SK Argo tog ikväll emot Vrångö IFGröna Vallen i den fjärde omgången av 6C. För gästerna VIF var det andra matchen på just Gröna Vallen på bara några dagar och även denna gången kunde de lämna med tre poäng och en hållen nolla.

 

SK ARGO – VRÅNGÖ IF 0-1 (0-0)

0-1 (ca 50)

 

Argo hade gjort en hel del ändringar jämfört med matchen mot Härlanda senaste. Så här såg det ut iallafall:

 

Robin

Karsberg-Barkebo-Magnus(C)-Almkvist

Ferm-Sondell-Skalin-Jonas

Koffe-Marcus

 

Bänken:

Rasta

Ralle

Rasila

Åman

Svensson

 

Robin Staaf var tillbaka mellan stolparna och även Magnus Andersson var tillbaka som mittback och gjorde sin första match för säsongen efter lite skadebekymmer och utlandssemester. Maggan bildade mittlås med Calle Barkebo och Daniel Karsberg Zotterman och Johan Almkvist spelade ytterbackar. Mathias Sondell och Johan Skalin spelade på innermittfältet och Martin Ferm och Jonas Gustavsson tog hand om varsin kant. Kristoffer ”Koffe” Jonsson och Marcus Lindqvist spelade på topp. Bänken bestod av Fredrik ”Rasta” Airosto, Rasmus ”Ralle” Grahm, Michael Svensson, Jesper Åman och Henrik Rasila.

 

Argo började matchen piggast och hade det mesta av det organiserade spelet inledningsvis. Båda lagen testade att slå lite längre bollar men det blev inga riktiga farligheter. Argo fastnade ofta på den sista tredjedelen med lite för stressade och för avgörande passningar. Vrångö stack upp lite då och då men förutom några inlägg och några skott från distans hände inte så mycket.

Tyvärr för Argos del fick anfallaren Marcus Lindqvist kliva av skadad väldigt tidigt i matchen. Argo skapade lite halvchanser med några hörnor och frisparkar men där var VIF:s målvakt Tobias Julin bra med i luftrummet även om det var några bollar som studsade omkring lite. Även Vrångö skapade några halvchanser och det var någon hörna som blev halvfarlig.

Det var en ganska jämn halvlek med ett litet övertag för Argo rent spelmässigt. Inbytte Michael ”Läget då?” Svensson hade den första halvlekens kanske hetaste chans när han laddade från distans och skottet smekte utsidan av stolpen men Julin i Vrångö-kassen hade skottet under ganska bra kontroll. Även Martin Ferm hade ett bra läge när han fick bollen inne i straffområdet efter att Jonas Gustavsson trampat förbi på kanten. Ferms skott gick dock utanför. Vrångö hittade stundtals lite spel och kom i några bra omställningslägen men hittade inte rätt med sista passningen.

0-0 i halvtid med en liten fördel för hemmalaget, både spel- och chansmässigt.

Gästerna Vrångö IF startade dock den andra halvleken hetast och i det skedet kom även matchens enda mål. En boll i djupet mellan Argos ytterback och mittback nådde en VIF-spelare nere vid kortlinjen. Inspelet är bra och bollen stöts i mål från nära håll. Ett fint fotbollsmål och en jobbig start på den andra halvleken för Argo.

Det tar ett litet tag innan Argo tar sig in i matchen igen och det blir lite stressar och chansartat spel även om det är mycket tid kvar. Vrångö har i detta läget en ganska bra period och kan hitta en del spel när Argo trycker upp.

Den andra halvan av den andra halvleken blir spännande. Argo går ner på en trebackslinje och skickar upp Magnus Andersson i anfallet. Argo får lite press mot Vrångö-målet men samtidigt får Vrångö jättefina ytor att ställa om på.

Argo har dock svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Koffe får de bästa lägena med 3-4 bra skottlägen vilket brukar betyda minst ett mål. Tyvärr blev det inte så den här gången. Argo hade även en sekvens med 3-4 hörnor på raken men Vrångö löste detta. Det blev extremt långa lag och när väl Vrångö fick boll fanns det ytor att spela på. VIF hade ett utmärkt läge att döda matchen men Robin Staaf räddar det friläget. Det passade VIF ganska bra att försvara sig rättvända mot Argos långbollar.

 

Det blir alltså inga fler mål i matchen och Vrångö vinner med 1-0.

 

En riktigt tung förlust för Argo i en jämn match.

 

En riktigt bra vecka för Vrångö som alltså fått maximal utdelningGröna Vallen med sex poäng i två spelmässigt helt jämna matcher. Det gäller ju dock att hitta sätt att vinna matcher och det har VIF gjort.

 

Argo får ladda om till nästa veckas superviktiga derby mot AIF Göteborg.

 

/Rasta