Så här gick det i 7A och 7B i helgen:

FREDAG 21/4

7A:

Surte IS FK – Angered SK 9-0

LÖRDAG 22/4

7A:

Nödinge SK – Lövet/Johannebergs IF 3-1 

Fotö GoIF – Kurdistan SF 3-2 

SÖNDAG 23/4

7A:

Eritreanska IF Göteborg – Rödbo IF 7-2

Gothenburg Celtic FC – Gambianska IF 3-2 

7B:

IF Positivum Göteborg – Käringöns FC 1-3

 

Surte IS tog en övertygande seger i 7A i fredags när laget mosade Angered SK med 9-0! Matchens stjärna var utan tvekan Surtes Rade Radovic som gjorde sju av målen! Surte är bra med i toppen med tre vinster på sina fyra inledande matcher.

Två andra lag som går bra i 7A är Nödinge SK och Fotö GoIF. Båda lagen vann sina matcher i lördags och har full pott efter fyra omgångar.

Nödinge besegrade Lövet/Johanneberg hemma på Vimmervi med 3-1. NSK tog ledningen med två mål i mitten av den första halvleken. Matchen fick nerv när Lövet reducerade på straff med en halvtimme kvar. I slutminuterna satte dock Shpejtim Sefedini 3-1.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

”Förutsättningarna innan matchen var väldigt svåra med tanke på att vi hade fyra startspelare som var borta på grund av skador och avstängning, men det visade sig att vi har en väldigt bred trupp.
Vi gjorde två snabba väldigt tidigt och hade bud på fler mål men slarvade med avsluten. Vi äger hela första halvleken trots att det var en tuff match med många närkamper.
Andra halvlek höjer sig Lövet ett snäpp och får en billig straff som de tar vara på och reducerar till 2-1, det blir lite nerv i matchen efter deras mål men vi håller ut i slutet av matchen kontrar vi in 3-1 målet. Överlag var vi det bättre laget och borde ha gjort 2-3 mål till men vi nöjer oss med 3-1 också.”

Lövets Henrik Larsson sa så här om förlusten:

”Förutsättningarna för oss var inte klockrena där flera spelare på centrala positioner antingen spelade på ovana positioner och/eller var halvskadade. Vi inledde också extremt dåligt defensivt. Vi försvarade oss en och en, utan någon form av sammanhållen tanke. Nödinge som hade snabba och tekniska spelare utnyttjade vår svaga defensiv skoningslöst och hade vi inte en så duktig målvakt i mål hade det stått minst 5-0 i paus och inte enbart 2-0 som det nu blev. I andra är det jämnare och vi får ett straffmål i andra efter att Nödinge sparkat på mina hälsenor i skottögonblicket. Vi hade dessutom några bra lägen till 2-2 men sent i matchen blir det istället 3-1. Sammanfattningsvis är Nödinge flera divisioner bättre än oss i första 25 och efter det och i andra blir vi bättre och/eller Nödinge passiva. Svårt att säga men oavsett vad som hände med Nödinge (som uppenbarligen var det bättre laget) kommer vi aldrig upp i nivå och vi är milt sagt besvikna med insatsen, framförallt första 25 som är den sämsta defensiva på väldigt länge.”

 

Fotös trepoängare mot Kurdistan satt ganska långt inne. Efter 1-1 i halvtid dröjde de till matchminut 79 innan Jacob Wikberg satte 2-1 för Fotö men då kvitterade Bamo Asad Ali för sitt Kurdistan bara minuter senare. Istället blev det Rahman Ibrahimi som blev matchhjälte i sista minuten när han satte 3-2 för Fotö.

Fotös matchrapport hittas HÄR.

 

I söndags tog Eritreanska sin första trepoängare när jumbon Rödbo IF besegrades med 7-2Haben Gebrengus satte tre för Eritreanska och fortsatt tungt för RIF alltså. Laget har släppt in 29 mål på fyra matcher.

 

Gothenburg Celtic går mot en bra säsong. Förra säsongen vann laget tre matcher på hela säsongen. Den siffran är man redan uppe i nu! Säsongens tredje vinst på fyra matcher kom mot Gambianska IF där Celtic vann med 3-2.

 

En enda 7B-match spelades i helgen. Käringöns FC besegrade IF Positivum med 3-1 efter att laget haft ett 0-1 underläge i halvtid. KFC har nu en vinst, en förlust och en oavgjort. Positivum har tre raka förluster.

 

/Rasta