Denna tisdag bjöd på två division 6-matcher:

 

6A:

Pushers BK – Bergsjön SK 3-3

6D:

Hålta IK – IF Vardar/Makedonija 7-2

 

Nya 6A-laget Pushers BK jagar sin första seger för säsongen men de får jaga vidare. 3-3 blev det i kvällens match mot Bergsjön SK. BSK har ännu inte förlorat och står på fem poäng efter tre omgångar. PBK har två oavgjorda och en förlust och är i nuläget näst sist.

 

6D fortsätter att bjuda på målkalas. Igår blev det nio mål i matchen Bjurslätt och Backatorp och även kvällens batalj bjöd på nio fullträffar! Det var en målmässigt jämn inledning där HIK tog ledningen och Vardar kvitterade halvvägs in i den första halvleken. Hålta avslutade dock starkt och kunde gå till pausvila med en 4-1 ledning. Direk i andra kom även 5-1 och det var rullgardin ner för Vardar. Matchen slutade hela 7-2 till Hålta och Felix Enarson, Rasmus Nyman och Tobias Hildesson blev alla tvåmålsskyttar för HIK.

Håltas Jimmy Karlsson, som följde matchen från sidan, sa så här om segern:

”Efter en bra inledning från Vardar gör vi en fantastisk första halvlek och leder med 4-1 efter 45 minuter. När motståndarna i andra halvlek flyttar fram för att komma ikapp kontrar vi och får utdelning. Riktigt skön och stabil seger.”

Vardars tränare Labinot Aziraj hade följande kommentar till förlusten:

”Tyvärr så var det ren och skär underskattning från vår sida. Hålta vinner rättvist och kommer bli tunga att möta. Det kändes som ett helt nytt Hålta på varje position. Utan tvekan det bästa laget vi mött hittills. Siffrorna rinner iväg lite mot slutet när vi jagar mål och blottar oss för mycket bakåt. Vi glömmer detta och blickar framåt istället!”

 

Riktigt intressant fortsättning av 6D. HIK är med riktigt bra efter tre segrar och bara en förlust på sina fyra första matcher! Vardar har spelat ihop fem poäng på sina fyra matcher.

 

/Rasta