Det spelades två division 7-matcher igår:

 

7A:

Eritreanska IF Göteborg – Elisedals IS 4-2

7B:

Käringöns FC – Hjuviks AIK 1-3

 

I 7A besegrade Eritreanska Elisedal med 4-2. Det såg dock bra ut för Elisedal som hade 2-0 efter 24 minuter. Eritreanska hann dock både reducera och kvittera innan halvtid och var sen det starkaste laget i den andra halvleken. Haben Gebrengus blev tvåmålsskytt för Eritreanska.

 

Förra året slutade Hjuviks AIK i botten på 7A men i år (i 7B) har laget börjat betydligt piggare. Den andra segern på fyra matcher kom mot Käringöns FC igår med 3-1.

Hjuviks Jan Matuszczyk sa så här om segern:

”En match där vi är mycket nöjda med genomförandet i sin helhet. Vi får 1-0 med oss ganska tidigt och det känns som att vi är det bättre laget idag. De spelar mer boll medan vi gör det jobbigt för dem via kontringar. Det är även så vi gör alla våra mål, vi ställer om och deras backlinje hänger inte med någon av gångerna. Vi får ett rött kort direkt i andra halvlek och det blir blod svett och tårar resterande tid men vi lyckas ändå trycka dit 3-1 med tio man och vi känns oerhört starka mentalt idag. De har massvis med farliga lägen och är nära 3-2 flera gånger men vi hade en storspelande målvakt idag. Vi sa innan matchen att vi ska känna den glädje som vi fick smaka på efter Positivum, och det fortsatte vi med. En väl genomförd match som sagt!”

Hjuvik är femma och KFC sjua i en haltande tabell.

 

/Rasta