Vi avslutar rapporteringen från gårdagen med våra två division 7-serier:

 

7A

Elisedals IS – Västkurd BK 0-0

Gothenburg Celtic FC – Andalus IF 2-1

7B

Hjuviks AIK – IF Positivum Göteborg 4-3

Menisken IF – Slottsskogen/Godhem IF 2-4

 

Det blev lite oväntat mållöst mellan Elisedal och VästkurdÖveråsvallen. Särskilt med tanke på att Västkurd kom från en 13-0 seger mot Rödbo. VBK är med i täten med sju poäng på fyra matcher. EIS har bara spelat två matcher och har fyra pinnar.

I den andra 7A-matchen tog Celtic sin andra seger för säsongen när Andalus besegrades med 2-1. Alla målen kom i den andra halvleken och Celtic gick upp till en 2-0 ledning efter mål av Khalid Elouardi och Marcus-Alexander Wahlborg innan Abdul Rahman Jebnoun förgäves reducerade för AIF. Andalus har nu inlett med fyra raka förluster.

 

I 7B såg det ut som Hjuvik skulle gå mot sin tredje raka förlust mot nystartade Positivum. Positivums Khodadad Soltani hade nämligen svarat för ett hattrick innan första halvtimmen var spelad! Hjuvik stod dock för en imponerande vändning som kröntes av att kaptenen Daniel Blom satte segermålet ett par minuter från slutet med ett skott utifrån som letade sig in via ribban!

 

Slottsskogen/Godhem inledde säsongen med en tung 1-2 förlust mot Järnbrott men det blev seger igår mot Mensiken IF med 4-2.

SG:s lagkapten Albin Westerlund sa så här om segern:

”Matchen hade två vinklar. Menisken var klart bättre i första halvlek. För vår del så skapar vi två lägen i första som resulterar i en kryssribbträff och en stolpträff. Å andra sida leder de välförtjänt med 2-0 i halvlek. I andra är vi mycket mer aggressiva och börjar vinna mer boll. Detta leder till att vi både reducerar och kvitterar. Matchen står då och väger lite men vi lyckas göra 3-2. Slutet av matchen så försöker Menisken att forcera och skapar några chanser utan att göra mål. Istället kontrar vi in 4-2 och vinner matchen. Menisken bättre i första och vi bättre i andra. Gött med första trepoängaren.”

 

För MIF var det andra raka förlusten.

 

/Rasta