Så här gick det i helgens 6A och 6B:

 

 

LÖRDAG 22/4

6A:

Pushers BK – Bergums IF 2-4

6B:

Solängens BK – Göteborgs City FF 2-2

SÖNDAG 23/4

6B:

Proletären FF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 4-0

 

6A-helgen skulle egentligen inletts med möte Croatia Göteborg – Tollereds IFGamlestadsvallen i fredags men blåsten satte stopp för det. Enligt de uppgifter bloggen fått så var det brandkåren som satte stopp för matchen då det verkar som det fanns risk att saker skulle flyga in på planen. Bloggen tänker att det kanske gällde takdelar från närliggande byggnader. Hur som helst så är matchen flyttad till ett annat datum.

Den enda 6A-matchen som spelades blev istället mellan Pushers BK och Bergums IFGröna Vallen. Gästerna Bergum fick en kanonstart och hade 3-0 redan efter 21 minuter! Oscar Ferney Johansson reducerade förvisso innan halvtid men när Walid Freih satte sitt andra mål fram till 4-1 i mitten av den andra halvleken var det helt kört för Pushers. Oscar Ferney Johansson andra mål kom alldeles försent och Bergum kunde lämna Majorna med tre poäng.

BIF:s tränare Ola Klevenås sa så här om segern:

”Vi tar tidigt ledningen med 2-0. Målskyttar Anton Kristiansson och Walid Freih. Rullar boll som vi sagt innan att vi ska göra. Sätter sen också 3-0 genom Albin Johansson på en fin omställning och då börjar vi tyvärr bli bekväma och börjar ta det lätt. Pushers viker inte ner sig utan kämpar på och lyckas reducera på straff innan halvlek. Andra halvlek är ganska jämn, vi lyckas stänga matchen med vårt 4-1 mål efter halva halvleken. Walid igenSläpper in 4-2 på hörna strax innan slutsignalen.
Vi är nöjda med resultatet men vi hoppas kunna spela vårt spel bättre. Vi vill kunna rulla och sätta fart i passningar och ha rörelse i laget. Det sitter stundtals men vi hoppas kunna sätta det i en hel match snart. Blir en spännande seriefinal mot Sveakurd på fredag.”

Nedflyttade Bergum har gjort det riktigt bra inledningsvis och har tre vinster och en oavgjord efter fyra matcher och möter alltså Sveakurd (som har samma poäng) i nästa omgång i en tidig seriefinal. Tyngre för PBK som ligger näst sist med två poäng.

 

I 6B spelade Solängen och City 2-2 i lördags.

Citys Anders Hultberg sa så här om matchen:

”En blåsig match, där vi för en gångs skull inleder starkt. Vi gör två mål tidigt i matchen och har chans på fler. Solängen har det tungt i motvinden i första halvlek och vi är det bättre laget. I andra spelar vi ju med motsatt effekt på vinden, och det märktes. Vi slappnade av och Solängen var det dominanta laget. De får två mål på två fasta situationer, en duktig snubbe med vass vänsterfot som kunde servera, och många stora kroppar som brunkade in två mål. Solängen passade också på att missa en straff. Vi åker också på ett rött (två gula) med cirka tio kvar men lyckas ändå hålla ut. Men sett till att vi är starkare i första och Solängen i andra tycker jag väl till slut att oavgjort är rättvist!”

SBK:s tränare Magnus Abrahamsson sa så här om matchen:

”En riktigt dålig första halvlek från vår sida där all energi läggs på allt annat än att spela fotboll. Sen rycker vi upp oss och tar över matchen och bör egentligen knipa 3 poäng, vilket vi tyvärr inte lyckas med.”

Citys matchreferat hittas HÄR.

SBK är femma med sina sex poäng och City är tia med sina fyra.

 

Idag befäste Proletären FF sin serieledning när laget tog sin fjärde raka seger mot Sjövalla FK-Mölnlyke IS. Matchen bjöd på två tvåmålsskyttar: Mattias Tuncay och Manfred Oppong. Tuncay gjorde den första halvleken enda mål och inledde även den andra med ett snabbt mål innan Oppong gjorde sina i matchminut 72 och 74.

PFF toppar som sagt med serieledning och full pott (12 poäng) efter fyra matcher. Sjövalla Mölnlycke har tre raka förluster.

 

/Rasta