Hela 4A:s över halva var i farten igår med flera intressanta duster:

 

TORSDAG 27/4

Gårda BK – Jonsereds IF 1-1

Mossens BK – FK Kozara 0-2

Partille IF FK – Lunden Överås BK 5-1

 

Överåsvallen var det två lag med toppaspirationer som möttes. Gårda BK kom till matchen med tre raka segrar i säsongsinledningen och Jonsered ville tillbaka i vinnarspåret efter 1-2 mot Kode senast.

Det såg länge ut att bli en mållös kraftmätning mellan lagen men med bara åtta minuter kvar kunde Simon La Verghetta (som representerade just JIF för några år sedan) ge Gårda ledningen efter en omställning. Jonsered tryckte upp allt de hade och efter en stökig hörna kunde till slut Kevin Yamoah kvittera.

Gårdas kapten Josef La Carrubba hade följande tankar efter matchen:

”Första halvleken tillhör Jonsered. De slår som väntat sina långa bollar på stora anfallare och jobbar sedan därefter. Vi hinner aldrig komma in i vår press innan bollen dunkas upp. Ut det skapas de en del bra chanser. Dock är det vi som skapar den bästa möjligheten i första, ett rent friläge. Till den andra förändrar vi lite i vårt försvarsspel. Det ger resultat. Vi har 4-5 kvalificerade målchanser och ska stänga den här matchen. Simon gör 1-0 i 87:e och Jonsered kvitterar sedan efter en brötig hörna i slutsekunderna. Det känns tungt såhär i efterhand. Men vi gör det helt okej i andra och ska vinna detta sett till rena chanser. Förmodligen är jag partisk. Men det är min känsla.

Nu har vi mött fyra lag, fått 458 långa bollar mot oss, och på de matcherna har vi trots allt 10 poäng. Det ska vi vara relativt nöjda med. Den typen av lag har tidigare varit lite av vår svaghet. Gillar att vi stått upp såpass väl. Även om det just nu är svårt att vara nöjd med en pinne.”

Jonsereds anfallare Mattias Viggeborn sa så här om matchen:

”Första halvlek dominerar vi fullständigt enligt mig och har matchen under kontroll utan att komma till de här JÄTTE-farliga lägena (närmast är en nick från deras mittback i egen ribba). Så väldigt positiv känsla i halvlek. Andra halvlek skulle jag säga är jämn, de försöker rulla lite boll och vi med, men väldigt jämnt. Deras mål blir till genom att Viktor i vårat lag blir nersparkad och 22 spelare på planen förväntar sig frispark och slutar spela men de kommer ingen signal så de kontrar och deras sjukt duktig individuella spelare Simon La Verghetta kommer man mot man i straffområdet och skapar sig en halvmeter och skjuter in 1-0 till Gårda med tre minuter kvar. Vi tar avspelat och sätter en hög press som resulterar i hörna där vi trycker in den genom Kevin tror jag det är. Skönt med en poäng med tanke på deras 1-0 så sent, men egna känslan efter matchen är att vi är värda tre. Men fotboll handlar om att göra fler mål än motståndaren och det lyckades vi inte med idag. Känns som Kozara har gjort dödsrycket redan, ser inte vilka som ska stoppa ett så komplett lag. Men vi kämpar vidare.”

Gårda är med ordentligt i toppen och står på tio poäng efter fyra matcher, fem poäng efter ledande Kozara men med en match tillgodo. Jobbigare läge för JIF som redan är åtta poäng efter Kozara.

 

Just Kozara tog sin femte raka seger i den luriga bortamatchen mot nykomlingen Mossens BK. 1-0 kom i mitten av den första halvleken när Omar Sarkawt nickar in bollen efter ett fint inlägg från Rengber Kalash. I mitten av den andra halvleken kan Kassim Coaney sedan sätta 2-0 efter ett riktigt vackert skott i krysset. Kozara får sedan spela sista kvarten med en man mindre men Mossen förmår inte att få in någon reducering.

Kozaras sportchef Savo Drobac sa så här om den femte segern av fem möjliga:

”Det känns väldigt stabilt nu. Vi i trygga i vårt spel och har fullständig kontroll på matchen. Jag tycker att Mossen är bättre än vad tabelläget säger. Ett tag lurade dom in oss i ett hawaii-spel och det passade löpstarka Mossen. Tycker att resultatet var helt rättvist.

En liten parantes är att vår lagkapten Kassim vägra kramas med laget efter sitt drömmål i krysset. Han puttade bort alla för att springa till Coach. Det är kärlek på hög nivå mellan coach och kapten!”

Mossens assisterande tränare Axel Bergström hade följande analys av förlusten:

”Vi möter ett spelskickligt lag som lirar boll på ett bra sätt. Första 20-25 minuter är de starka och flyttar runt oss rejält. Sen jobbar vi oss in i matchen och får press på dem. 1-0 sätter de på en bra slaget inlägg och sen i andra halvlek gör de ett riktigt fint nummer med chip och volleyavslut i krysset. Där var det bara att applådera. Kozara vinner rättvist även om vi skapar en del farligheter.”

Kozaras referat hittas HÄR.

Kozara har alltså full pott efter fem omgångar och toppar serien. Att Gårda och Jonsered spelade 1-1 gjorde ju även att laget gått ett litet försprång redan. MBK har det lite tuffare med bara en vinst på fyra matcher. Viktig match mot Stenkullen i nästa omgång.

 

I gårdagens tredje match fick Lunden Överås det riktigt jobbigt i bortamötet med Partille IF FK på Lexby. 5-1 blev det till slut till hemmalaget. Målskyttar för Partille blev Sargon Gorgius (2), Iset Thomas Hajrizaj, Sean Mian och Jakob Hedenquist.

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om matchen:

”Idag var det inget snack. Siffrorna speglar matchen. Lunden hade det lite jobbigt och vi var vassa och fokuserade. Varje poäng är ju viktig för ett tippat bottenlag som vi är. Nästa vecka väntar Jonsered, lär bli oerhört tufft.”

Bloggen hade även lite kontakt med Lundens assisterande tränare Kim Pearce innan han lämnar Sverige för att bege sig till Loftus Road för att se två av Englands finaste lag försöka hålla sig kvar i the Championship. Viktigt att notera att senast Pearce satte sin fot där (i sällskap med 50% av Rasta & Dalla) vann hemmalaget QPR över Forest med 5-2. Om vi återgår till 4A-matchen så hade Pearce inte så mycket att säga förutom att insatsen troligtvis slog sig in på topp 3 Blekaste Insatser av Lunden som Pearce själv bevittnat.

Vinsten gjorde att Partille klev förbi just Lunden i tabellen och är nu trea. Lunden återfinns på en femteplats i en lite haltande tabell.

 

/Rasta