Jag lyckades med konststycket att missa seriefinalen i 6A i veckans hetaste matcher. Det kompenserar vi med en intervju med Sveakurds Alan Amin. Båda lagen har plockat tio poäng men Sveakurds målskillnad är vassare..

Till helgen vankas det toppmatch, ni känns som givna favoriter även om Bergum börjat bra, finns det något som inte talar för er?

Oj nu satte du press på oss haha. Som vanligt på en fotbollsplan måste jobbet göras oavsett hur individuellt skickliga spelare vi har. Vi har i föreningen ett gemensamt mål; att ge 110% för klubbmärket i varje match. Tacklas, springa och kämpa för varandra tills domaren blåser av matchen. Slutar vi göra detta kommer vi att börja förlora matcher, speciellt med tanke på att lagen är bättre i år. Vi har erfarenhet av det från förra året då vi var favoriter i två matcher (Surte och Tollered borta) men förlorade bägge matcherna.


Det har ju hänt en del på sillyn hos er ändå tokpresterar ni i år igen, vad är hemligheten och hur bra är ni om vi jämför med förra årets elva?

Som ovan nämnt har vi satt en bra grund i föreningen med en vinnaranda och vinnarmentalitet som vi följer även i år. Ett stort tack ska alla involverade i föreningen ha som varit med från början, men framförallt skulle jag säga att Arian Feyli (tränare från div 7) har varit en viktig kugge i denna anda och vinnarmentalitet. Det har underlättat för oss och gjort att vi kunnat fortsätta på det spåret som han tyvärr var tvungen att hoppa av. Jämförelsevis med förra årets trupp är årets något jämnare där vi har en bredare trupp men inte lika mycket spetskvalitet. Vi har däremot vår stomme kvar med duktiga spelare som Saman Ahmed, Kerat Suleiman, Somer Dlol och Pasar Suleiman som klivit fram och tagit ansvar. Behar Tahiri och Sarwar Mustafa har tillkommit i år och även de har varit nyttiga med sin erfarenhet.

6A hittills, dina intryck?

Efter 4 omgångar känns serien något jämnare i år, även om man fortfarande hittar en del stora siffror i vissa matcher.
Jag antar att ni satsar mot femman till nästa år, men var finns det för långsiktiga mål med laget och vad vill ni åstadkomma?

Målet är att bli en etablerad och framgångsrik förening på såväl herr som dam och ungdomssidan. Att kunna jobba både bredd och på elitnivå.

Till sist, vem skall man kolla in i Sveakurd om man kastar ögonen på matchen nu på fredag?

Nummer 14 Behar Tahiri. Skicklig mittfältare som alltid väljer det enkla före det svåra. Annars är Nummer 7 Pasar Suleiman och nummer 10 Saman Ahmed helt okej också.

 

 

///Dalla