Den fjärde omgången i 5A spelades klart i helgen:

 

FREDAG 21/4

FC Komarken – Hisingen FC 2-0

Utbynäs SK – IK Zenith 6-0

LÖRDAG 22/4

Älvängens IK – Romelanda UF 4-4

 

Det spelades ett toppmöteKongevi i fredags när det båda obesegrade lagen FC Komarken och Hisingen FC mötte varandra. Nykomlingen HFC hade börjat med tre raka segrar och nedflyttade Komarken hade vunnit båda sina inledande matcher. Det visade sig att det var hemmalaget som var starkast och slutresultatet skrevs till 2-0 efter dubbla mål av Shvan Kamal.

FCK:s tränare Milan Tanaskovic sa så här om matchen:

”En tidig seriefinal på Kongevi mellan två lag som hittills tagit full pott. Vi ställdes mot ett spelskickligt Hisingen FC inför en stor publikskara men där vädret tyvärr präglades av hård vind vilket gjorde det riktigt svårspelat. De första tio minuterna präglades av kamp och det var ett ställningskrig på hela planen. Tyvärr fick vår ena mittback utgå efter drygt 15 minuter då han åkte på en olycklig armbåge i en kollision och tvingades åka till sjukhuset och sy ihop såret med fyra stygn. Efter det avbrottet i matchen vaknade vi till och det var FC Komarken för hela slanten. Trots väderleken kunde vi få igång ett bra passningsspel och trycka tillbaka motståndarna på egen plan och etablera ett riktigt bra tryck. När motståndarna har boll försöker vi hela tiden återerövra boll i deras uppspelsfas vilket gjorde att vi vann dueller i sista tredjedelen flera gånger. Efter drygt en halvtimmas spel resulterade det sig äntligen då Shvan Kamal på egen hand bryter boll precis utanför straffområdet och lägger bollen till rätta och drar till med ett mäktigt vänsterskott som borrar sig upp i bortre krysset. Vi höjer oss ännu ett snäpp efter ledningsmålet och får ett större bollinnehav och hinner skapa ett par farliga målchanser på kort tid.
2-0 målet kommer bara ca 5 minuter senare och det är på nytt Shvan Kamal som vinner boll när motståndarnas backlinje dräller med boll. Ensam med målvakten trycker han in bollen i mål med en distinkt bredsida. Vi bevakar vår tvåmålsledning till paus där vi har ett riktigt bra snack om hur vi ska agera i andra halvlek för att inte bjuda in motståndarna i matchen som vi gjort tidigare i vårens träningsmatcher.
Andra halvleken blir aldrig riktigt spännande eftersom Hisingen bara skapade en kvalificerad målchans på hela matchen medan vi bara i andra halvlek skapade ett flertal jättelägen att punktera matchen men motståndarnas målvakt är en kvalificerad målvakt och stod i vägen flera gånger om och höll faktiskt nere siffrorna.
Matchen slutar 2-0 och vi gör trots en svårspelad väderlek en riktigt bra laginsats där alla spelare tar ett riktigt bra defensivt ansvar och så fort vi är bollförande går det väldigt fort framåt och dessa omställningarna hade Hisingen problem med idag.
Hisingen är ett välspelande lag när dom får rulla boll på sina bolltrygga spelare och har ett par riktigt kvicka spelare att se upp med. Detta försökte vi neutralisera idag och lyckades med väldigt bra.
Vi i tränarstaben har hittat en röd tråd i vårt spel och alla spelarna vet vad dom ska göra och vad dom har för uppgift på planen vilket gör att det är lätt att få en bra respons när spelarna förstår de direktiven dom tilldelas. Det var kul att se så mycket folk på kvällens match igen som kommer ner och stöttar oss. Vi är ödmjuka inför årets säsong och respekterar alla lagen i serien och tillåter oss inte för en minut att sväva iväg på något sätt. Det är ett hårt jobb vi gör för varandra och alla spelarna bidrar med sitt engagemang för lagets bästa. Varje vecka är en ny möjlighet att bygga vidare på det vi gjort sedan försäsongen drog igång. På måndagens träning påbörjar vi förberedelserna inför nästa omgångs motståndare Bosona som gjort det riktigt bra i sina inledande fyra matcher.”

Hisingens Paolo Rossi sa så här om förlusten:

”Ja du, säsongens hittills sämsta match kommer mot helt fel motstånd. Tycker vi är med första 15, innan matchen dör helt när de får två mål på inviduella misstag ifrån oss inom tio minuter. Men utöver det skapar de en handfull halv/riktigt bra lägen. Så resultatet i sig var inget att säga om.

Komarken har två spelare som sticker ut. Deras anfallare och ytter. Utöver det har dom en tyngd och en tydlig struktur.
Inte för att vi spelat mot alla än, men jag tror inte något lag i denna serien rår på dom över 20 omgångar. Så detta var bara att glömma och ta nya tag nästa match!

Vill också passa på att tacka för det super jobb du och Dalla gör!”

Komarken är enda laget utan poängförlust och har alltså inlett med tre raka segrar. Hisingen har tre segrar och en förlust och är självklart med i toppen också.

 

Det förväntade topplaget Utbynäs SK har inlett lite knackigt men det släppte rejält i fredagens hemmamatch på Lemmingvallen. Gästerna IK Zenith fick nämligen lämna med sex insläppta mål och noll framåt. USK öste på direkt och hade avgjort matchen innan efter en halvtimme då Robert Hedelin (tillbaka från skada) satte 4-0! Filip Olofsson blev tremålsskytt för USK.

Det sista målet gjordes av Tom Berndtson och så här sa han om segern:

”Ja det var gött! En väldigt blåsig match så det var la inget finlir direkt. Men vi skapade mycket lägen och var effektiva. Zenith skapa dock inte så mycket men är ett krigarlag. Nyckeln för oss idag var att vi satte vårat försvarsspel idag, vilket vi inte gjort på ett bra sätt matcherna innan. Sätter vi försvarspelet så kommer vi skapa mycket och göra en del mål framåt för vi är rätt vassa framåt.”

USK:s matchrapport hittas HÄR.

Riktigt viktig seger för Utbynäs som nu har två vinster och två förluster. Zenith står på tre poäng efter fyra matcher.

 

Igår bjöds de på sammanlagt åtta målÄlvevi när Romelanda UF kom på besök för att möta Älvängens IK. Redan efter 23 minuter hade ÄIK skaffat sig en 3-1 ledning. Innan halvtid reducerade dock RUF och i början av den andra stod det 3-3 efter att Max Harris satt sitt andra mål för dagen. Det såg sedan ut som Andreas Wennberg Olsson skulle bli hjälte för Romelanda när han gjorde 4-3 med bara fem minuter kvar! Precis som i senaste matchen för ÄIK (1-1 mot United Africa) klev dock Jesper Knaving fram och kvitterade sent!

Romelanda är sjua med fem poäng och en placering bakom hittas ÄIK med fyra pinnar.

 

/Rasta