Den femte omgången av 4A spelades klart i fredags med följande resultat:

 

FREDAG 28/4

Kode IF – SKIF Semberija 1-3 

Nol IK – Stenkullen GoIK 2-3

Floda BoIF – Guldhedens IK 1-4 

 

Den tunga inledningen för nedflyttade Kode IF fortsätter och i fredags blev det 1-3 hemma mot SKIF Semberija. Semberija gjorde den första halvlekens alla tre mål men ett av dem var i egen kasse. Dzengis Sali och Amar Peric gjorde varsitt mål för Semberija innan ett självmål alltså betydde reducering för KIF. I slutet av den andra halvleken reducerades Kode till tio man efter en utvisning och några minuter satte Ahmad Abdullah 3-1 för gästerna.

Kodes Rasmus Haraldsson sa så här om förlusten:

”En match vi inleder bra. Första 10-15 min har vi flertalet målchanser där vi kan ge oss själva ett riktigt bra utgångsläge. Vi går dessvärre mållösa ur denna period och Semberija kan ta ledningen via en tilltrasslad situation på hörna. Därefter hamnar vi ur fas och kan inte fortsätta på den bra inledningen. Resten av matchen går fram och tillbaka med inga riktigt bra perioder. Som helhet gör vi ingen bra insats och vi har en del punkter som vi kommer behöva jobba med under nästkommande vecka.”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om segern:

”En skön vinst och en absolut välförtjänt vinst. Det märks första tio minuterna att killarna spelar sin första match för säsongen på gräs. Då kunde Kode föra spelet i tio minuter sen tar vi över matchen och det fanns bara ett lag resten av halvleken och det var vi. 2-0 skulle vara minst två bollar till i deras mål. Istället får de en onödig hörna där dom reducerar till 1-2. Andra halvlek gick vi över till en defensiv formation 4-1-4-1 och tanken var att vi skulle köra på kontringar. Kode kom inte alls i närheten av någon chans, vi gör ett kontringsmål och stänger matchen, enligt mig själv borde vi stängt den mycket tidigare. Utan fem startelva-spelare, fyra juniorer på bänken är vinsten ännu skönare.”

KIF:s matchrapport hittas HÄR och Semberijas HÄR.

Vinsten skickade upp Semberija till en femteplats och Kode är tia (tio poäng efter serieledarna Kozara).

 

Stenkullen tog sin första trepoängare för säsongen när de bortaslog nykomlingen Nol IK med 3-2. Hemmalaget ledde dock med 2-1 i halvtid men gästerna Stenkullen var starkare i den andra. Leon Clarke kvitterade nästan omgående innan nyförvärvet från Lerum, Henrik ”Foppa” Forsberg, avgjorde matchen med sitt 3-2 mål i matchminut 68. Noterbart är även att anfallaren Kajin Talat, som lämnade Nol för FC Komarken inför säsongen, är tillbaka i Nol-tröjan.

Stenkullens Marcus Gylling sa så här om segern:

”Två kämpande lag som krigar för seger på en tungsprungen plan. Matchen var ganska jämn och vädret bjöd ju till med en ganska grisig fotboll på en okej nivå tyckte jag. En del gula kort för båda lagen. Nol har tur att inte deras målvakt åker ut i första som tar med hand utanför straffområdet och bara får gult kort. Men vi drar de längsta stråt och krigar oss tillbaka efter underläge och det tycker jag är starkt! En gedigen och bra laginsats trots att några var borta.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Angående Forsbergs segermål så beskrivs det lite olika av de två lagen (vilket alltid är lite roligt).

Enligt Stenkullens matchrapport gick det till så här:

”Dock i match minut 68 får Foppa bollen och gör något magisk. Går förbi 5 gubbar och rullar in bollen enkelt i mål.”

Enligt Nols matchreferat på Facebook gick det till så här:

”Mitt i andra halvlek så vinner en motståndare tre motlägg på rad och får iväg en ”tåfjutt” som smiter in 3-2 till motståndarna.”

Som sagt första vinsten för Stenkullen som nu har sex inspelade poäng och är sexa. En poäng bakom (men på en niondeplats) återfinns Nol.

 

I fredagens sista match tog även Guldhedens IK sin första seger för säsongen. Det blev till slut hela 4-1 borta mot Floda BoIFFlodala IP. Alexander Anderssons ledningsmål för gästerna GIK från slutet av den första halvleken stod sig en bra bit in i den andra halvleken. I 78:e minuten satte André Jönsson 2-o men Floda reducerade strax efter genom Pierre Dahlén innan Chai-Udom Chanaprakhon stängde matchen med två mål.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall var självklart nöjd och sa så här om segern:

”Efter att bevittnat Djurgårdens seger i Halmstad igår kändes det redan innan match att idag kunde inget gå fel. Som part i målet tycker jag att vi borde vunnit mot Kode och Partille som gav kryss. Även om det nog var vår oskicklighet som inte gjorde att det blev så. Därför sjukt skönt med en trepoängare idag. 4-1 är stora siffror men det blev nervöst ändå på slutet. Som vanligt är vi tama i första halvlek och Floda det något bättre laget utan att det skapas några heta målchanser. Vi gör dock ett riktigt klassmål med åtta minuter kvar där bollen går vi ”one touch” mellan tre spelare och mål. Hade tråkblåvitt gjort ett sånt mål hade det vart en helsida i GP. I andra är vi bättre och kontrollerar händelserna bra. Vi skapar en hel del första kvarten men kan inte döda matchen. Sen kontrollerar vi bra innan nästa drömmål kommer med kvarten kvar. Lobb från 40 meter upp i taket över en målvakt en bit ut. Sen fuskar vi och tappar positioner. Floda reducerar och det blir nervöst på slutet. Sista fem gör dock vår junior Chai-Udom Chanaprakhon två mål det sista via nytt klappklappspel. Skön seger med fyra underbara fotbollsmål. Dock måste vi höja spelet över 90 minuter då det pendlar väldigt mycket. Floda försökte lira bra och kommer nog plocka poäng framöver. Kul med gräsmatch och regn. I Guldheden är vi nämligen bäst när det regnar.”

Flodas tränare Jonas Torefalk hade följande kommentar om matchen:

”Den korta versionen är att vi inte lyckas omsätta vårt bollinnehav i målchanser och mål. Guldheden gör det bra med en enkel och tydlig spelidé och till skillnad från oss lyckas de även göra mål. För vår del gäller nu bara en sak, att återigen bryta ihop och komma igen.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Segern skickade upp GIK till en åttondeplats. Floda är sist med två poäng (men har en match tillgodo).

 

Alla lag förutom Gårda och Floda har spelat fem matcher och tabellen är ganska väntad. Kozara har fått en kanonstart med fem raka segrar och kommer vara laget att slå i årets 4A. Riktigt fin start även av Gårda (tre vinster och en oavgjord). Stabil start även för Partille IF FK med åtta poäng på fem matcher. De stora negativa överraskningarna är väl Kode och till viss del Lunden Överås.

 

/Rasta