Det var derby-dags och nykomlingsmöte i 6CGröna Vallen ikväll när SK Argo ställdes mot Arbetarnas IF. Två lag som förra året slutade etta och tvåa i 7B och där lagen vann varsitt möte. Det var även två lag som var i behov av tre poäng. Argo hade en vinst på fyra matcher och AIF hade bara tagit en poäng och jagade sin första seger någonsin i division 6. I en spelmässigt jämn match var det Argo som skulle visa sig effektivast.

SK ARGO – AIF GÖTEBORG 5-2 (2-1)

1-0 Martin Ferm (26)

2-0 Kalle Pettersson (Mathias Sondell) (37)

2-1 Niclas Karlén (44)

3-1 Kristoffer Jonsson (Martin Ferm) (74)

4-1 Kristoffer Jonsson (76)

4-2 Henrik Andrén (81)

5-2 Peter Sjögren (Daniel Karsberg Zotterman) (83)

 

SK Argo kom till spel med följande gäng denna onsdagskväll:

Robin

Kendal-Barkebo-Maggan-Almkvist

Kalle P-Rasta(C)-Sondell-Rasila

Koffe-Ferm

 

Bänken:

Åman

Karsberg

Sjögren

 

Robin Staaf vaktade målet som vanligt och Kendal Ulusoy (som äntligen blivit spelklar) gick in som högerback. Annars var backlinjen intakt från förra matchen, med Calle Barkebo och Magnus ”Maggan” Andersson som mittlås och Johan Almkvist till vänster. Fredrik ”Rasta” Airosto och Mathias Sondell spelade centralt på mitten och Kalle Pettersson och Henrik Rasila på varsin kant. På topp spelade Kristoffer ”Koffe” Jonsson och Marin ”Ferminho” Ferm. Bänken bestod av Jesper Åman, Daniel Karsberg Zotterman och Peter Sjögren.

Inledningsvis är Argo ganska pigga och trots att det inte är något samba-lir så skapas det en del chanser. Både Fredrik ”Rasta” Airosto och Kendal Ulusoy testar AIF:s målvakt Gustav Forsström med skott där han får sträcka ut ordentligt. Argo får även lite halvlägen med några hörnor. AIF äter sig dock in i matchen och hittar en del spel och Argo hamnar lite fel stundtals i sitt positionsspel. Det leder dock mest till några hörnor och skott från distans. AIF har lite mer ordnat spel men är ganska uddlösa framåt och Argo ligger mer på kontring men skapar desto hetare chanser. Både Kristoffer ”Koffe” Jonsson och Martin Ferm är på väg igenom några gånger men sin vana trogen så är Forsström långt ute och avvärjer. Koffe får även ett rent friläge som han dock inte förvaltar. Argo skulle dock få det första viktiga målet. Ferm snappar upp en för lös hemåtnick och får till slut in både motståndare och boll i målet!

Matchbilden fortsätter där Argo ligger och kontrar och AIF skapar lite tryck. Argo får ett riktigt bra läge efter en frispark som dimper ner hos Rasta precis framför mål men han får ingen träff. 2-0 målet kommer dock när en hörna eller möjligen en frispark lyfts in och rensas undan. Den landar hos Mathias Sondell som lyfter tillbaka bollen in i straffområdet till en fri Kalle Pettersson. Hans strumprullare letar sig in i mål och Argo har 2-0!

Arbetarna höjer sig dock rejält i slutet av halvleken och får bra tryck på Argo. De passar även på att bränna ett halvt friläge när Argo hamnar lite fel med sin backlinje. AIF-anfallaren insåg nog dock inte hur fri han var. Den första halvleken slutar iallafall med att AIF rättvist får in en reducering. En kort hörna lyfts in och Robin går ut för att plocka bollen men blir hårt uppvaktad och kan inte hålla den. I röran får Niclas Karlèn in bollen i mål. Det är det sista som händer i den första halvleken. Riktigt surt för Argo men livsviktigt för AIF.

 

Den andra halvleken blir lik den första. Ett AIF som har mer boll men som känns ganska ofarliga framåt mot ett Argo som backar hem och kontrar och då skapar hetare chanser. AIF hade flyttat upp lite folk i banan och fick på så sätt lite spelövertag men det renderade mest i skott utifrån och några hörnor. Koffe var riktigt nära några gånger men hade inte riktigt marginalerna mer sig. Det blev stundtals ganska hett, som det ska vara i ett derby, särskilt ett derby som står och väger i den andra halvleken.

Till slut fick dock Argo in det förlösande 3-1 målet. AIF kommer i en omställning men Rasta glidtacklingsbryter på mitten till Barkebo som skickar upp bollen. Den landar hos Ferm som skyfflar den vidare till Koffe som fri med målvakten mycket snyggt skickar in bollen högt stolpe in!

Bara minuter efter kommer 4-1 på ett liknande sätt. Lång boll från Barkebo som AIF:s backlinje inte får ordning på och Koffe hugger och kan lobba in bollen i mål över Forsström.

Sista kvarten av matchen blir svängig där det är två trötta och väldigt långa lag. AIF kom självklart av sig lite efter de två Argo-målen och Argo får lite mer att säga till om i slutet. Matchen bjuder på två mål till och först så reducerar AIF:s duktige kapten Henrik Andrén efter en hörna. Bollen studsar runt en hel del innan Andrén kan trycka in bollen. Det hinner dock aldrig bli riktigt spännande då inhoppande spelande tränaren Peter Sjögren ”dödar” matchen med sitt 5-2 mål. Ett misslyckat uppspel av AIF hamnar hos Karsberg som skickar upp bollen till Sjögren precis vid straffområdet. Forsström är precis i rygg och Sjögren vänder och lyckas på något sätt ta sig förbi Forsström och kan rulla in bollen i öppen kasse! Enligt målskytten själv chippade han sig förbi (möjligen via Forsström) men enligt alla andra levande varelser (inklusive AIF:s målvakt) var det ett motlägg. Argo hade till och med en demokratisk omröstning i omklädningsrummet där alternativet motlägg vann stort. Mål blev det iallafall och matchen var avgjord. Visst fick Robin Staaf i Argo-kassen sträcka ut sig i slutet på ett skott men matchen slutade 5-2 och Argo tog en riktigt viktig trepoängare!

 

Spelmässigt ingen höjdarmatch men Argo kämpar och sliter och trots att AIF hade mer boll så var Argo mycket hetare offensivt och förutom de fem målen så skapades det säkert lika många bra chanser till. AIF spelar stundtals bra men alldeles för uddlösa framåt och sen var det ganska tacksamt för Argo att ligga och kontra när AIF flyttade upp folk.

Kul att Kendal äntligen fick göra seriedebut för Argo. Han lirade både högerback och vänsterytter och visade upp fin teknik och en liten, liten pingislunga. Backlinjen skötte sig bra hos Argo och Calle Barkebo nickade och skickade undan bollar i Superettan-klass.

Skönt med lite arbetsro för Argo som har en riktigt tuff match mot Önnered på bortaplan i nästa omgång.

 

/Rasta