Tredje livematchen för dagen utspelades på Majvallen och det var också den som jag såg alla 90 av. Serieledarna Finlandia mot Masthugget som väl inte fått en mardrömsstart på serien men inte långt ifrån. Båda lagen saknade viktiga kuggar, Kapella och Leksell kunde man ju se med blotta ögat men även Erenstedt m.fl. brukar ju vara på planen när Finlandia startar sina matcher.

Masthugget kom till start utan Behzad Kurdali(skadad), Nico(avstängd), Jack(bortrest), Eddie(bortrest), Antin Trogen(oklart) och så här hade vi kunnat fortsätta. Och det skulle bli värre. Men dit kommer vi. Per omgående tog Finlandia tag i taktpinnen och spelade en fotboll som väl få lag, egentligen bara Näset kunna mäta sig med i serien av det jag sett hittills. Inte det att de var överlägsna och briljanta men de var distinkta och hade en väldigt tydlig struktur. Det finns en anledning till att de har 16-3 i målskillnad på fyra matcher. Och tidigt kunde man konstatera att ett mål hängde i luften. Masthugget förmådde sig inte alls till att kunna störa offensivt inledningsvis och tappade massvis med boll på fel ställen och det utnyttjade Finpa ofta genom en boll in till ”Abbe”(en favorit) som snabbt hittade fart på kanterna eller Keric på fötterna. Seriens bäste spelare? Ja det är det nog ingen tvekan om.

Och det dröjde inte lång tid innan Keric rullade in 1-0 fri från höger och rullade enkelt in sitt sjätte mål för säsongen. Och det fortsatte. Finpa kom i våg efter våg och Masthugget kom ingenstans. Sen blåste nån i en vuvuzela och min kära dotter upplevde en skräck som man inte varit nära tidigare. Det höll på att sluta i en tidig hemgång men istället blev det att sitta bakom Masthuggets mål för att kunna se resterande del av matchen. Och där nånstans, efter 25-30 minuter var det som att Finlandia slutade spela fotboll, eller snarare tappade ödmjukheten och bjöd in Masthugget. De började vinna sina dueller och lät Finlandias backlinje få jobba lite åt fel håll och det vimlade ju inte av lägen men det blev mycket bättre. Överlägset bäst i Mastugget i första halvlek var Robert Gladh som verkligen stångades med Keric i duell efter duell och hans spel bidrog massvis till uppryckningen. Och med fem minuter kvar till paus kom 1-1, Robin Nilsson skickade iväg ett perfekt långskott och Lindvall i Finlandia hann inte dit. Ett fint mål som gav Masthugget energi. Men sen kom en matchavgörande situation, Gladh hamnade i en duell med Keric eller Olsson(såg inte) och båda såg ut att klättra på varandra men domaren dömde straff för Finlandia och vi snackar väl matchminut 42-43 nån gång. Tyvärr föll Gladh så illa att hans nyckelben, om de inte gick av åtminstone tog sig ett nytt spår och han fick självfallet byta för att åka till Mölndal. Ett jätteavbräck självfallet.

Keric satte straffen enkelt och 2-1 i paus.

Andra halvlek var lite svårare att få grepp om då jag satt ner och mestadels lekte med ett barn. Men per omgående nästan fintade sig Lettegård in i Masthuggets straffområde och blev fälld. Straffen slog dock Keric utanför. Finpa fick tag i halvleken igen och även om det var svårt att se hur nära mål det var några gånger så skapades det ju chanser. Masthugget orkade väl inte riktigt och många väntade väl på 3-1. Men precis som i första halvlek började Finlandia tappa bort övertaget och ett vilt kämpande Masthugget som tvingades byta runt en del spelare då de rullade på bänken fick lite grepp om händelserna. Jonevret är ju en känd frisparksskytt i stan numera och hans första frispark sköts en bit över. Men den andra som var lite närmare fick han en riktigt fin träff på och när målvakten räddade med en retur tryckte Love Svanqvist in 2-2. Men domaren hittade en offside. Nu satt jag inte i linje men det kändes väldigt tveksamt om jag skall vara ärlig. Men som sagt var. Bakom mål är ofta svårt att avgöra. Därefter lyckades inte Masthugget riktigt skapa något och Finlandia kunde vinna matchen med 2-1. Det borde blivit något mål till. Men Masthugget gjorde det bra efter förutsättningarna, man kan inte snacka bort manfallet.

I veckan spelar båda lagen viktiga matcher. Finlandia möter Näset och Masthugget åker till Gröna Vallen för att möta Linné i vad som just nu är ett jumbomöte.

 

///Dalla