Det blev några minuter vid Gröna vallen igår. Inför matchen var det tabellmässigt seriens två sämsta lag. Men serien är ju så jämn att segrarna kunde kliva upp mot övre halvan. Så det säger ju egentligen inte så mycket. Jag såg bara sista halvtimman där Masthugget hade 1-0 i paus med sig.

Och det var väldigt svårt att skaffa sig en bild av matchen. Det var väldigt mycket slarv i passningsspelet. De som utmärkte sig var Robin Nilsson i Masthugget och Olle Johnels i Linné, när de fick bollen gjorde de oftast något kreativt med den. Linné hade ju som vanligt den här säsongen får man säga bytt en del gubbar och hade svårt att skapa något. Masthugget var rädda om sina poäng och skickade bollen ganska snabbt när de vann den för att ställa om men ofta blev det ganska korta anfall. Linné skapade tryck från minut 70 till 80 nånstans. Då skapade man en del hörnor, men de var en ryckig match och det märktes på hörnorna också som hafsades iväg ofta. Det var nära några gånger men den riktiga superchansen dök aldrig upp.

Masthugget hade med lite mer precision kunnat utnyttja att Linné tryckte upp laget stundtals men lyckades inte med det. Men med tio kvar så kunde Masthuggets nyförvärv, David Strömberg göra 2-0 och döda matchen. Han var nära nån mer gång på en chans och kommer bli nyttig för Masthugget.

Det går inte att bilda sig en rättvis bild av matchen på det jag såg. Men de var ingen toppmatch i femman. Mycket felpass gjorde att de inte blev nån rytm. Men jag hade tydligen missat stolpskott, straffar som brändes och ett väldigt löpstarkt Masthugget i presspelet. Linné har fyra raka segrar och de är väl inte jättekul att tänka att Näset väntar i nästa match.. Masthugget lär kunna varva upp nu när lite killar kommer åter och de kan slappna av lite grann.

 

///Dalla