Även 6C och 6D var igång igår med följande utfall:

 

6C

Knippla IK – Solväders FC 4-1

SK Argo – Vrångö IF 0-1

Önnereds IK – FC Härlanda 2-1

 

6D

Backatorp IF – Förenad Turkisk Ungdom 0-4

BK Björkåsen – Hermansby IF 0-6

 

I 6C tog Knippla IK sin andra seger för säsongen när Solväders FC besegrades med 4-1. Segern grundlades av Robin Eriksson som under matchens första sju minuter hann bli tvåmålsskytt! Matchen stod 4-0 i halvtid och SFC:s reducering kom med kvarten kvar. KIK har inlett med två vinster och två förluster men tuffare för SFC som har tre raka förluster.

 

SK Argos förlust mot Vrångö med 0-1 på Gröna Vallen har redan avhandlats HÄR.

 

Apelsinplan vankades det ett tidigt toppmöte när obesegrade Önnereds IK (två raka segrar) och lika obesegrade gästerna FC Härlanda (tre raka segrar) drabbade samman. Det var mållöst fram till andra halvan av den andra halvleken. Anton ”Bullen” Wall gav ”Fångarna” ledningen i den 66:e minuten men bara minuter senare var det kvitterat, målskytt Jesper Jonsson. Med kvarten kvar blev Andreas Säfström matchhjälte när han satte segermålet för ÖIK.

Önnereds tränare Ola Holmgren sa så här om segern:

”Tycker att vi är bättre laget genom i princip hela matchen och vinner välförtjänt. Vi skapar mängder med chanser i första halvlek istället lyckas Härlanda göra 0-1 i den 66:e minuten, men vi har en härlig moral och vänder matchen på nio minuter efter deras ledningsmål. Efter det så har bra kontroll på det och spelar rutinerat av matchen. En härlig laginsats ledde till en rättvis seger. Vår bästa match hittills i serien, emot ett bra motstånd som gjort fina resultat.”

Härlandas lagledare Jonatan Hellman hade följande att säga om matchen:

”En tuff match med bra fysiskt spel från bägge lagen. Önnered är som alltid tunga, men har ju värvat in några göbbar från högre divisioner, vilket märks. Sen håller dom ju rätt hårt i sin spelidé med långa bollar på djupet. I första halvleken var dom klart bättre och vi var i stunder tillbakapressade. Det stod dock 0-0 i paus, efter bra krigande från Fångarna. I den andra höjer vi oss, får lugn i spelet och skapar bra chanser. Vi gör 1-0 men dessvärre vänder hemmalaget på steken efter det med två riktiga skitmål. Rättvist sett till 90 minuter, får vi erkänna. Tungt med en uddamålsförlust, särskilt mot ett lag som vid alla möten vi spelat mot dom betett sig rätt illa både på plan och efter slutsignal. Laget fokuserade lite väl mycket på hån istället för glädje, och det är en kultur i laget man nog borde se över. Själva siktar vi självklart på revansch i returen!”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR.

Önnered har nu alltså tre segrar på tre matcher och även Härlanda har nio poäng men en match mer spelad än ÖIK.

 

I 6D fortsätter nykomlingen FTU att ösa på och igår blev det 4-0 mot Backatorp IF. Segern var FTU:s fjärde raka och gör att de toppar tabellen. FTU fick en ganska tidig 2-0 ledning att gå på efter mål av Batuhan Canciger och Ali Bedir. De andra två målen kom tätt efter varandra i mitten av den andra halvleken.

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om matchen:

”Vi kommer inte alls upp i våran nivå och intensitet. Med våran tunna trupp så kom vi med samma 13-14spelare som mötte Bjurslätt i måndags, och det märktes att vi var väldigt slitna från den matchen. Vi släpper in ett mål ganska tidigt och vi orkar varken mentalt eller fysiskt att resa oss från det. Men FTU spelade bra, väldigt passningsskickliga. Roligt med ännu en ung domare som var duktig.”

Wiklund söker även fler spelare till Backatorps trupp och är någon intresserad går det bra att kontakta honom på 0707886493.

FTU leder alltså 6D med full pott efter fyra matcher.

 

I botten av tabellen tog Hermansby en viktig seger (lagets första i år) när de slog jumbon BK Björkåsen med hela 6-0. Det var ett sargat Björkåsen som bara kom till spel med tio man och som dessutom åkte på en tidig utvisning. Målen trillade in i jämn takt och det sista nickades in av Samuel ”Sonkan” Holgersson.

Målskytten Holgersson sa så här om matchen:

”En viktig mach för båda lagen då vi båda stod på noll poäng inför omgången. Tyvärr blev det inte mycket till match då Björkås endast lyckades få ihop 10 spelare till matchen. Av de tio spelarna var en febersjuk och en skadad innan så med de förutsättningarna är det helt otroligt att de ens ställer upp med ett lag till denna matchen. Det blev inte bättre för Björkåsen då de drog på sig ett rött kort efter ca 20 minuter. Efter det va det en ganska avslagen match där Hermansby av förklariga själ hade bollen större delen av tiden. Efter 45 minuter stod det 4-0 Till oss. Andra halvlek spelades mer eller minde bara av. En stor eloge till Björkåsen som kämpade konstant i 90 minuter trots förutsättningarna. Inte en enda gång vi hörde de gnälla på varandra eller på oss. De bet ihop och försökte göra det bästa av situationen. Ett riktigt härligt gäng att möta. För våran del var det skönt att få igång målskyttet. Joakim Zärnblom stod för ett fint hattrick. Nu ser vi fram emot Warta i nästa vecka och hoppas på ännu en vinst.”

 

Segern gav alltså HIF sina första tre poäng men riktigt tungt för jumbon Björkåsen som har fyra raka förluster och 7-24 i målskillnad.

 

/Rasta