutet av varje månad märks inte men för bloggen är det guld värt. Många bäckar små som det så vackert heter. I nuläget är det några få tappra som stöttar via Patreon men det uppskattas verkligen. Klicka HÄR för att komma till bloggens Patreon-sida.

Skulle någon enskild person vilja stötta bloggen på annat sätt så går självklart det också bra. Det är bara att höra av sig!

 

I nuläget har bloggen även två sponsorer (som vi är väldigt tacksamma och glada att vi har) MT Pall & Emballage AB och Team Event.

Det finns dock plats för fler så det är bara att höra av sig! Bloggen är ett utmärkt skyltfönster som når alla hörn av Göteborgsområdet! Vill ni annonsera på bloggen går det bra att maila till rastaochdalla@rastaochdalla.se.

 

/Rasta