4A brände av hela omgång 4två dagar med fem matcher igår, fredag, och en idag. Så här gick det:

 

FREDAG 21/4

Nol IK – Floda BoIF 1-1

Stenkullen GoIK – FK Kozara 0-1

SKIF Semberija – Mossens BK 3-1

Lunden Överås BK – Gårda BK 1-5

Guldhedens IK – Partille IF FK 3-3

LÖRDAG 22/4

Jonsereds IF – Kode IF 1-2

 

Floda har fått en ganska tuff start på årets 4A och jagar fortfarande den första segern. Det såg dock länge ut som Per Alexanderssons frisparksmål i slutet av den första halvleken skulle ge Floda tre pinnar borta mot Nol IK. Bojan Ilic ville dock annorlunda och hans kvittering i 84:e minuten gjorde att matchen slutade 1-1. Ilic har hittat målformen och stod ju för Nols båda mål i segern mot Partille i förra omgången.

Flodas tränare Jonas Torefalk sa så här om matchen:

”En match där vi är det klart bättre laget och borde ha stängt matchen tidigare. Dessvärre vinner borde inga fotbollsmatcher och en rad felbeslut gör att vi istället ger bort kvitteringen i 84:e. Kvitteringen blir vad man får beteckna som en riktigt hård pungspark och dessvärre varken orkar eller förmår vi mobilisera kraft för att skaka fram ett segermål. Ljuset i mörkret är att solen går upp även imorgon och att det för vår del är 57 poäng kvar att spela om.”

Nols Alen Grozdanic hade följande analys av matchen:

”En tuff match där Floda skapade mycket mer än vad Nol gjorde. De var taggade till max medans vi inte var med i matchen alls. De har många fler chanser i första halvleken och tar välförtjänt ledningen. I andra så vaknar vi till liv lite men fortfarande var det dåligt. Det var mycket kamp och tufft men inget fulspel. Vi lyckas kvittera i andra där vi vinner boll under press och återigen är det Bojan som lägger in bollen. Vi ska vara nöjda med en pinne medans Floda säkert är missnöjda vilket jag förstår då de var det bättre lagen i 90 minuter.”

Nykomlingen Nol ligger sexa med fem inspelade poäng på fyra matcher. Floda har bara spelat tre matcher (premiären mot Gårda flyttades) och har två oavgjorda och en förlust. Viktigt möte i nästa omgång med Guldhedens IK, som inte heller bärgat någon trepoängare i årets 4A.

 

FK Kozara har varit med i förhandsnacket om seriesegern i 4A de senaste säsongerna men har aldrig lyckats leva upp till förväntningarna. Ofta har det varit en svag inledning som förstört toppstriden för laget. Så är definitivt inte fallet säsongen 2017! Kozara tog sin fjärde raka seger igår när Stenkullen besegrades med 1-0 på bortaplan. Måltjuven Kassim Coaney blev matchhjälte när han håll sig framme i den första halvlekens sista minut.

Kozaras sportchef Savo Drobac sa så här om matchen:

”Jag tycker vi gör en väldigt bra första halvlek. Vi besmästrar vinden och spelar en fin fotboll. Stenkullen får inte låna bollen allt för mycket. Vårt problem i denna match är sista tredjedelen. Samma visa i andra halvlek fram till den 75:e minuten då vi blir lite tafatta och bjuder in Stenkullen i matchen. Stenkullen kommer inte bli ett topplag men de kommer absolut att störa många av dom. Vi själva har fyra raka och just nu är det jävligt GÖTT med fotboll!!

Stenkullens Marcus Gylling hade fönande analys av förlusten:

”Ja, vad ska man säga. Kozara rullar boll väldigt bra men skapar inte jättemånga bra chanser då vi ligger rätt i försvaret. Tuff match med många dueller med en domare som inte håller måttet om man kan säga så. Bara komma igen och ta tre poäng nästa vecka då vi börjar spela riktig fotboll på gräs!”

Kozaras matchrapport hittas HÄR för den som är intresserad och Stenkullens HÄR.

Riktgt bra start på säsongen för Kozara och då har de redan betat av matcher mot Jonsered, Lunden, balkan-derbyt mot Semberija och nu den luriga bortamatchen mot Stenkullen. Full pott efter fyra omgångar ger Robin Andersson och hans mannar arbetsro och även om det skulle komma en förlust eller poängtapp så är det inte katastrof. De senaste säsongerna har Kozaras svaga inledningar gjort att de haft kniven mot strupen nästa direkt. Stenkullen är svåra att besegra men har även svårt att hitta sätt att vinna matcher på. Tre oavgjorda och en förlust är bevis för detta.

 

SKIF Semberija tog säsongens första trepoängare när de besegrade nykomlingen Mossens BK med 3-1 hemma på Bergsjövallen. När Amar Peric satte 3-0 i början av den andra halvleken var det inte så mycket snack om saken. Mossen fick förvisso in en reducering (Axel Sandquist) men det var för lite och för sent.

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om segern:

”Stor dominans. I första halvlek borde vi haft ledningen med 4-5 bollar efter 45 minuter. Tidigt i andra halvlek gör vi 3-0 och slappnar därefter av och spelar på 30% av vår kapacitet. Har fortfarande problem med att utnyttja våra klara målchanser och stora dominans.”

MBK:s målskytt Sandquist hade följande kommentar till bloggen:

”De börjar med mycket boll, men de känns inte så farligt och vi sticker upp några gånger och skapar någon chans. Sen får de in ett mål lite turligt, ett skott som vinden tar tag i så vår målvakt släpper retur. Efter de så viker vi ner oss totalt och vi ska vara glada att de bara är 2-0 i första. Mattias i målet räddar oss några gånger. I andra blir de en helt annan match, tyvärr gör de tidigt ett frisparksmål. Vi kommer till mycket bättre i vår press och de lyckad inte alls få igång sitt spel lika bra. Vi får in ett mål när det är 25 minuter kvar och efter de har vi en boll i ribban och några halvchanser. Sett till hela matchen är de en rättvis seger men vi tar med oss andra halvlek och ser fram emot att spela hemma igen efter tre raka bortaförlusten.”

Båda lagen har spelat fyra matcher och Semberija har spelat in fyra poäng och Mossen tre.

 

I fredags vankades det Överåsderby när Lunden Överås BK och Gårda BK drabbade samman. Även om Gårda BK som klubb har de tunga historiska meriterna så är det inget snack om att Lunden varit storebror ganska länge på Överåsvallen. Frågan är dock om vi fick se ett tronskifte igår då Gårda till slut körde över Lunden med hela 5-1! GBK hade 3-0 redan efter en halvtimme och Lunden missade chansen att ta sig tillbaka in in matchen då de missade en straff i slutet av första. Anton Bengtsson blev tvåmålsskytt för Gårda.

Lunden Överås kapten Mattias Alfredsson hade följande att säga om derby-förlusten:

”3-0 till Gårda efter 25 minuter, efter naivt försvarsspel och individuella misstag av oss. Sen har vi några chanser och en missad straff innan halvtid vilket vi hade behövt utnyttja för att väcka matchen igen. I andra har vi några lägen men samtidigt är Gårda väldigt giftiga i sina omställningar. Beröm till Gårda som har slutat att trampa på bollen och går rakare mot mål! Tack för en fantastisk blogg!”

Gårdas lagkapten Josef La Carrubba sa så här om segern:

”Inför matchen visste vi precis hur Lunden skulle spela. Det är liksom ingen nyhet vid det här laget. Och Lunden vet ju exakt hur vi spelar. För oss handlade om att stå emot på Lundens fasta och sedan våga spela vårt spel när vi hade bollen. Jag tycker vi lyckades väldigt bra. Egentligen är vi bättre i alla delar av spelet. Tränare Stefan och Fredrik har jobbat hårt med sin spelidé under försäsongen. Vi är inte helt där ännu men på god väg att hitta rätt i vårt eget spel. De hänger inte med helt enkelt. 5-1 är i underkant. Vi har bud på fler baljor.”

Bloggen var även på plats på Överåsvallen i form av Daniel ”Dalla” Natanaelsson och den rapporten hittas HÄR om ni på något vis lyckats missa den.

Gårda har inlett med tre raka segrar och ligger tvåa trots att de andra lagen runt omkring har en match mer spelad! Vi får se om segersviten fortsätter då det blir tufft motstånd i form av Jonsereds IF nästa omgång. Lunden har två vinster och två förluster hittills.

 

Det bjöds på en riktigt svängig match när Partille IF FK var på besök i Guldheden för att möta just Guldhedens IK. Gästerna hade med sig 1-0 in i paus efter mål av Sargon Gorgius men GIK kvitterade tidigt i den andra genom Tobias Petersson. Den sista halvtimmen blev bjöd på inte mindre än fyra mål och det började med att Christian Gustavsson åter gav Partille ledningen innan två Simon Möller mål vände på steken. I den 87:e minuten nickade dock Gorgius in slutresultatet 3-3!

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Som vanligt blir det svängigt och två halvlekar av olika karaktär. Det blåste en del och Partille hade medvind i första. Vi ligger lite lägre i banan så första halvlek är i lågt tempo. Partille har lite mer boll men det händer relativt lite. Partille nickar in en hörna och leder i paus. Inte helt oförtjänt men händelselöst i första. I andra med medvind tar vi över matchen. Kvitteringen kommer tidigt innan Partille tar ledningen på hörna med kvarten spelad. Vi har sen en boll i stolpen och två räddningar på mållinjen innan vi vänder matchen rättvist via två mål av Simon Möller. Partille får dock sista ordet med en kvittering återigen via hörna i 87:e minuten. Vi bör vinna men saknar lite kvalitet för det just nu. Tror vi har tio avslut och nio hörnor i andra mot väldigt lite för Partille men det vill sig inte. Så är det nya tag mot Floda nästa vecka!”

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, hade följande att säga om matchen:

”Tråkigt att inte få med sig tre poäng. Vi kvitterar visserligen sent men det är inga roliga mål vi släpper in.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden ligger sist i tabellen med två vinster och två förluster och har en riktigt viktig match i nästa omgång mot elvan Floda. Partille är femma.

 

Idag avslutade den fjärde omgången i 4A med mötet Jonsereds IF – Kode IF. Förra säsongen spelade båda lagen i division 3 men båda fick alltså lämna. Kode väntade på första segern och den kom faktiskt i dagens match! 2-1 blev det till slut för gästerna på Jonsereds IP.

JIF:s Martin Viggeborn sa så här efter förlusten:

”Vi gör en bra match men har svårt att få in bollen. Matchens lirare utan snack Kodes målvakt som gör 7-8 matchavgörande räddningar. Tyvärr två bortdömda mål som är helt oförklarligt. Vi får kriga vidare jobbigt när vi känner att insatsen ändå är bra. I och för sig slår Kode långt i 90 minuter så man blir automatiskt bollförande då gäller det att förvalta lägena.

Nya tag i veckan mot ett grymt formstarkt Gårda!?!”

Kodes Rasmus Haraldsson hade följande kommentar efter segern:

”Första matchen på naturgräs för året och därav så blev det mer fokus på kamp än på skönspel. Vi tar vår första vinst i seriespel och det är inte på något sätt orättvist även om båda lagen hade flera giftiga målchanser som hade kunnat avgöra matchen tidigare. Jonsereds är stora och tunga och för vår egen del så var det extremt skönt att vi klarade av att stå upp emot dem på det planet.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR.

Riktigt viktig seger för Kode och självklart tungt för Jonsered, särskilt med tanke på att Kozara vann sin match igår. JIF är trea i tabellen men är nu sex pinnar efter ledande Kozara. Högintressant match nästa vecka mellan Gårda BK och Jonsered! Kode är sjua på fem poäng.

 

/Rasta