Även den femte omgången av 4B spelades klart i helgen med matcher både fredag och lördag:

 

FREDAG 28/4

Ytterby IS – IF Mölndal Fotboll 2-3

Eriksbergs IF – Öckerö IF 2-6 

LÖRDAG 29/4

IF Väster – Kållered SK 2-2 

IFK Björkö – Göteborgs FF 1-1 

KF Velebit – Mölnlycke IF 0-2 

 

IF Mölndal inledde säsongen katastrofalt med en 0-6 förlust mot Kållered SK. Laget har dock spelat upp sig och efter segern mot Ytterby i fredags är laget trea i tabellen, bara två poäng bakom just Kållered. Mot Ytterby hade Mölndal säkra 3-0 (två mål av Ajdin Smajlovic) efter en timmes spel men det blev spännande på slutet. Trots att YIS fick en spelare utvisad precis efter Mölndals 3-0 mål reducerade laget både till 1-3 och 2-3. Mölndals höll dock undan.

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om segern:

”Vi var sena till matchen tyvärr och när matchen börjar är vi tyvärr kvar på uppvärmningen så Ytterby har väl första 20 minuterna och skapar nån chans med bland annat ett skott i ribban men inte mer. Sakta tar vi oss in i matchen mer och mer och tar över bollinnehavet mer. 1-0 gör vi efter ca 30 minuter men det kanske borde varit frispark till Ytterby i momentet innan men, men . Vi kör på med vårt spel och 2-0 kommer med kanske fem minuter kvar av första. Det rullar på och första halvlek är slut. Andra halvlek är lite mer böljande men ganska tidigt kommer 3-0 och i det läget äger vi bollen men Ytterby gör det bra och vi slarvar en del och ger dem energi med två mål . Men tycker nästan att vi är närmare 4-2 än de 3-3 i våra omställningar sista kvarten. Jag tycker segern är rättvis.” 

Mölndal alltså trea och en placering och en poäng bakom återfinns Ytterby.

 

Öckerö IF har haft en lite jobbig start på årets 4B men i fredags kom den första efterlängtade trepoängare. Eriksberg besegrades med hela 6-2 på bortaplan på Krokängsplan. ÖIF hade avgjort matchen redan efter 20 minuter då det stod 4-0! Två mål av EIF:s Emil Berglind precis innan och efter paus gav lite liv i matchen men närmare kom inte hemmalaget. Daniel Larsson fullbordade sitt hattrick när han spikade 6-2 tio minuter från slutet.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”Riktigt skön seger efter den svaga insatsen mot GFF förra veckan. Vi får en drömstart på matchen. Vi ligger rätt i banan och vinner boll i farliga ytor och utnyttjar detta genom bra passningskvalite och fin fart i anfallen. Ihop med effektivitet i avsluten gör det att vi har en 4-0 ledning redan efter halva första halvlek. Eriksberg ger sig aldrig och i sista minuten av 1:a halvlek nickar dom in en hörna. När dom sen nästan direkt i andra reducerar till 2-4 efter försvarsschabbel från vår sida blev det lite nervöst en stund. Men trots att de försöker trycka på så håller vi dem borta från riktigt heta chanser och när vi kan kontra in 2-5 med 20 minuter kvar känns det som spiken i kistan.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Lagen skuggar varandra i tabellen med EIF som åtta och ÖIF som nia (en poäng bakom).

 

Den femte omgången spelades klart i lördags med tre matcher. IF Väster tog en fin poäng hemma mot serieledarna Kållered. 1-1 i paus blev till 2-1 till Väster genom Johan Tapper innan KSK:s Thomas Larsson fastställde slutresultatet 2-2 sex minuter innan slutet.

Västers Nozad Kurdali sa så är om matchen:

”Ännu en stabil match ifrån vår sida mot ett topplag. Tycker vi har väldigt bra koll på Kållered i första halvlek, där vi gör 1-0 vilket hade vart otroligt skönt att ha med sig in i halvtid. Men efter lite slarv lyckas Kållered göra 1-1. Tungt! Andra halvlek får vi känna på hur tunga Kållered är precis som vi fick göra mot Dalen hemma. De pressar oss väldigt långt ner men kommer inte riktigt till några farliga chanser. Oftast brukar detta straffa sig vilket det nu gjorde. Vi ställer om och lyckas komma runt på vänsterkanten där inlägget träffar tapper perfekt på pannan och 2-1 till oss. Kållered fortsätter att trycka på och lyckas göra 2-2 efter en väldigt fint slagen frispark. Vi visar igen att vi kan störa topplagen och ta poäng och ännu en gång reser vi oss efter en tung förlust i bagaget!”

För er som missat det så var bloggens Dalla på plats för den första halvleken och hans rapport hittas HÄR.

Västers matchrapport hittas HÄR.

KSK är fortfarande serieledare men bara en poäng för GFF. Väster är nästsist på en elfteplats men laget har bara en poäng upp till sjuan Dalen/KFF.

 

Göteborgs FF hade chansen att överta serieledningen men fick ”bara” med sig en poäng från den svåra bortamatchen mot IFK Björkö. Enligt rapporterna var det en ganska regntung gräsmatta på Björkö. Johan Forseström gav i alla fall hemmalaget ledningen efter en dryg halvtimme. Med sitt tredje mål för säsongen såg dock Teodor Nastevski Lindström till att GFF fick med sig en poäng hem till Majorna.

GFF är tvåa i tabellen, bara en pinne bakom Kållered. Björkö är precis över strecket på en tiondeplats.

 

Det är fortsatt kräftgång för nedflyttade KF Velebit och laget förlorade för fjärde gången på fyra matchen när nykomlingen Mölnlycke IF kunde vinna med 2-0. Erik Turner satte 1-0 efter en kvart och i matchen sista skälvande minut gjorde Marcus Vogel 2-0.

Målskytten Vogel sa så här om matchen:

”Vi öppnar matchen väldigt starkt och spelar riktigt bra fotboll första 20. 1-0 gör vi på en fast situation från kanten. Lite turligt men rättvist i detta skede av matchen. Velebit börjar ta över matchen allt mer och vi får rikta in oss på att försvara och kontra. Detta passar oss perfekt. Vi släpper inte till ett enda läge förens cirka 80:e då Velebit får straff. Sebastian i målet gör en ruskig räddning. Detta ger oss verkligen ny energi och vi lyckas i 90:e sätta 2-0 och säkra segern. Sammanfattningsvis, bra försvarsinsats då enda målchansen de har är straffen. Anfallsspelet lämnar en hel del att önska men så länge vi håller nollan så räcker det med två mål.”

Viktig seger för MIF som ger laget lite arbetsro. Laget är sexa i tabellen. Hos jumbon Velebit är det nog sämre med arbetsron, en poäng och endast två mål framåt talar sitt tydliga språk.

 

I onsdags spelade Mölnlycke-Sjövalla FK IS och Dalen/KFF 1-1 och bloggen har fått en kommentar till matchen från Dalens kapten Jonas Hylén:

”En ganska bra division 4-match emellanåt med fint spel från båda lagen och mycket närkamper där båda lagen ger och tar utan gnäll precis som det ska vara. Vi har några riktigt fina chanser att göra ett mål till men det vill sig inte och Mölnlyckes målvakt gör det bra. Tyvärr släpper vi in ett långskott och det blir bara en poäng och precis som förra veckan tycker jag vi är närmast ett segermål.”

 

En tämligen väntad tabell efter fem omgångar. KSK är i topp med GFF och Mölndal jagandes bakom. Ytterby lite piggare än väntat. Negativa överraskningar hittills får bli Dalen/KFF som inte riktigt växlat upp ännu och fått med sig trepoängarna och självklart även Velebit. Känslan var att Velebit skulle få det ganska tufft men inte så här tufft. Även Öckerö förväntades väl högre upp i tabellen.

 

/Rasta