Inför matchen hade Nordicbet 2.60 på Näsetseger. Mot Hovås/Billdal som hade en seger på de första tre matcherna. Det var en aning märkligt och visst kom Näset till matchen med två förluster på de inledande tre matcherna men då har truppen varit svagare i de matcherna. Igår saknades ändå Thörner, Svanberg och Vilgotsson och ändå var truppen väldigt stark. Och då var det rejäla och spelskickliga Näset som kom till spel.

Jag såg inte första men andra halvlek. Föga förvånande så var det vinden som påverkade matchen mer än de båda lagen. Och när man följde Hovås/Billdals twitter(myckey, mycket bra för övrigt) så förstod man att det var en del dråpliga situationer i halvleken. 1-0 kom på straff i första halvlek. Väl i andra halvlek fortsatte blåsten göra det stökigt för spelarna men Näset hade medvinden med sig och det blev tryck direkt. Och det betalade sig omgående. Andra halvlek var avgjord innan publiken hunnit sätta sig typ. Jag stod en bit ifrån på ena kortsidan och såg inte exakt hur det gick till men nån form av grov miss i Hovås/Billdals försvar gav friläge och 2-0. Typ direkt i andra halvlek. Och det dröjde ytterligare några minuter innan Näset kom runt på vänsterkanten och spelade en boll diagonalt genom straffområdet och på bortre kom 3-0.

Det var klasskillnad. Med kvarten kvar kom också 4-0. Det var svårt att se de där riktiga linjerna i spelet då de hela tiden var så chansartat med vinden men Näset var ju flera klasser bättre. Ett Hovås/Billdal utan Blixt/Borén/Borén är ju ett mycket svagare lag än med de tre på planen och då orkade de inte hota Näset, åtminstone inte i andra halvlek när vinden jobbade mot dem också.

Näset då? Igår var de lika tunga och bra som förra säsongen. Vi vet att de tappat spelare från förra året, Frantzich, Melin, Andersson, Lukas i mål.. Men nu är Landsten, Liljedahl, Vilgotsson och ”Vasse” tillbaka i den vinröda tröjan och då är de riktigt bra. Spelar en bra fotboll, har en stark centrallinje och bra kantspel i många olika spelare. Ja Näset blir att bita i för Finlandia i veckan. Hur det än ser ut. Finlandia med tolv poäng, Näset med sex poäng. Skulle Finlandia vinna där, då skall Näset ta in nio poäng, visst är det långt kvar, men nio poäng är nio poäng mot ett lag som i så fall gått fullt första fem matcherna..

Hovås/Billdal fick en smakstart på serien men har nu två raka 0-4, Donsö hemma i nästa vecka. Den vill de nog gärna vinna.

 

///Dalla