SÅ här gick det igår i 6A och 6B:

 

6A

Lekstorps IF – Bergsjö IF 2-8

Bergsjön SK – Sveakurd FC 0-2

Götaholms BK – Gamlestaden FF 1-5

6B

Fässbergs IF – Landala IF 2-1

Göteborgs SIF – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 5-1

Rambergets SK – FC Heden 0-10

 

Bergsjö IF gjorde processen kort med Lekstorps IF hemma på Bergsjövallen. BIF:s mål gjordes av Hadi Mahdi (3), Lamin Kanteh (2), Mattias Tesfamariam, Ali Mohammadi och Valon Hetemi.

Bergsjö IF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om storsegern:

”Det här var en match som vi kontrollerade från början till slut. Dock började vi lite krampaktigt de första fem minuterna innan vi får igång vårt spel och därefter kom även målen. Tycker att vi spelar en bra fotboll där vi får bra rull och alla spelare är delaktiga. Det viktiga i den här matchen för oss var att hela tiden behålla ett högt tempo i spelet och minimera alla spelstopp för att inte gå ner i motståndarens tempo. Alltid kul att göra många mål och vi hade möjlighet att göra fler.
Det tråkiga i matchen som drabbade Lekstorp var att de fick sin målvakt skadad ganska tidigt i matchen då han olyckligt får en smäll mot huvudet och blir tvungen att avbryta matchen och ambulans tillkallades. Hoppas att det inte var något allvarligt med målvakten och att han snart är tillbaka igen på plan.”

BIF är tvåa i en lite haltande tabell med sju inspelade poäng på de fyra första matcherna. LIF har en vinst, en oavgjord och två förluster.

 

Sveakurd FC toppar tabellen efter fyra omgångar och tog sin tredje seger när Bergsjön SK besegrades med 2-0. Pasar Sulaiman slog till precis innan paus och Saman Herish Ahmed satte slutresultatet med kvarten kvar.

SFC:s Alan Amin sa så här om segern:

”En match med mycket kamp och tufft spel, utan att på något sätt gå över till det otillåtna. Vi håller tätt bakåt och bjuder inte Bergsjön på några lägen och tar samtidigt tillvara på våra lägen via våra individuellt skickliga offensiva spelare, Pasar och Saman. Bergsjön SK står upp ganska bra matchen igenom och lär bli tuffa att möta för alla lag i år!”

 

Igår spelades också ett hett derby på Gamlestadsvallen mellan Götaholm BK och nykomlingen Gamledstaden FF. SÅ vitt bloggen vet var det lagens första möte. Det blev till sist en komfortabelt 5-1 seger för GaFF.

GaFF:s Danny Höglund-Field sa så här om segern:

”Vi har slarvat väldigt mycket i tidigare matcher, dumma och kostsamma misstag, förlorat boll långt ner i banan, idén denna matchen (pågrund av motståndet) var att stå högre med hela laget, börja pressen redan vid deras målvakt och helt enkelt jaga skiten ur dem. Vi pratade om att plocka fram elden! Och det var elden dom fick smaka på i detta heta derby med mycket känslor. Idén lyckades främst tack vare en kollektiv tok-press och ett magiskt försvar då vi ändå säkrade bakåt!

Det var ingen fin fotbollsmatch men Götaholm med NOLL skott på mål fick känna på vilket som är den bästa Gamlestadsklubben, och fått lära sig vilka som är storebror!”

Götaholms Shahram Mansouri sammanfattade matchen så här:

”En riktig skitmatch från vår sida där vi inte hänger med, vi sätter ingen press, vi är sena, vinner inga dueller och vi har medvind i första så tror vi att det ska lösa det för oss lite. Första 30 så ligger vi redan under med två mål och då gör vi en liten förändring på grund av en skada på Patrik så höjer vi oss lite men i andra när de gör 3-0 då känner alla att det bara är att gratulera Gamlestan som var klart det bättre laget idag och så som vi spela så förtjänar de att vinna alla dar i veckan.”

För GaFF var det första segern för säsongen och laget har nu fem poäng efter fyra matcher. För Götaholm var det andra raka förlusten efter att laget inlett med en oavgjord och en seger.

_____________________________________________________________

 

I 6B är nedflyttade Fässbergs IF fortfarande obesegrade och igår blev det 2-1 hemma på Åbyvallen mot Landala IF. FIF hade 2-0 i halvtid efter mål av Mustafa Shirwan och Axel Lindergren. Landala reducerade i början av den andra halvleken genom Max Hallgren men närmare än så kommer inte gästerna.

LIF:s Tom Nordlindh sa så här om matchen:

”Första halvlek är riktigt dålig. Vi är varken tvåa eller trea in i situationerna och hamnar hela tiden på mellanhand. Det känns som att att Fässberg vill mer helt enkelt. Tyvärr släpper vi också in två bollar.

I andra står vi upp bättre och lyckas sätta press på dem. Vi brötar också in en boll tidigt i en rörig situation efter en hörna och då känns det som att vi är på gång. Men tyvärr lyckas vi inte riktigt förvalta det spelövertag vi ändå skaffar oss i andra. Det blir stressigt över hela banan och vi kommer inte till några riktigt bra lägen.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi inte gör nån kanon match i andra heller men det är helt klart i första vi förlorar matchen.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Fässberg har fått ihop åtta poäng på fyra matcher efter två vinster och två oavgjorda. LIF har fyra poäng på fyra matcher.

 

Göteborgs SIF verkar bli ett topplag även i år. Det oerhört svårscoutade laget toppar en lite haltande 6B-tabell efter tre segrar och en oavgjord på fyra matcher. Igår besegrades Syrianska/Arameiska med klara 5-1. Syrianska hade dock 1-1 tidigt i den andra halvleken men GSIF avslutade starkt med fyra mål sista halvtimmen. Hannes Persson blev tremålsskytt för ”Studenterna”.

GSIF leder alltså serien på tio poäng. Syrianska har en vinst och två förluster.

 

Topplaget FC Heden stod för gårdagens storvinst när de krossade stackars jumbon Ramberget med 10-0! Daniel Reitz blev fyramålsskytt. Det ska dock tilläggas att 1-0 kom precis innan halvtid och den andra halvleken bjöd alltså på nio Heden-mål!

FCH:s tränare Tobias Larsson sa så här om den tvåsiffriga segern:

”Bara 1-0 in till halvtidsvilan men sen exploderar vi fullständigt i starten i andra halvlek med fart och bättre fokus i det vi gör. Ska vi vara lite självkritiska trots resultatet så ska vi allt förvalta målchanserna vi har i första halvlek och inte dra ut på det. Sen rinner det iväg onödigt mycket, kul att göra mycket mål (målrekord för klubben) men det blir samtidigt lite konstig känsla och man känner till slut nästan synd om Ramberget som ändå försöker fortsätta spela boll men där ingenting klaffar denna dag, bara bryta ihop och komma igen. Kul att vi hotar på olika sätt när vi kommer till anfall i andra halvlek.
Långskott/genomskärare/inlägg/kortpassningspel det är ju precis ett sånt anfallsspel man vill åt.”

FCH har inlett med tre segrar och en förlust och blir att räkna med. RSK har fyra raka förluster och jobbiga 6-24 i målskillnad.

 

/Rasta