Hade lokalfotbollen varit en skolklass hade 4B varit ordningsman. Ingen haltande tabell och den fjärde omgången spelades klart under två intensiva dagar. Sådant uppskattas av bloggen.

 

FREDAG 21/4

Göteborgs FF – Öckerö IF 3-1

IF Mölndal Fotboll – IF Väster 4-1

LÖRDAG 22/4

Kållered SK – Eriksbergs IF 1-0

Dalen/KFF – Ytterby IS 1-1

IFK Björkö – KF Velebit 4-1

Mölnlycke IF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 0-0

 

GFF fortsatte sin fina inledning på säsongen och tog sin tredje seger på fyra försök när gästerna Öckerö IF besegrades med 3-1 hemma på Majvallen igår. Hemvändaren Teodor Nastevski Lindström inledde målskyttet för GFF i den första halvleken och 2-o kom minuten efter genom Carl Aldebert. ÖIF reducerade förvisso precis innan halvtid (Daniel Larsson) men 3-1 kom ganska snabbt efter paus (Tobias Bogdanoff).

GFF:s Rickard Schöndell sammanfattade matchen så här:

”Det blåste. Vi kunde spela genom det på marken i vår motvindshalvlek, vi köttade ner dem ordentligt tvärtom.”

ÖIF:s tränare Andreas Larsson gav följande analys:

”Ingen bra insats från våran sida. Dålig intensitet och passningskvalite från oss gjorde att GFF kunde vinna utan att behöva vara speciellt bra. Nu har vi haft två dåliga insatser i våra båda bortamatcher, en trend som behöver brytas snarast.”

GFF har tagit rygg på serieledarna Kållered och är bara en poäng efter. ÖIF är lite oväntat näst sist efter två oavgjorda och två förluster.

 

IF Mölndal hade fin utdelning i fredags när de besegrade IF Väster med 4-1 hemma på Åbyvallen. Stor matchhjälte blev Sizwayo Chifire som svarade för ett hattrick! Väster fick lite kontakt med Rami Kurdalis 1-2 reducering i mitten av den andra halvleken men då hade Väster även precis fått en spelare utvisad. Chifire säkrade sedan segern med mål i 75:e och 89:e minuten!

Västers Nozad Kurdali sa så här om förlusten:

”En match där Mölndal spelar otroligt fin fotboll och vi inte gör något rätt förutom Ramis snygga 2-1 mål. Blir även lite bortdömda där samma linjeman vinkar fel tre gånger och inte nog med det, han vinkar för offside men väljer att ta ner flaggan när huvuddomarn inte ser honom. Vinkar när vi gör 1-0 där Sargon är två meter onside. Väljer att gå in och ta en straff när motståndaren blir kapad utan för och deras 3-1 som är offside. Jag är inte alls bitter! Men det tar inte bort Mölndals prestation där de spelar fin och väldigt snabb fotboll. Så det är ju ett rättvist resultat.”

Väster är tia i tabellen med fyra poäng och Mölndal är sexa med sex poäng.

 

Än så länge håller Kållered för favorittrycket och laget toppar 4Btio poäng efter fyra omgångar. Idag blev det 1-0 mot Eriksberg på hemmaplan. Kristoffer Nyrén satte målet efter en dryg halvtimme.

Bloggen har tyvärr inte så mycket information om själva matchen men ska man lita på Eriksbergs Twitter så gjorde KSK mål på sin enda chans medan EIF hade bollar både i stolpen och ribban. KSK leder som sagt och EIF är femma.

 

Dalen/KFF hade greppet om sin hemmamatch mot Ytterby IS och kaptenen Jonas Hylén gav laget ledningen på en frispark i början av matchen. Dalen gjorde dock inga fler mål och en kvart före slutet kvitterade YIS på ett snöpligt självmål när ett tillsynes ofarligt inlägg till slut letade sig in i mål. Tungt poängtapp för Dalen och Ytterby är fortfarande obesegrade.

Dalens matchrapport hittas HÄR.

YIS är trea i tabellen och Dalen är sjua.

 

Det var ett tidigt bottenmöte när IFK Björkö tog emot KF Velebit i sin första hemmamatch. Båda lagen hade bara varsin inspelad poäng inför matchen. Velebit kvitterade Björkös ledning tidigt i den andra halvleken men Fredrik Augustin satte 2-1 till hemmalaget innan Velebit åkte på en utvisning med kvarten kvar. Björkö utnyttjade övertaget och gjorde både 3-1 (Andreas Forsmark Johannesson) och 4-1 (Augustin).

Segern skickade upp Björkö till en niondeplats. Velebit sist i tabellen och en riktigt tung start för laget som lirade divsion 3-boll förra året.

 

Det spelades även ett Mölnlycke-derby idag när nykomlingen Mölnlycke IF tog Mölnlycke-Sjövalla IS FKMölnlycke IP. Det blev dock ingen målrik match så den slutade 0-0.

MIF:s Marcus Vogel sa så här om den mållösa tillställningen:

”Ett steg i rätt riktning trots 0-0. Vi stod upp väldigt bra i närkamperna och visade grym inställning mot ett tungt Mölnlycke-Sjövalla. Matchen var precis som ett derby ska vara, dvs mycket kamp och lite skönspel. Slumpchanser från frisparkar och inkast åt båda håll där vi var närmast ledningsmålet. Med lite flyt kunde vi gått segrande men tyvärr ville inte bollen in.”

MSISFK:s ena tränare, Robert Kálmán, hade följande att säga om matchen:

”Derbyt är självklart en av årets höjdpunkter, samtidigt är det ju som vanligt bara tre poäng att slåss om. Nu blev tyvärr denna tillställning varken en publikfest eller målfest. Det var två krampaktiga lag som möttes och det visade sig i att inget vågade hålla i bollen och riskera något, utan det blev en lång kamp och mindre skönspel. Första halvlek är inget skönspel från något av lagen. Målchansmässigt så är det 1-1. I andra halvleken ligger MIF närmare en ledning men kan inte få till det sista. Summerar man de 90 min, så kanske MIS är lite nöjdare med 0-0 än MIF. När vi möts till hösten kommer vi försöka göra ett arrangemang värt namnet derby och förhoppningvis prestera än bättre fotboll än vad vi kunde visa upp idag .”

 

Mölnlycke-Sjövalla är fyra och MIF ligger åtta.

 

/Rasta