Det lirades även en hel del division 6-fotboll igår och här är ett svep:

 

6A:

Tollereds IF – Bergsjön SK 3-3

Croatia Göteborg – Real Maskin BK 3-2

6B:

Göteborgs City FF – Fässbergs IF 2-5

6C:

FC Härlanda – Knippla IK 5-2

6D:

BK Björkåsen – Hålta IK 0-6

 

I 6A fortsätter det att gå lite knackigt för Tollereds IF. TIF hade inför gårdagens match mot Bergsjön SK en vinst, en förlust och en oavgjord. BSK började målmässigt bäst och ledde med 2-0 efter två strutar av Abubakar Mohamed Mohamud. TIF reste sig dock och gjorde tre raka mål och när Pontus Larsson satte 3-2 (hans andra) i 83:e minuten vädrade hemmalaget tre poäng. Avslutningen blev dock minst sagt händelserik. BSK drar på sig ett rött kort innan Abubakar Mohamed Mohamud fullbordar sitt hattrick i matchminut 87! Matchen avslutas sedan med att lagen får varsitt rött i 89:e!

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om matchen:

”Vi gör en dålig första halvlek där vi ligger under med 0-2 men gör 1-2 innan paus. Andra höjer vi oss och går upp till 3-2 med tre minuter kvar men lyckas inte hålla ihop det. Fruktansvärt tråkig match med tjafs, gnäll, bråk efter varje avblåsning i stort sätt i andra halvlek. Domaren gör tyvärr några felbeslut på två av deras mål men det är inte lätt när man är ensam domare, en eloge till alla domare som orkar med att döma denna divisionen. SÅ mycket skit de får utstå från alla håll. Summering: en riktigt dåligt spelad match med ännu sämre sportsmannaskap, efter sådana här matcher undrar man varför man fortfarande spelar fotboll faktiskt 🙁.”

Tollereds matchrapport hittas HÄR.

TIF har nu fem poäng på fyra matcher och ligger sjua medan BSK är femma med sex poäng men en match mer spelad.

 

Croatia är fortfarande obesegrade efter fyra omgångar och Real Maskin har fortfarande inte vunnit. Det var dock en jämn match på Gamlestadsvallen där Croatia till slut vann med 3-2. Berat Deniz inledde med att göra både 1-0 och 2-0 för Croatia innan Real reducerade innan halvtid genom Johan Larsson. Croatias spelande tränare Vllaz Ibishi ökade sedan på till 3-1 i början av den andra halvleken. Real fick in en till reducering (Jim Bergstedt) men den kom precis i slutminuterna.

Croatias tränare och målskytt Ibishi sa så här om segern:

”En match där vi kontrollerar första halvleken och skapar flera kvalificerade målchanser. Vi leder rättvist med 2-0 efter 30 minuters spel och har även flera möjligheter till att göra 3-0 målet men vi lyckas inte sätta dit den. Istället så reducerar Real Maskin till 2-1 i minut 45. I den andra halvleken så gör vi tidigt 3-1 och sen så händer det inte mycket alls i matchen. En rättvis seger.”

Reals Andres Monar hade följande kommentar till bloggen:

”En match som böljar rätt mycket fram och tillbaka. De är det bättre laget i första medan vi spelar upp oss och tar över mer och mer i andra. Tyvärr har vi inte riktigt skärpan där fram, vilket också märks då vi har en delad intern skytteligaledning med sju olika målskyttar med ett mål var. Men vi är inne på rätt spår nu i alla fall och vi vet att segrarna kommer tids nog!”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Croatia har bra häng på toppen och har åtta inspelade poäng på fyra matcher. Real Maskin är sist i tabellen med en poäng på fem matcher.

 

En match i 6B igår där Fässbergs IF fortsatte sin fina start genom att besegra Göteborgs City FF med 5-2. FIF är fortfarande obesegrade efter fem matcher och hakar på toppen.

Citys Anders Hultberg sa så här om förlusten:

”Tung förlust med 2-5. Vi tar ledning med 1-0 sent i första, en halvlek som Fässberg var bättre i. Sen släpper vi tre mål första tio i andra, riktigt tungt mentalt. Vi gör 2-3 på frispark med halvtimmen kvar när Fässberg återigen spelade bättre. Efter målet tar vi över och flyttar fram och skapar några lägen men inga mål. Fässberg får avsluta med kontringar och gör två mål sista fem. Är väl rättvist sett över 90 att Fässberg vinner men siffrorna är i överkant. Jag själv hade även ett jätteläge vid 1-1 men drar den i kryssribban från nära håll och anfallet efter gör Fässberg 1-2. Definitionen av att älta en situation nu i efterhand. Känns surt just nu, men som sagt var väl Fässberg till slut det bättre laget.”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Citys matchrapport hittas HÄR.

Fässberg är trea med elva poäng, en efter ledande Proletären (som dock har en match tillgodo). City är nia.

I onsdags spelade FC Heden och GSIF 1-1 och bloggen fick tar i Hedens tränare Tobias Larsson som kommenterade matchen så här:

”Toppmatch mot ett erkänt duktigt GSIF. Nu dessutom spetsat truppen med en ruggigt duktig forward vid namn Hannes som så sent förra säsongen lirade division 2 fotboll. Vi hade som mål att ta tag i taktpinnen direkt men det var GSIF som startade med att skrapa fram 4-5 hörnor i rad men utan resultat. Vi jobbar oss in i matchen och kan gång på gång hota i framförallt djupledspelet och vi borde få utdelning innan paus men det är 0-0 efter första halvlek och nu väntar 45 spännande minuter. Vi lyckas ta ledningen genom Daniel Reitz som är glödhet och fortsätter måla. Efter detta tvingas Edwin byta i mittförsvaret och när Pär också tvingats byta pga skada så får GSIF ett större tryck mot oss och Ralle får sträcka ut vid några tillfällen och visa vilken duktig målvakt han är. När deras press börjar avta och vi börjar känna oss mer trygga och försöker vårda boll blir vi tyvärr för bekväma och Hannes som nämndes tidigare kunde snappa upp vårt slarv där bak och retligt rulla in kvitteringen.
Riktigt tungt och dessutom får vi vår inhoppande mittback utvisad efter två snabba gula kort. Självklart får vi då bara försöka spela av matchen när man egentligen velat göra en sista kraftansträngning framåt. 1-1 är till slut rättvist men sättet vi tappar in vårt mål på svider något enormt. Detta var definitivt den tuffaste matchen hittills i serien. Riktigt roligt med så tuffa matcher, är ju något helt annat än att vinna med 10-0 som vi gjorde i matchen innan även om vi självklart vill plocka tre pinnar match efter match.”

Både GSIF (i nuläget tvåa) och FC Heden (i nuläget fyra) lär återfinnas i toppen även när serien ska sammanfattas.

 

I 6C befäste FC Härlanda sin position som topplag när Knippla besegrades med 5-2. Toni Micevski blev tvåmålsskytt för ”Fångarna”.

FCH:s Jonatan Hellman sa så här om segern:

”Hyfsat kontrollerat får vi ändå säga. 1-0 kom tidigt, och en liten bit in i andra hade vi 4-1. Efter detta tappar vi tempo som fasiken och Knippla gör 4-2 och har ändå ett hyfsat flipperläge för 4-3. Vi lyckas dock parera den usla perioden utan fler mål bakåt och dunkar in 5-2, som dödar matchen totalt. Bud på ett gäng mål till efter detta, men vi var rätt uddlösa. Fem mål framåt skojar vi dock inte bort. Så resultatet är vi trots allt nöjda med!”

Härlanda toppar den mycket haltande tabellen på tolv poäng efter fyra vinster och en förlust på de fem första matcherna. Knippla är sjua.

 

I 6D bjöds det på ett målkalas när topplaget Hålta IK krossade jumbon Björkåsen med 6-0. HIK hade kassaskåpssäkra 4-0 i halvtid och Tobias Hildesson och Johan Ljungberg blev tvåmålsskyttar.

Håltas Jimmy Karlsson sa så här om matchen:

”Väldigt väl genomförd insats. Vi pratar innan matchen om vikten av att vara på tå från start och inte tänka på hur det gått för motståndarlaget i matcherna innan. Vara noga och koncentrerade i det vi gör och spela vårt spel. Vi lyckas väldigt bra med detta och gör snabbt både 1-0 och 2-0. I halvlek står det 4-0 och andra halvlek blir en avslagen tillställning där vi gör två mål till. Väldigt skönt med tre nya poäng!”

Hålta toppar lite oväntat 6D för tillfället men bara på målskillnad före FTU (som även har en match tillgodo). Nattsvart för Björkåsen, sist med fem raka förluster och 7-30 i målskillnad.

 

/Rasta