Serierna har inte satt sig ännu. Men de är på väg. Med kraft. Ni vet ju hur det ligger till. Det är svårt att vända på serierna efter omgång fem-sex nån gång. Så det är nu kommande två-tre veckorna som det kommer utkristalliseras vart det tar vägen. Och det kommer ni märka på veckans hetaste matcher.

26/4

Sjövalla-Ramberget (6B)

En av flera jumbofinaler denna vecka. Och visst det är bara femte omgången men det är nu det börja hända grejer i serien. Sjövalla har varit mindre bra hittills men Ramberget har varit snäppet sämre. Sjövalla har bara slängt in två mål hittills medan Ramberget släppt in sex mål i snitt per match. Lätt att tippa njae?

TIPS: Sjövalla vinner.

FC Heden-Göteborgs SIF (6B)

Toppstriden är högintressant i serien. Som väntat är det Heden, GSIF och Proletären som kämpar i topp3 och när de lagen knappast kommer gå på så många minor mot lagen nedan så gäller det att vinna de här matcherna. Heden har redan förlorat mot en toppkonkurrent och det är inte aktuellt att förlora en gång till. Vilket jag inte heller tror dem gör. GSIF är fortfarande obesegrade och är ju onekligen svårspelade, så pass att de vinner här? Njae. Hemmalaget har en hel del riktigt vassa fotbollsspelare och samlar de alla samtidigt så vinner de ganska enkelt här. Men om de inte är med i den utsträckningen, ja då blir det tufft idag.

TIPS: FC Heden vinner.

Argo-AIF (6C)

Ingen ren jumbofinal men inte långt ifrån. Att nykomlingen AIF skulle ha lite problem att ställa om till nivån var väl ingen chock men att Argo som visserligen också är nykomlingar men med mångårig rutin från sexan också skulle gå tungt.. förvånar mig lite. Men Argo har åtminstone vunnit en match, de har inte AIF mäktat med. De har mött ungefär samma typ av lag hittills och nu är det dags att kliva på. Argo lär sakna Lindqvist framåt men Koffe Jonsson skall ju skjuta ett eller två mål en sån här match.

TIPS: Argo vinner.

27/4

Gårda-Jonsered (4A)

Oj vilken intressant match. Gårda är fullpoängare och har gjort en fin försäsong, självförtroendet på topp efter krossen av Lunden i derbyt senast och massa offensiv spets. Jonsered. Två förluster på fyra matcher. Finns risk att man är nio poäng efter Kozara efter denna omgången och det vet vi att det är tufft att hämta in och fokuset ligger ju på direkt avancemang till trean igen. Jonsered är tunga och rejäla men har mer spets än Lunden som Gårda mosade förra veckan. Jag tror nog att Gårda får det riktigt tufft denna gång mot ett heltaggat Jonsered.

TIPS: Jonsered vinner.

Linné-Masthugget (5B)

Detta hade jag inte räknat med. Jumbofinal efter fyra matcher och derby mellan två lag som hade tunga säsonger ifjol och som startat på minus även i år. Linné kommer från tre raka förluster och det har varit en svag period det senaste. Är väldigt beroende av att ha rätt spelare med då de har rejäl ruljans spelare, som få andra i serien. Lär väl ta sig samman nu i denna kampen men behöver höja sig för att undvika jumboplatsen även efter denna omgång. Masthugget har tre förluster på fyra första och slet hårt i matchen mot Finlandia senast utan att få något med sig. Fick viktige Gladh skadad senast men får tillbaka några duktiga gubbar till denna kampen, sägs också ha ett offensivt klassförvärv på gång.

TIPS: Masthugget vinner.

28/4

Floda-Guldheden (4A)

Jumbofinal. Båda lagen är vinstlösa hittills men har inte på något sätt varit chanslösa i matcherna. Guldheden har bland annat kryssat mot Kode(som ju besegrade Jonsered senast) men poängen måste ju in och det är tajt i tabellen. Nol har gjort det bättre än jag väntade mig och det finns inte massvis med lag att klättra förbi så båda lagen är i behov av att vinna denna matchen. Floda får favorittecknet på hemmaplanen men går inte säkra.

TIPS: Floda vinner.

Bosona-Komarken (5A)

Bosona har gjort en riktigt fin säsong hittills och överraskat mig rejält. Tre segrar är starkt. Nu väntar dock riktigt tufft motstånd. 14-2 i målskillnad och nio poäng på tre matcher är rätt ok av Komarken och med tanke på truppen och hur den ser ut så lär de fortsätta vinna. Men en offensiv creme de la creme-duell lär vi ha framför oss här, skrällchansen är väl cirka 10-15% om jag tar i lite grann.

TIPS: Komarken vinner.

Finlandia-Näset (5B)

Oj vilken match. Finlandia kan gå in väldigt avslappnat här. Det har fyra raka segrar i ryggen och kommer med gott självförtroende i ryggen och dessutom fem poäng ner till tvåorna i serien. Näset har redan åkt på två förluster och även om de blev 4-0 mot Hovås/Billdal senast är de alltså sex poäng efter och vid seger för Finlandia så är det nio poäng upp. Det är väldigt mycket att ta in även om de är långt kvar av säsongen så skall de alltså vinna mer än tre matcher fler än Finlandia och det gör man knappast utan vidare.. Näset såg pigga ut senast men kommer få slita här för att freda sitt mål.

TIPS: Finlandia vinner.

29/4

Kungsladugård-Härryda (5B)

Nykomlingsmöte mellan två lag som imponerat rejält i inledning av säsongen. Trean mot fyran i serien har verkligen klivit in respektlöst i serien och plockat med sig fina resultat. Lagårn imponerade inte senast men släppte ändå inte några mål senast och det är en styrka i sig. Härryda har bara släppt in tre mål hittills och är i det överlägsna i topp med Finlandia, samtidigt har man bara tryckt in tre mål framåt. Det talar inte direkt för dem när de möter ett av seriens bästa försvar.

TIPS: Lagårn vinner.

Bjurslätt-Bosna (6D)

Bara två lag har gjort fler mål än Bjurslätt hittills. Ändå är de bara tia i serien. Och det är enkelt. De släpper enormt med mål. De har målskillnaden 13-13 efter dyra matcher, det tyder på en viss obalans. Och nu om de vill hänga med i toppen är det läge att börja vinna, topplagen förlorar inte i den utsträckningen som Bjurslätt gjort hittills. Bosna har inlett starkt och är ett av två lag som inte förlorat ännu! Dags för Bjurslätt att vakna.

TIPS: Bjurslätt vinner.

 

 

///Dalla