Detta hände i lokalfotbollen igår, onsdag:

 

6A

Real Maskin BK – Partille IF SC 3-3 

6B

BK S:T Jakob – Högaborg Kärralunds FC 3-5

 7B 

Azalea BK – Järnbrotts IF 6-2 

Ösets BK – Chalmers Studentkårs IS 1-2 

BK Skottfint – Tynnered FC 3-4 

 

I 6A jagade Real Maskin sin första trepoängare efter tre raka förluster. Igår blev det inte heller någon vinst och Real ska nog vara glada att det blev poäng alls mot Partille. Det var nämligen gästerna som hade det målmässiga greppet om matchen. Partille ledde både med 2-0 och 3-1 men det var Real som fick sista ordet. Med kvarten kvar reducerar Jonathan Karlsson till 2-3 och med fem minuter kvar satte Lukas Wallmander dit 3-3.

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om matchen:

”En match vi äger från start och tar tag i direkt och skapar en hel del halvchanser men utan resultat. Partille försöker ofta lugna ner spelet och dra ner tempot men vi jagar upp dem rätt bra. Helt ologiskt gör de 0-1 efter en retur och avslutet sitter fint i mitt bortre hörn. Men vi trummar på och fortsätter försöka få upp tempot i matchen men om första målet var en kall dusch så var 0-2 ett isbad! Men vi vägrar ge oss och nu börjar vi skapa riktigt heta lägen och tillslut kommer utdelningen. Partille sticker emellan med ett hörnmål sen är det ordentligt tryck mot ett mål och det är riktigt skönt att vi tillslut klarar en pinne men det är en pinne med mersmak. Otroligt fin lag moral ikväll.”

Partilles Christer Gardtman hade följande att säga om matchen:

”Kändes som ett rättvist resultat, vi tappade tyvärr när de började mata inlägg någon gång i mitten på andra. Det gav tillslut utdelning, de fick en frispark i bra läge som de satte, en straff och sen nickade de in 3-3. Vi hade både 2-0 och 3-1. Jag satte första med ett placerat långskott, Sandelin gjorde mål för andra matchen i rad, denna gång på hörna och Simon gjorde sitt första för säsongen efter ett bra anfall från oss. En riktigt bra domare idag.”

Real tog alltså sin första poäng för säsongen (men ligger ändå sist). Partille IF har fyra poäng på fyra matcher.

 

I 6B så blandar BK S:T Jakob sina insatser ganska rejält. I förra omgången blev det 7-1 mot Sjövalla-Mölnlycke men igår blev det 3-5 mot nykomlingarna Högaborg Kärralund!

S:T Jakobs tränare Roni Mezo kommenterade förlusten så här:

”Stor besvikelse. Vi hinner inte ställa om till HK:s ”rensa-på-snabb-anfallare” innan de hinner ta ledningen i andra minuten.
Vi står och sover, tappar boll i mitten och åker på kontring nummer 2. Efter reduceringen äger vi matchen, fram tills de får in en hörna direkt i mål från ingenstans. En minut senare missar vi straff och går till vila med 1-3. Vi har i andra ca 15 klara målchanser, lyckas göra två men dessa kommer när vi ligger under och HK kan kontra in 2-4 och punktera med straff till 3-5.

Vi skapar iallafall mycket och det tar vi med oss, vi får se till att bli mer effektiva mot Proletären.”

S:T Jakob ligger i mitten av tabellen med sina fyra inspelade poäng. För Högaborg Kärralund var det den första trepoängaren och laget står också på fyra pinnar.

 

Det spelade även tre matcher i 7B igår. Azalea BK vet fortfarande inte hur det känns att förlora en seriematch i seniorsammanhang. ABK tog sin andra raka seger med klara 6-2 mot Järnbrotts IF. Johannes Mohlin Rutström  svarade för ett hattrick för ABK. Annars hängde JIF med hyfsat men sista halvtimmen gick ABK från 3-2 till 6-2 och dödade matchen helt.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här efter matchen:

”Vi kommer igång bra och får omgående 1-0 och tar tag i matchen. 1-1 kommer genom passivt försvarsspel, vilket är andra gången på två matcher. Tycker att vi är vassare och hittar en del fina kombinationer. 2-1 är resultatet av en sådan och 3-1 i halvtid är rättvist. Järnbrott kommer ut mer taggade i andra och vi står på hälarna. Fullt logiskt med reducering. Johannes gör sedan 4-2 med en delikat lobb i bortre klykan och där kändes det som luften gick ur Järnbrott. De två sista målen kom tätt på varandra. Lite stora siffror men vi börjar hitta mer rätt efter varje match och med en del nyförvärv på gång får vi bättre bredd.”

ABK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Ösets BK står på en vinst och en förlust efter två matcher då det blev 1-2 igår mot nystartade Chalmers Studentkårs IS. Adam Englund satte segermålet för Studentkåren i den 68:e minuten.

ÖBK:s Blertim Zhuta sa så här om förlusten:

”Vill börja med att säga att det var kul att för en gång skull se att lokalfotbollen inte har dött ut för våra unga själar. Är vana med att möta lag med åldrar 30+ och mage ner till knäna som oss själva men här var det ungt och springglatt! 

Som vanligt så är vi sega i starten och dom har boll näst intill hela tiden och vi får bara jaga och jaga men det skapas inte så värst mycket. De tar ledningen med 0-1 då vi spelar dem rakt på fötterna och blir en öppen gata för deras spelare och han gör inga misstag. Sista tio av första börjar vi spela fotboll och äter oss in i matchen och skapar några halvlägen men blir inte farligare än så.

Inför andra pratade vi om den goda känslan vi fick med oss i slutet och att bara fortsätta spela som vi gjorde. Och mycket riktigt så är vi med direkt i andra och sätter hög press och börjar spela fotboll! Tidigt i andra vinner vi boll högt upp, spelar upp den på mig, jag hittar Magnus på djupet som spelar snett inåt till Artan som placerar in den med vänstern! Vackert spelmål och nu var vi på gång! Vi vinner första och andraboll och skapar en del chanser och man märker att pojkarna på andra sidan blir ställda! Mitt i all övertag så krockar tre av våra backar och Chalmers kontrar in 1-2. Vi försöker få in en kvittering men kommer inte till så många farliga lägen och får ta oss i kragen då vi kommer igång sent och får inte med oss det fina spel vi hade från förra matchen! Om jag fick dela ut poäng till våra spelare efter denna matchen så hade inte många fått höga poäng (jag kanske minst poäng av alla).”

Chalmers är obesegrade efter tre omgångar med två vinster och en oavgjord.

 

BK Skottfint var tillbaka i division 7 och i sin första match blev det förlust  3-4 mot pigga nykomlingarna Tynnered FC.

Skottfints starke man Daniel Åman sa så här om matchen:

”En helt okej insats, med tanke på att vi inte spelat match på tre veckor. Vi har haft extremt många borta
senaste veckorna på grund av skador och bortresta med jobb etc. Till denna match var inget undantag då vi på
matchdagen hade exakt 11 man, men blev tillslut 12 man. Det största problemet på försäsongen var 16 insläppta mål på
fyra matcher och detta beror på brist på kvalitét och skärpa bakåt. Vi har tvingats spela med folk som mittbackar som i vanliga fall är ytterbackar och yttermittfältare.

Under normala förhållanden kan vi lika gärna vinna en sådan här match. Tyvärr släpper vi in alldeles för enkla mål.
Första målet för att en åldersbestigen ordförande inte hänger med en ung snabb grabb på en långboll. Andra målet på en frispark knappt med styrfart. Tredje målet ett skott från 25 meter i mitten av mål. Fjärde målet efter vi tappat i en omställning.
Vi både kvitterar till 1-1 efter en fin nick från Mike Le Breton på frispark från mig själv. Reduceringen till 2-3 är ett mål som är alldeles för bra för division 7 då det bjöds på ett kombinationsspel som förmodligen är överkurs för ett lag som bara tränar en gång i veckan. Uppspelsfas centralt som hittar till mötande forward som hittar ut till  offensiv högerback som fyller på och drar in den i boxen till centerforward Fredrik Brandt som nätar. Ett tillslag hela vägen.

3-3 kommer på hörna som jag själv slår. En boll som målvakten tappar och Scott Lyon kan hugga på returen och trycka in lädret. 3-4 kommer med ca tio minuter kvar efter att vi tappat på ena kanten i en omställning.

Tynnered FC som redan hade spelat tre matcher inför denna match är ett bollskickligt lag och kommer att utmana om seriesegern. Kan de bara fokusera mindre på domaren och undvika onödiga varningar för att de sparkar bort bollen efter avblåsning som de gjorde tre gånger i denna match, så kommer de ha en harmonisk säsong framför sig.

Gör man tre mål på ett förväntat topp lag med tre raka segrar så vinner man under normala förhållanden.
Vi har mycket kvar att jobba på, men när vi får tillbaka lite folk och är igång med kontinuitet i matchspelet kommer det bli ännu bättre.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Tynnered toppar tabellen efter fyra raka segrar och maximal poäng.

 

/Rasta