Att vända på en match. Det är alltid gött. Att vända sista fem. Det är ännu bättre. Balltorp på Förbovallen brukar av hävd vara en svår match, där allt måste stämma för att poängen skall följa med och det är ju ingen direkt hemlighet att jag högaktar Balltorp och många av deras spelare, främst de offensiva. Vi valde därav att ligga ganska lågt inledningsvis av matchen och det höll på att betala sig direkt när Bengan blev nästintill fri men lobbade över i ett bra läge.

Balltorp saknade duktige Viktor Lundqvist och med tanke på hans förmågor och kunskaper så var det naturligtvis ett avbräck, utan hans speed så hotade Balltorp inte på det sättet som man är van vid, de försökte vända ut mot sin vänsterkant men Casper gjorde det väldigt bra på vår högersida och stängde av det gång efter annan. I och med att Balltorp låg ganska högt med backlinjen så försökte vi få fast bollen snabbt och komma med fart in bakom och precis så gjorde vi 1-0, Arijan fick fast bollen och serverade Eckerman i djupled som därmed blev helt ren och kunde rulla in ledningsmålet. Det var trevligt. Kort därefter hade Balltorp ett bra läge på vår högersida men Casper och Cajsa löste det fint till slut. Vi var nära flera gånger att skapa de där riktigt fina lägena men inläggen var av sämre kvalité eller så missade vi i sista passningen flera gånger om, men första halvlek var bra. Kurti syntes inte mycket men vann en duell mot vår backlinje precis innan paus sköt han i ett bra läge över. Det skall sägas, vi hade medvind i första halvlek.

I paus var vi nöjda med den defensiva insatsen. Balltorp skapade inte mycket på oss. Men påminde varandra om att vara vaksamma tills vi kom in i det i andra. Men i typ 48:e fick Balltorp en frispark som via Mackans händer i duell med en Balltorpsspelare gick i mål. Jättetungt. Och Balltorp fick allt mer att säga till om, i medvinden tryckte de tillbaka oss rejält flera gånger även om de inte skapade några monumentala lägen. Jag tror det var runt 65:e så gjorde Balltorp 2-1. En fantastisk vändning av Pringle ut på vänsterkanten som vackert spelade fram till Parosh som snyggt rullade in ledningsmålet. Där och då kändes vi väldigt illa ute. Men vi bet oss in i matchen igen. Hade några halvchanser och ett drömläge när Simon inte fick träff med vänsterfoten. Tiden höll på att rinna ut men i typ 85:e fick Balltorp en spelare utvisad och då fick vi energi igen. I 87:e isch lobbade Arijan en bit utanför straffområdet över backlinjen fram till en framrusande Eckerman som lobbnickade in 2-2. Ett mycket vackert frisparksmål. Satt så fint. Otroligt nöjd över en poäng gick jag tillbaka till en lite mer defensiv inställning igen men kort därefter vann Arijan bollen högt, rullade fram Simon som helt fri hade autostrada mot mål. Men kapades solklart i straffområdet och på den efterföljande straffen rullade Eckerman in sitt tredje mål och vild glädje. Efter målet så hade Balltorp en frispark i bra läge som gick utanför och en hörna som gick igenom straffområdet. Tre fantastiskt sköna poäng.

 

///Dalla