2014 vann Gårda BK division 6, samma säsong spelade Jonsereds IF i division 2. Nu återfinns båda i 4A och imorgon torsdag möts lagen på Överåsvallen (19.45) i en riktigt intressant drabbning.

Jonsered var en av förhandsfavoriterna till att vinna 4A men har öppnat lite knackigt med två vinster och två förluster, senast 1-2 hemma mot Kode IF. Gårda däremot, som också tippades i högt, har inlett lysande med tre raka segrar och 5-1 i derbyt mot Lunden senast.

 

Bloggen har snackat lite med Gårdas ena tränare, Stefan Runeman, och Jonsereds assisterande spelande tränare Martin Viggeborn inför matchen.

Vi inleder med GBK:s Runeman (till höger på bilden):

Hur skulle du sammanfatta Gårdas inledning på säsongen? Vad har varit positivt och negativt?

Vi är nöjda med säsongsinledningen. Poängmässigt hade vi inte kunnat önska oss en bättre start. Det finns såklart saker som vi rent spelmässigt kan göra bättre men vi är fortfarande i ett tidigt stadie när det gäller vår spelidé så jag är övertygad om att vi kommer bli bättre och bättre ju längre in på säsongen vi kommer.

Vad säger du generellt om starten på 4A?

Nu har vi inte spelat så många omgångar men hittills så är det för mig ganska väntade resultat och väntad tabell. Det man kan konstatera är att det är en jämn serie och att det inte finns några slagpåsar i 4A.

Hur bra koll har du på motståndarna Jonsered och vilken matchbild tror du att vi får?

Jag tror mig ha väldigt bra koll på Jonsered. Jag har sett dom flera gånger i år och känner dessutom till de flesta spelarna. Det är ett stabilt och hårt arbetande lag som har en tydlig spelidé. Det gäller för oss att vi gör jobbet men framförallt att vi har rätt energi för att spela vårt eget spel.

Hur slutar matchen?

Jag vill inte tippa ett resultat men hoppas att det blir en underhållande match mellan två bra lag.

___________________________________________________________

Vi fortsätter med Viggeborn:

Hur skulle du sammanfatta Jonsereds inledning på säsongen? Vad har varit positivt och negativt?

Jag skulle sammanfatta vår säsongsinledning som väldigt bra dock har resultaten grinat oss i ansiktet. Vi startade lite trevande mot Semberija sedan dess har matcherna varit bra. Hade vi inte fått utvisning mot Kozara är jag säker på att vi hade gått segrande ur den matchen, Mossen var inget snack och det skulle inte Kode heller varit men såg man matchen och inte har ett ont öga till Jonsered så ser nog alla att vi borde vunnit matchen, jag överdriver inte om jag säger att vi hade tio kvalificerade målchanser och två fel bortdömda mål där domaren ville synas lite för mycket. Så vi är nöjda med spelet, det finns alltid saker att slipa på men resultaten behöver gå vår väg nu. Positivt är att vi är väldigt spelförande och skapar mycket chanser i år. Negativt är enkla misstag och att vi inte får in bollen.

Vad säger du generellt om starten på 4A?

Generellt känner jag att Gårda och Kozara har startat starkt. Kozara kanske med lite flyt om man läser vad de säger om exempelvis Semberija-matchen. Men ett bra lag har tur. Annars verkar alla slå alla i serien. Gäller att hänga på de två lagen där uppe.

Hur bra koll har du på motståndarna Gårda och vilken matchbild tror du att vi får?

Jag har lite koll på Gårda såklart med bland annat Simon La Verghetta. De har ju Runeman och Österholm som tränare. Tre anfallare och ett lag som springer enormt mycket. Det kräver stor disciplin ifrån vår sida att få stopp på de.

Hur slutar matchen?

Jag får ju säga att vi vinner för det är verkligen ett måste för oss. 3-1 till oss där.

 

Bloggen tackar Stefan och Martin och önskar självklart både Gårda och Jonsered lycka till i morgondagens match!

 

/Rasta