Så här gick det i 6C och 6D i helgen:

FREDAG 21/4

6C:

Sandarna BK – Fröjdens FK 3-2

6D:

Bosna IF – Neutrala UF 4-4

IF Warta – Diseröd SK 4-1

LÖRDAG 22/4

6C:

AIF Göteborg – Gunnared KIF 1-1

Hönö IS – Brämaregårdens FC 9-1

6D:

Hälsö BK – Bjurslätts IF 2-1

 

Sandarna BK tog sin tredje raka seger i årets 6C men det blev spännande mot Fröjdens FK hemma på Gröna Vallen. Det kändes dock avgjort med bara några minuter kvar av den första halvleken då SBK hade 3-0 och dessutom fick gästerna Fröjden en spelare utvisad. Fröjdens anfallare Magnus Svantesson skickade dock upp en boll i krysset precis innan halvtid. I den andra halvleken reducerade FFK igen (Simon Sävenek på straff) men Sandarna kunde vinna med 3-2 till slut.

Så här sa SBK:s tränare Lars Olsson om matchen:

”Vi hade fått stuva om en del i laget och att det gjorde att vi inte riktigt kom in i det första tio minuterna. Sedan började det se bättre och bättre ut och vi går upp till 3-0. Andrea (en italienare som är ny för året) hade verkligen roligt på planen under denna period. Han gjorde 1-0 själv, med hjälp av en Fröjdenspelare, och sedan serverade han Olsson efter ett mycket snyggt anfall till 2-0. Han var involverad i det mest just då, helt enkelt. 3-0 kom på en vänsterkanon av den egentligen högerfotade Martin Bergvall. Väldig tvåfotad är nog mer rätt! Trots vackra mål av oss så var det ingen mot det skott som nr 9 i Fröjden trädde in i krysset i 43:e minuten. Mycket vackert! I andra halvlek får de nästan direkt en straff som inte går att döma, utan vi skall ha en solklar frispark när vår målvakt blir påsprungen, och med det lämnar vi med det och andra halvlek med. De skapade inte mycket och vi spelade inte bra. Men vi vann rättvist tillslut.”

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här om förlusten:

”Vi började bra de första tio men sedan tog Sandarna över allteftersom, dels för att de är riktigt bra och dels för att vi inte alls var disciplinerade i våran press och positionsspel. De gjorde tre ganska likadana mål på tre snabba omställningar. Bra fotbollsmål men riktigt svagt av oss att inte ta ett bättre hemåtjobb. Vi får in en viktig psykologisk reducering i slutet på första. Mattsson slår en grym kross på 40 meter och skyttekungen Svantesson tar emot och skär inåt, drar till med vänstern i bortre krysset från ca 25 meter. Redan en kandidat till årets mål. Klass rakt igenom.

I andra får vi en billig straff. Kapten för dagen Sävenek sätter dit den distinkt. Väldigt jämn andra halvlek där jag faktiskt tycker att vi är det bättre laget. Vi skapar inga riktigt klara målchanser men det var närmare 3-3 än 4-2 till Sandarna. Riktigt stolt över grabbarnas insats och inställning i andra halvlek. Denna match hade vi torskat med 6-0 förra året. Måste även ge Sandarna beröm för att de är ett riktigt riktigt bra divison 6-lag, känns som hela laget är väldigt taktiskt kunnigt. Förstår att det kanske var svårt för dem att komma igång i andra efter att de fick den billiga straffen emot sig. Men starkt att hålla i ledningen hela matchen. Förmodligen laget att slå i 6C denna säsong.”

Sandarna är alltså som väntat med i toppen har tre segrar av tre möjliga. Fröjden har en vinst och en förlust hittills.

 

I lördags tog Arbetarnas IF Göteborg sin första division 6-poäng någonsin. Den kom i en 1-1 match mot nykomlingskollegan Gunnared KIF. Emilio Suarez Ardiles gav AIF en drömstart med mål efter redan tre minuter. Gunnareds Redian Omari kvitterade dock i början av den andra halvleken, ett resultat som stod sig tiden ut.

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”En match som präglades starkt av vinden, de hade mer boll och försökte rulla enda från målvakt, vi försökte utnyttja detta och pressade dem högt, vilket var fallet när Emilio bröt bollen och smekte in ett friläge vid första stolpen i första halvlek.
Vi hade medvind i första ska tilläggas vilket bidrog till att vi kunde skapa en hel del chanser men misslyckades med att förvalta dem och 1-0 stod sig i halvtid.

I andra halvlek fick de igång sitt passningsspel bättre alternativt att vi inte fick till vårat presspel på samma sätt, det samt stark motvind gjorde att vi fick svårt att få igång spelet och blev tillbakapressade. 1-1 kom när Gustav i mål försökte lägga en längre boll som de bröt och gjorde mål på. Efter det fortsatte de att trycka och vi kontrade, vi höll försvaret tätt och Gustav var stark i målet, vi hade 4-5 bra kontringslägen som vi sumpade helt och knappt fick skotten på mål, det samt två farliga hörnor. Gunnared hade givetvis även de en hel del farliga chanser. Men inget av lagen hade vad det krävdes för att avgöra denna batalj och jag ber vindgudarna vara mer skonsamma nästa match samt vill gratulera alla inom AIF för vår första poäng i division 6.”

Gunnareds referat hittas HÄR.

 

Det är en haltande 6C-tabell och i lördags spelade Hönö IS sin blott andra match. De gjorde det dock ordentligt och när domare Mergim Rexhepi blåste av på Hönö Arena hade hemmalaget besegrat Brämaregården med hela 9-1! Erik Sennerstam blev tremålsskytt för HIS.

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om storsegern:

”Ja, vad ska man säga. Blir sällan roliga matcher när målen sticker iväg. Bägge lagen saknade en del ordinarie gubbar men jag tror att Brämaregården hade det tyngre och kom endast till spel med tolv spelare. Vi gör tidigt både 1-0 och 2-0 innan Brämaregården lyckas reducera efter ett slarvigt uppspel. Glädjen varade dock inte länge för bortalaget då vår unga Carl gör sitt andra mål och vårt tredje endast minuter efteråt. Direkt efter paus tar en kille från bortalaget med hands i straffområdet och blir utvisad. Erik Sennerstam sätter straffen och resten av matchen så orkar inte Brämaregården bjuda upp och resultatet rinner iväg på slutet. Tycker att vårt lag gör en helt solid insats och all heder till motståndarna som försökte spela och inte bara tjonga iväg bollen.”

Hönös matchreferat hittas HÄR.

HIS har alltså två segrar av två möjliga och BFC har en vinst på fyra försök.

____________________________________________________________

 

I 6D blev det två målrika fredagsmatcher. Bosna och Neutrala bjöd på åtta mål där lagen broderligt gjorde fyra var! Neutrala hade dock greppet om matchen och hade ledning i stort sätt genom hela matchen! Laget hade 2-0 i halvtid och ledde med 3-1 i början av den andra. I matchminut 80 kvitterade dock Hamza Saeed till 3-3 och samtidigt blev Assad Abdi utvisad för Neutrala. Trots detta kan Neutrala ta ledningen ännu en gång när Abdikaafi Mahamud Diiriye gör sitt andra mål för dagen. Bosna får dock sista ordet när Semir Purdic sätter 4-4 med sitt andra mål!

Bosna är med bra i tabellen med åtta poäng efter fyra matcher. För Neutrala för poängen lagets första på fyra försök.

 

IF Warta tog en stabil 4-1 seger över Diseröd i fredags efter en tidig 2-0 ledning. Sista halvan av den andra halvleken blev händelserik och DSK reducerade till 1-2 genom Jakob Yngve. Wartas Noel Abraham gjorde sedan 3-1 med kvarten kvar för att sedan bli utvisad bara minuter senare. Det blev ändå 4-1 då Alexander Domingues Ivarsson avslutade målskyttet för hemmalaget.

DSK:s tränare Eskil Nordenberg sa så här om segern:

”Första halvlek har Warta kraftig medvind. Tillsammans med vinden och deras vassa passningspel kunde de gå till pausvila med en komfortabel 2-0 ledning. Andra halvlek har vi medvind och får lite andrum i uppspelen. Efter ett långt uppspel från målvakt får vi i in en reducering till 2-1. Vi får lite vind i seglen och går för 2-2 men istället kontrar Warta. Med ett Rabona-inlägg ställer de svartklädda hela vårt försvar och frispelar en Warta-spelare som gör 3-1. Vi avslutar matchen med en man mer. Tyvärr lyckas vi inte trycka in bollen. Lägen saknades absolut inte. Warta avgör i slutminuterna när det forcerar in en hörna. En match mellan två bra lag. Resultat speglar inte riktigt matchen. Vi ger bort första halvlek och det har man inte råd att göra mot ett så bollskickligt lag som Warta.”

 

Bjurslätt har det fortsatt tungt i årets 6D. Den tredje förlusten på fyra matcher kom i lördags när BIF föll borta mot Hälsö BKGustav Börjesson satte 1-0 för HBK i slutet av den första halvleken men blev sedan utvisad i början av den andra. Trots det numerära underläget gjorde hemmalaget ändå 2-0 (Kalle Magnusson) med en kvart kvar. Bjurslätt reducerade visserligen direkt men kom inte närmare.

HÄR hittas Hälsös matchreferat för lagets tre senaste matcher.

Riktigt jobbig inledning för Bjurslätt som alltså bara har en vinst på fyra försök. HBK har sju poäng på sina fyra matcher.

 

/Rasta