5B spelade klart sin fjärde omgång med matcher både fredag och lördag:

 

FREDAG 21/4

Härryda IF – Donsö IS 1-0 

Hällesåker IF – Futsal Club Linné 3-1

LÖRDAG 22/4

Masthuggets BK – Finlandia/Pallo AIF 1-2 

Kungsladugårds BK – Styrsö BK 0-0 

Näsets SK – Hovås Billdal IF 4-0

 

Härryda tog emot ett formstarkt och obesegrat Donsö i fredags och ville säkert ha revansch för senaste hemmamatchen, en 0-2 förlust mot Styrsö BK. Det blev en målsnål historia och HIF:s Martin Bäck blev matchens enda målskytt redan efter 19 minuter!

HIF:s tränare Johan Jidegren sa så här om segern:

”Efter vår usla insatts senast mot Styrsö så var det viktigt att vi idag skulle hitta tillbaka till det vi vet att vi kan när alla jobbar för varandra. Detta gör vi verkligen och vi gör en riktigt bra första halvlek, vi är etta och tvåa på bollarna och har det mesta utav spelet. Vi går till pausvila med 1-0 efter att Bako spelat fram Bäck som bara hade att lägga in bollen i öppet mål. Vi kände att vi kunde haft något mål mer till pausvilan men Donsös målvakt gjorde några bra räddningar!
I andra faller vi tyvärr hem för mycket och låter Domsö ta över, vi blir rädda om vår ledning och orken tryter lite grann. Men gubbarna visar hjärta och sliter för varandra och vår målvakt Eric storspelar som vanligt! I 75:e minuten får Donsö straff, en straff som är bra slagen nere vid stolpen men Eric lyckas ändå vara där och gör en magisk räddning! Vi håller ut och lyckas ta tre poäng som jag tycker är helt välförtjänt! En kostsam seger dock då vi åker på två avstängningar till nästa match i en redan skadeskjuten trupp! Det blir en utmaning att möta Kungsladugård borta på lördag men vi älskar utmaningar och ser fram emot kommande match!

Eloge till Donsö som lämnar ett fint och städat omklädningsrum efter sig, sådant uppskattas och det borde förra veckans motståndare ta lärdom av! Lycka till framöver Donsö IS.”

DIS tränare Mikael Schagerlind sa så här om förlusten:

”Det var en blåsig tillställning där vi, liksom dem andra matcherna vi spelat, börjar svagt. Vilket de utnyttjar genom att lägga mål. Mitten på första halvlek börjar vi ta över tycker jag. I andra halvlek har vi spelet på deras planhalva och vi har en hög press. Vi har ribbskott och vi missar en straff. Bollarna rullade inte in för oss helt enkelt denna kväll och Härryda har ett kompakt och bra försvarsspel. Så all heder åt dom och vi får bita ihop och komma igen till nästa match.”

HIF:s matchrapport hittas HÄR.

Båda lagen har nu sju inspelade poäng.

 

Hällesåker tog sin första trepoängare för säsongen när FC Linné besegrades på hemmaplan med 3-1. Gästerna hade dock 1-0 i halvtid innan Mats Karlsson Eriksson vände på steken med två mål innan Johan Gunnarsson satte sin obligatoriska balja.

Hällesåker uppe på fyra poäng nu och Linné sist med sina tre.

 

Alla de tre lördagsmatcherna besöktes som bekant av bloggen i form av Daniel ”Dalla” Natanaelsson. Hans rapporter ligger uppe på bloggen men vi tar ändå ett svep!

 

Finlandia Pallo AIF toppar 5B med maximala 12 poäng efter fyra matcher men det satt långt inne mot Masthuggets BK på Majvallen i lördags. Alla målen i 2-1 segern kom i den första halvleken. Viktor Keric satte 1-0 till gästerna innan Robin Nilsson kvitterade för Hugget. Keric satte 2-1 på straff och passade även på att bränna en straff i början av den andra halvleken.

Finlandias ena tränare, Jani Lemmetti, sa så här om den fjärde raka segern:

”Gött med vinst igen naturligtvis. Tycker vi är det bättre laget spelmässigt sett över 90 minuter. Vi får 1-0 ganska tidigt och det känns som vi kontrollerar matchen på ett säkert sätt. Men Hugget kvitterar på en frispark från 30 meter. Bara att gratulera deras målskytt för en grym träff. En stund senare får vi en straff som vi förvaltar och vi kan gå in i halvlek med 2-1. Andra halvlek börjar på samma sätt. Vi tar tag i taktpinnen och fortsätter trumma på och rada upp målchanser. Vi lyckas även bränna en straff. I det stora hela så gör vi det onödigt spännande eftersom vi har målchans på målchans men lyckas inte stänga matchen. Men poängen är ändå viktigast och idag lyckas vi åka från Majvallen med alla tre. En stor eloge till Hugget som krigar på ända till slutsignalen.”

Huggets tränare Fredrik Magnusson hade följande att säga om förlusten:

”Vi är trots allt rätt nöjda hur konstigt det än låter efter en förlust. Men förutsättningar idag var inte bra med tanke på tunga spelare borta som Jack, Bez, Antin, Nico, Hannes, Köhl, Eddie mm. Plus att Jimmy fick spela trots att han var ljumskskadad sen gick tyvärr Robert sönder med trasig axel och på bänken fick Christoffer göra debut han också halvskadad. Men till matchen: Finlandia var bra framförallt deras forward är riktigt tung en klasspelare. Tycker Finlandia har ett riktigt bra passningspel.
Finlandia gör 1-0. Är väl ganska rättvist att dom leder tycker att dom är lite bättre än oss men vi gör sedan 1-1 genom Robin. Finlandia får en straff i 43:e minuten som man gör 2-1 på där även Robert utgår med trasig axel och sjukhusvård.
Finlandia tar första halvlek rättvist tycker jag då dom är lite hetare och inte slarvar lika mycket som vi. Zarif får komma in i paus och gör debut i Masthugget helt klart godkänt och även Christoffer gör debut med en trasig fot redan innan gör han också det bra.
I andra är det rätt jämt spel. Finlandia får en straff till som är helt horribelt dömt av domaren som tur missar man straffen. Vi går ner på tre backar i slutet och skapar en del tryck och framför allt gör vi 2-2 som linjeman dömer bort för offside. Helt fel då Jimmy skjuter en frispark från 25 meter som deras målvakt släpper retur på och som Love trycker in. Finns inte en chans att han är offside där. Med lite tur och en linjeman som dömer rätt hade vi fått med oss en poäng mot ett för dagen bättre Finlandia som vinner rättvist ändå. Killarna kämpade bra idag med tanke på alla skador mm. Nu väntar Linné på torsdag.”

Huggets matchrapport hittas HÄR.

Finlandia toppar alltså 5B och har redan fått en fempoängsledning ned till de jagande lagen bakom. MBK är näst sist med tre poäng på fyra matcher.

 

Det blev inget skönspel mellan Kungsladugårds BK och Styrsö BKApelsinplan i lördags. 0-0 i blåsten och KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om matchen:

”Kan ha varit den sämsta matchen i lokalfotbollen i år. Blåste mycket och fotbollen som åskådarna bjöds på var totalt urusel.
0-0 rättvist. Bara ta nya tag.”

SBK:s matchrapport hittas HÄR.

Lagår’n är dock ett av lagen på sju poäng som jagar ledande Finlandia. SBK är åtta med fyra pinnar.

 

Näsets SK har inlett säsongen lite knackigt med en vinst och två förluster inför hemmamötet med Hovås Billdal IF. Där blev det dock en säker 4-0 seger till slut.

NSK:s Oskar Örth sa så här om segern:

”Vi hade en bra känsla före matchen, alla var sugna på att vinna och vi kände en nytändning allihop. Det var en match som var lite svårspelad under båda halvlekarna pga mycket vind. I första slår båda lagen mycket långt, vi har lite små sekvenser där vi lyckas rulla bollen där vi också kan ta oss framåt trots att vinden gjorde det svårt. Vi får en halvbillig straff någon gång under slutet av första halvlek som Rau sätter säkert. I andra la sig vinden lite och vi kunde rulla bollen mer och vi gör det väldigt bra, fina kombinationer leder till två snabba mål. Sen dör matchen, vi tuggar på och maler ner Hovås Billdal som egentligen bara hade ett farligt skott på mål och några enstaka kontringar som stoppades.”

Näset är nu uppe på sex poäng och Hovås fyra efter fyra spelade omgångar.

 

/Rasta