Imorgon torsdag ställs nykomlingen Mossens BK mot serieledarna FK Kozara hemma på Guldhedens konstgräs. MBK har inlett en vinst och tre förluster och senast blev det 1-3 mot Semberija. Kozara toppar som sagt serien efter maximala 12 poäng på fyra matcher och senaste slog de Stenkullen med 1-0.

 

Bloggen har snackat med Mossens Mohamed ”Momo” Hassan och Kozaras tränare Robin Andersson.

Vi inleder med ”Momo”:

Hur skulle du sammanfatta Mossens inledning på säsongen? Vad har varit positivt och negativt?

Knackig minst sagt. Man kan skylla på att vi har haft bortamatcher mot toppkandidater på schemat men den verkliga sanningen lutar nog mer åt att vi i år inte kommit upp i samma standard som vann oss serien ifjol. Positivt är nog att tron på att vi kan rycka oss ur den här krassliga inledningen och börja plocka poäng finns där. Negativt är att vi står på tre poäng efter fyra matcher.

Vad säger du generellt om starten på 4A?

Kampen om topplaceringarna blir extremt spännande. Jag känner många i Gårda BK så jag hoppas att de tar hem de till slut.

Hur bra koll har du på motståndarna Kozara och vilken matchbild tror du att vi får?

Kozara har haft en fantastisk inledning och är förmodligen seriens skickligaste lag. Man kan nog gissa att de kommer att ha mest boll mot oss. Sen om det är till deras fördel återstår att se.

Hur slutar matchen?

Det blir en bekväm seger för Kozara här. Spik 2:a.

________________________________________________________________

Här kommer Kozaras Andersson:

Hur skulle du sammanfatta Kozaras inledning på säsongen? Vad har varit positivt och negativt?

Det går väl inte att vara något annat än nöjd. Maximal poängutdelning och stabilt uppförande i åtminstone 310 minuter av de 360 minuter vi har spelat hittills. Vi håller oss till våra linjer och strukturer i matcherna, kräver hårt arbete av varandra och fokuserar på att få med oss poäng från matcherna.

Vad säger du generellt om starten på 4A?

Division 4a är en tuff och jämn serie och det är inte förvånande att lag plockar poäng av varandra inledningsvis. Jag tycker att de andra tränarna i serien generellt sett gör ett väldigt bra jobb med sina respektive lag då man sällan möter naiva och ostrukturerande motstånd. Gårdas framfart förtjänar omnämnande och med tanke på en stabil försäsong ska man nog inte avfärda dem som en tillfällig sensation.

Hur bra koll har du på motståndarna Mossen och vilken matchbild tror du att vi får?

Mossen är stabila, tydliga och som man kommer bli straffad utav ifall man kommer till matchen med fel inställning. Ett löpstarkt lag med rejält närkampsspel, en spelmodell som alla är lojala mot och som krydda har dem två duktiga anfallare som är väldigt farliga i djupledsspelet. Dennis och Stellan har fått jobba i lugn och ro i flera år och det märks.

Hur slutar matchen?

Har aldrig sett någon mening i att spekulera i resultat, men vi kommer till alla matcher med inställningen att vinna och jag struntar i hur det ser ut och med vilka siffror.

 

Bloggen tackar självklart både Mohamed och Robin och önskar dem och deras lag lycka till!

 

/Rasta