Toppmötet i div III slutade med seger för hemmalaget. Gunnilse var enligt speakern bättre i först halvlek och gjorde mål på sista sparken i halvleken typ. Jag kom tio minuter in i andra och då hade Frantzich redan gjort 1-1 precis i början av andra halvlek. Det gick inte att se att Gunnilse varit bättre i första halvlek utan Älvsborg dominerade andra halvlek utan att riktigt skapa så där jättemycket. Gunnilse har ju en hel del bollskickliga gubbar som verkligen var pigga och fina men har inte Älvsborgs tyngd och idoga arbete. Älvsborgs anfallsduo, Frantzich och Konge var ju precis som vanligt rejäla och stabila, inga man flyttar på enkelt men de är ju inte sådär jättekvicka alltid och det tycker jag saknades lite grann igår.

Kvick är ju Ramsin Koshaba och hans återkomst i Älvsborg gav ett piggt spel, han lyckades öppna upp lite och när Björnell som vanligt röjde väg så gav det fina och kreativa lösningar och ju längre matchen led ju mer fick Älvsborg med sitt kantspel men det brann inte till sådär väldigt. Men så i 89:e matchminuten fick Älvsborg en hörna som Brundin slog fint och nämnde Björnell kunde stånga in 2-1. Därefter var det fyra  minuter kvar att spela, det kändes säkerligen långt för Älvsborg men de löste det och är fortsatt obesegrade medan Gunnilse åkte på årets första förlust.

Älvsborg ser fortsatt väldigt stabila ut och då skall vi veta att de lirade utan flera av de ordinarie centrala mittfältarna i denna matchen. Kul att se Gunnilse men tyvärr såg jag dem inte när de dominerade matchen.

Bäst den halvtimmen jag såg. Ramsin Koshaba.

 

///Dalla