Det tog trettio sekunder så sköt David i ribban efter en fin upprullning. Där satte vi an tonen inledningsvis. Vi visste inför matchen att ett högt bolltempo och spelbredd var nyckeln till seger. Och att inte sätta oss i situationer gentemot Gunnarsson som ju är klinisk. Mats Eriksson och Markus Svensson på yttrarna var också spelare som vi ville undvika ge bollen till. Och det gick bra i börjar. Första tio skapar vi flera väldigt heta lägen. Laggan nickar i ribban, Rob bränner ett friläge men runt minut 15 nånstans börjar vi slarva. Och Hällesåker får några omställningslägen som vi inte trivs med. men vi reder det. En lobb från håll från Gunnarsson är närmast. Vårt slarv gör att vi inte får den intensiteten vi önskar och Hällesåker har under en period inga problem med att försvara sig.

Men 1-0 kommer. Eckerman driver boll centralt och när ingen går på sopar han in 1-0 från distans. Ett fint fotbollsmål. Tyvärr gör Hällesåker 1-1 på avspelet i stort sett. Markus Svensson driver diagonalt genom hela vårt lag och avslutar mycket vackert från straffområdet. Otagbart från Thomas i mål.

Vi tar efter 1-1-målet över, Hällesåker skapar ingenting men vi får inte till det lilla sista. Men så kliver Laggan in. Casper får en fin djupledsboll till höger och spelar snett inåt bakåt i straffområdet till Laggan som skickar in 2-1 i den 40:e matchminuten. Ett viktigt mål inför paus nämner vi på bänken. Men han är inte klar där. Efter lite stök och bök i den 42:e spelar Rob in till Laggan som från nära håll trycker in 3-1 och där dör Hällesåker. 4-1 kommer i 45:e när Rob gör bort ytterbacken till vänster och vandrar centralt inåt längs med kortlinjen och spelar in till Bengan som trycker in 4-1. Skönt att gå till vila med naturligtvis. Och det dröjer bara tre minuter i början på andra innan Rob på matchens vackraste anfall gör 5-1 fint framspelad av Laggan och Bengan.

Resten av matchen är en sån där klassisk match där laget som leder älskar det och de som ligger under bara vill försvinna bort från det. Vi kostar på oss och missa en straff innan David med en riktigt fin placerad bredsida sätter 6-1 i krysset från distans. 7-1 gör Hansla på en retur från Simon och de blir en riktig festmatch för oss. På slutet reducerar Mats Eriksson med ett fint skott. 7-2 slut.

Vad tar vi med oss?

Hällesåker fick inte alls ihop det. Vi kom väldigt lätt till läge. Frågan är om det räcker med den offensiva trion? Keepern Jesper Svensson mycket bra.

I FCF? Vi gjorde mycket bra. Och är nöjda över insatsen men vet att det blir tuffare framöver.

 

///Dalla