Det var full fartlokalfotbollen igår, torsdag, och här kommer ett svep, och vi börjar med våra division 5-serier:

 

5A

Öjersjö IF – United Africa FC 0-1

Angered MBIK – FC Bosona 2-3

5B

Balltorps FF – FC Fiskebäck 2-3

 

United Africa FC fortsätter att plocka trepoängare i årets 5A och så blev det även igår mot nykomlingen Öjersjö IF. Det var dock en jämn match där målet (Williams Ifeanyi Odili) kom med bara sex ordinarie minuter kvar. Då var även UAFC nere på tio man efter en utvisningen i mitten av den andra halvleken.

ÖIF:s Viktor Gustafsson sa så här om förlusten:

”En tung förlust. De får en utvisad med 30 minuter kvar, men ändå är det dem som gör första och enda målet. Vi får inte riktigt till spelet, men gör en stark kämparinsats. Trots att vi inte sätter de lägen vi skapar.”

Eftersom GAIK dragit sig ur årets 5A står Öjersjö utan vinst med tre spelade matcher. UAFC toppar tabellen med tio poäng efter fyra matcher.

 

Ett annat 5A-lag som gått bra är FC Bosona. Igår besegrades Angered MBIK med 3-2 och laget tog därmed sin tredje seger på fyra matcher.

Bosonas tränare Sean Grebovic var självklart nöjd och sa så här om matchen:

”Matchen mot Angered var riktigt svår då deras unga grabbar är duktiga och löpvilliga. Vi fick slita hårt och använda all vår kunskap för att kunna vända matchen till vår fördel. Vi tog ledningen och spelade riktigt bra första 25 minuterna för att därefter ge Angered övertaget. Dem kvitterade och tryckte på för ett ledningsmål men vi lyckades hålla undan till halvleksvilan. Vi tog ledningen igen i andra halvlek och spelade riktigt bra. Angered blev smått frustrerade och fick en utvisning med. Våra avbytare gjorde återigen en viktigt insats och visade hur viktiga dem är för ett lag. Med en man mer kunde vi göra 3-1 och håll undan till sista sekund innan Angered gjorde 2-3. Vi var otroligt nöjda med segern och fick revansch för 0-5 förlusten under försäsongen! Vi förbereder oss redan för Komarken nästa vecka då dem är det bästa laget i serien och vill vinna femman.”

Angereds assisterande tränare Hussein Yusuf hade följande kommentar om matchen:

”Vi startar matchen väldigt svagt som vanligt höll jag på att säga, Bosona tar ledningen efter slarv i passningsspelet. Vi har väldigt svårt att etablera ett spel men mot slutet av första halvleken så radar vi upp chanser och får även rättvist in kvitteringen strax innan paus. Till den andra halvleken så är vi riktigt svaga medan Bosona är kompakta och gör det svårt för oss att skapa chanser. Samtidigt är vi alldeles för dåliga för att ärligt kunna säga att vi borde fått med oss någonting. Vi åker på både 1-2 och 1-3 och en utvisning som helt släckte våra få möjligheter att få med oss någonting. Vi får in 2-3 på slutet men vi var aldrig nära. Vi får rannsaka oss själva, för just nu är vi inte bättre än såhär. Bosona skall ha all heder för de gjorde en väldigt bra match och fick utdelning på sina chanser!”

Bosona med i toppen med sina nio poäng på fyra matcher. Tuffare för Angered med en vinst och två förluster.

 

Gårdagens enda match i 5B spelade mellan Balltorps FF och FC Fiskebäck där FCF vände 1-2 till 3-2 sent i matchen och den har Dalla redan redogjort för HÄR.

 

/Rasta