Gårdagens andra match blev Lagårn-Styrsö. Två lag som känner varandra väl får man säga och det kanske var det som gjorde att de tog ut varandra? Jag kom till början av andra halvlek. Och detta blev ingen klang och jubelföreställning. Det blåste i alla fall mindre. Det var bra. Jättebra. I alla fall som åskådare men tänker att de också var bättre som spelar. Lagårn saknade Robin Ahlström av ynglingarna men hade istället ordförande Angelin på högerbacken. Annars var det ju typ samma lag som senaste gångerna jag sett de vinröda där Wadman, denna gång till vänster och Anjan Nilsson på topp är de riktiga speedkulorna. Dock skall inte David Holm underskattas heller, högeryttern var den som skapade mest i andra halvlek. Eller skapade det som skapades om man kan uttrycka sig så.

Styrs hade Arvid Johanessen i mittförsvaret och han var andra halvleks behållning. Det får man nog säga. Inget av lagen löste några längre anfall. Lagårn med sin speed framåt försökte ofta hitta den långa passen så fort det gick och när Styrsö hela tiden föll av precis rätt med Johanessen som chef så blev det ofarligt egentligen hela matchen igenom. Styrsö låg bra defensivt rakt igenom och pressade ofta smart, Vincent Andersson låg riktigt fint och sög upp mycket andraboll och framåt stökade bröderna Ekman utan att få loss de där riktiga chanserna. Defensivt gjorde lagen det bra. Eller om det var den offensiva oförmågan i denna kamp som gjorde att båda lagen fredade gött. David Holm fick en boll djupt ute till vänster i en omställning där Kadfors i Styrsös mål räddade till hörna. Det var ungefär den chansen som skapades och Styrsö hade en riktigt fin chans efter att Tobias Ekman kommit loss till vänster och tillsammans med en lagkamrat spelat sig loss så att de kunde vända mot Müller på högerkanten. Han vek in med sin vänsterdoja och Kjellberg i Lagårns mål fick rädda andra halvlekens farligaste chans när skottet kom lågt mot hans högra hörn.

Jag misstänker att Lagårn inte var helt nöjda med sin insats. Och jag misstänker att Styrsö gärna hade tryckt in en boll efter 1-0-segern mot Härryda i förra omgången. Bäst på plan? Arvid Johanessen i Styrsö.

 

///Dalla