Detta är vad som hände i lokalfotbollen igår:

 

5B

FC Fiskebäck – Hällesåker IF 7-2 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Rambergets SK 2-1 

FC Heden – Göteborgs SIF 1-1 

6C

SK Argo – AIF Göteborg 5-2 

Solväders FC – Vrångö IF 0-1 

7A

Lövet/Johannebergs IF – Surte IS FK 3-2

Andalus IF – Gambianska IF FLYTTAD

7B

Chalmers Studentkårs IS – Slottsskogen/Godhem IF 6-1 

Järnbrotts IF – BK Skottfint 5-2 

Menisken IF – Ösets BK 4-4

 

I 5B tog min bloggkollega en riktigt fin 7-2 seger med sitt FC Fiskebäck mot Hällesåkers IF. Dalla själv får redogöra för den matchen.

 

Gårdagens 6B bjöd både på tidigt bottenstrid och toppstrid. I botten var både Sjövalla-Mölnlycke och Ramberget utan vinst inför mötet på Djupedalsplan. Gästerna RSK tog ledningen efter ett självmål 25 minuter in i matchen. Simon Bevenäs kvitterade dock strax efter och i början av den andra halvleken kunde Jawed Madadi sätta 2-1, ett resultat som skulle stå sig matchen ut.

Sjövalla-Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs sa så här om den viktiga segern:

”Viktig seger!! Inledningen i serien har varit tuff för nya SFK/MIS då vi stött på två stycken potentiella seriesegrare i upptakten på serien. En sak att lira träningsmatcher och att vinna där. Matchen mot RSK där har Sjövalla FK greppet om matchen och skapar fina lägen att vinna med ett par bollar men en RSK-målvakt som är duktig och gör många fina räddningar. Vi har släppt Kevin Berdal innermittfältaren till MIS/SFK vårt division-4 lag som vi byggde laget runt vilket har gjort att vi fått spela in en ny ung kille född 1999 i Anton som nu börjar växa in i rollen. Matchen präglades av hårt spel, tuffa kamper och tyvärr lite dumma kommentarer lagen emellan vilket resulterade i en tråkig avslutning lagen emellan. Målskyttar för SFK var Simon Bevenäs på friläge och Jawed Madadi båda killarna födda 1999. RSK mål var ett snyggt självmål av oss rätt i krysset!”

Sjövalla-Mölnlyckes matchrapport hittas HÄR.

RSK rejält illa ute i botten med fem raka förluster och 7-26 i målskillnad. Sjövalla-Mölnlycke har nu tre poäng på fyra matcher.

 

I toppen av tabellen ställdes obesegrade Göteborgs SIF mot FC Heden som skuggade en poäng bakom. Toppmötet slutade 1-1 och i skrivande stund har inte bloggen så mycket mer.

Både GSIF (11 poäng) och FCH (10 poäng) har nu fem spelade matcher. Det oavgjorda resultatet gladde säkert serieledarna Proletären som bara har fyra spelade matcher men full pott (12 poäng).

 

I 6C vann SK Argo över Arbetarnas IF och Argos matchrapport hittade ni HÄR på bloggen igår efter matchen.

I gårdagens andra 6C-match fortsätter Vrångö IF att plocka trepoängare och hålla nollan. 1-0 blev det mot Solväders FC och VIF tog alltså sin tredje raka segerJesper Hellmark satte segermålet i mitten av den andra halvleken.

VIF:s målvakt Tobias Julin (som nu har hållit nollan i 277 minuter i rad) sa så här om lagets tredje raka seger:

”Vi inleder matchen väldigt bra tycker jag och skapar en rad målchanser första 25 som vi inte lyckas få in. Borde nog varit något mål där iallafall. Resten av halvleken är rätt jämn och Solväders är inte ofarliga, utan kommer till en del lägen. I mitten på andra halvlek hinner Solväders bomma straff innan vi några minuter senare gör mål efter att matchens gigant, Peter Nilsson, assisterat födelsedagsbarnet Jesper Hellmark.

Överlag en rätt trevlig match. Hårt spel, inget gnäll, bra domare och, framförallt, vinst. Vi har fått ordning på defensiven med ytterligare en nolla, trots att vi saknade Löfgren idag.”

VIF:s matchrapport hittas HÄR.

Vrångö är ett av fyra lagnio poäng i toppen av tabellen. Det är dock en haltande tabell där både Sandarna och Önnered bara spelat tre matcher (full pott) och Hönö har full pott efter två matcher.

Jobbigare för Solväder som har inlett med fyra raka förluster.

 

I 7A fortsätter Lövet/Johanneberg sin fina inledning på säsongen. Igår kom den tredje segern på fyra matcher när Lövet slog Surte IS med 3-2. Det var dock Surte som inledde bäst och hade 2-0 efter 27 minuter efter mål av Martin David Eriksson och Denzel Gallo Curt. Lövet reducerar precis innan halvtid genom pålitlige målskytten Henrik Larsson. Det var också Larsson som kvitterade med kvarten kvar och då hade Surte också dragit på sig en utvisning. I 87:e matchminuten satte sedan Rino Wiger segermålet!

Lövets tränare Emir Brdjanin sa så här om segern:

”Vår sämsta match hittils i serien. Surte stöter högt med hela sitt lag mot våra backar och mittfältare och vinner mycket boll. Våra killar blev tagna av stundens allvar och blev lite paralyserade av den höga pressen som de satte. De får utdelning efter cirka 20 minuter och gör 0-1 och inte långt efter blir det 0-2. Efter cirka 30 minuter börjar vi få något som ser ut som lite ”ordnat” spel och flyttar fram våra positioner längre upp i banan. Vi skapar inte jättemycket, men det kändes bättre och spela boll på motståndarnas planhalva en stund. Strax innan halvtidsvilan reducerar ”den gamle” Henrik Larsson med en klack till 1-2. I paus så sa vi att vi måste höja oss och fokusera bättre på passningsspelet. I andra fortsätter vi som avslutade första och vinner lite bollar på mitten och kan ställa om och får några lägen att kvittera, men skärpan i avlsuten var inte på topp. Efter cirka 15 minuter så drar en Surtespelare på sig sitt andra gula kort och blir utvisad. I detta skedet så ska vi bara trycka på för en kvittering, men istället så sjunker vi ner i banan och lägger oss på kontring. Matchen blir lite grining emellanåt och det delas ut några kort till. Efter cirka 30 minuter får vi den omställningen som vi ville ha, Henrik Larsson får en boll i djupet och blir friställd med målvakten där han försöker lobba över honom, men målvakten får händerna på den, men kan inte hålla bollen och returen går ut till Henrik igen och det vara bara och rulla in bollen i öppet mål. Efter målet så försöker Surte att forcera, men utan resultat då vår defensiv avvärjde allt. Istället får vi en omställning när det är cirka fyra minuter kvar på matchen och spelar upp en boll på högerkant där ingen mindre än Henrik tar med bollen och gör ett inspel i mitten mot straffpunkten där en helt fri Rino kan ta emot bollen och placera in den vänstra hörnet. Efter detta målet känns det lite som att Surte tappar luften och vi försöker bara spela av matchen och bärga tre poäng. Killarna visar karaktär efter den usla starten och vänder ett 0-2 underläge till vinst och det tar vi med oss till nästa match mot Fotö borta.”

Lövet har nu samma poäng som Surte (9) men en match mindre spelad.

 

Den andra schemalagda 7A-matchen mellan Andalus och Gambianska är flyttad då GIF hade svårt att få ihop folk.

 

Det bjöds även på tre målrika 7B-matcher igår. Nystartade Chalmers krossade Slottsskogen/Godhem med hela 6-1!

SG:s Albin Westerlund förklarade förlusten så här:

”Vi var för dåliga i första halvlek helt enkelt. Spelade upp oss i andra men då var matchen redan körd med 0-4 i baken.”

Chalmers har inlett piggt med tre segrar och en oavgjord på sina första fyra matcher. Skakigare start för SG med en vinst och två förluster.

 

Järnbrotts IF tog en stabil 5-2 seger över BK Skottfint i Ruddalenderbyt.

Skottfints spelande tränare Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Analysen är att vi på sex matcher i år släppt in 25 mål varav nio mål på två seriematcher. Vi saknar försvarsspelare och alldeles för mycket spelare borta senaste tiden både till träning och match. I första matchen bjöd vi på två mål efter passivt försvarsspel och i denna match skulle jag nog kunna säga det samma om minst tre mål. Efter halvtid 0-3 idag kastade vi om i laget och det blev hästlängder bättre och vi jobbade oss upp till 2-3, men satsade lite väl för mycket för en kvittering och tappade balansen. Det håller inte att göra helt okej 60 minuter i första matchen och knappt 35 minuter i denna match. Samtidigt är vi ett helt nytt lag och en massa spelare tvingas spela på obekväma positioner. Nu gäller det att direkt bryta denna trend. Bara att ta nya tag.”

JIF har nu två vinster och två förluster. Skottfint har två spelade och två förluster.

 

Menisken och Öset bjöd på åtta mål och delade broderligt på dessa då matchen slutade 4-4. Öset hade grepp om matchen och ledde med 3-1 i halvtid. Menisken svarade dock med tre raka mål i den andra halvleken och det såg ut som Viktor Strahl skulle bli matchhjälte när han satte sitt andra mål fram till 4-3 i 80:e minuten! ÖBK fick dock sista ordet när Nils Andersson kvitterade i 90:e!

Menisken Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”Första halvlek är ganska jämn helt ärligt tycker jag att vi spelar riktigt bra. Vi skapar en hel del chanser och halvchanser. Ösets målvakt är duktig och stabil. Sen blir det tre konstiga mål för Öset och ett konstigt mål för oss. 1-3. Andra halvlek fortsätter vi spela bra även om det blir lite fler längre bollar. Även Öset har en del farliga djupledsbollar som främst Zuta-brothers slår med fin känsla. Vi vänder rättvist (tycker vi) till 4-3 sen släpper vi in 4-4 på matchens sista benkyddsspark. Blandade känslor.”

ÖBK har fyra poäng efter tre matcher och MIF jagar första vinsten efter två förluster och nu då alltså oavgjort.

 

/Rasta