Efter Åkeredsvallen blev det 45 minuter på Önneredsplan där Kållered, serieledarna skulle vinna mot hemmalaget Väster som gått tungt i inledningen på säsongen. Jag har inte sett Väster på ett tag men nu var det klart stabilare. Om de spelarna som lirade igår kommer vara med fortsättningsvis är det inga problem att lösa nytt kontrakt. Väster inledde lite piggare, tilläts ha mer boll än jag trodde och kombinerade fint några gånger.

Kållered har ju firepower framåt och man väntade ju lite på att de skulle komma till där men de leder ju inte serien på sin spelskicklighet onekligen utan för att de är tunga och välorganiserade. Väster hittade framförallt kombinationer på Kållereds vänstersida och det var där man anföll, några gånger var det mer när än andra gånger. Men ju längre halvleken gick så tog Kållered över genom att pressa mycket fint tillsammans och Väster kom i perioder inte över planhalvan, men Kållered skapade inte massvis det skall sägas.

Jag har dålig koll på tiden men säg att det gått 28-31 minuter sådär när Väster ställde om, fick en hörna och på den hörnan hittade Stelios anfallaren Högström som på bortre enkelt kunde nicka in 1-0. Som ni ser på bilden nedan lämnas målet helt ensamt och Högström dyker upp och nickar bollen i ett övergivet mål.

Perfekt för Väster som innan målet var illa ute. Men tyvärr för deras del dröjde de inte mer än nån minut eller två innan de mycket enkelt tappade bollen i straffområdet, nästan ute vid hörnflaggan och Koli(tror jag) kunde ta fart in mot mål och enkelt rulla in 1-1. Onödigt för Väster och skönt för Kållered. Resterande del av halvleken hade Kållered några distansskott som gick utanför men 1-1 var rättvist i paus och det kändes ovisst. Men Kållered upplevdes ju klart tyngre och jag trodde inte Väster skulle orka.

Jag lämnade i paus. I andra halvlek gjorde Väster 1-1 på en omställning när Kållered pressade på. Men Kållered fick sista ordet med 2-2 på en frispark med tio minuter kvar.

Väster? Klart bättre än jag trodde och presterar de som igår kommer de inte åka ur serien. Stelios fin. Pettersson piggare än på länge och fina kombinationer framåt.

Kållered? Kan säkert bättre. Visade stundtals att de är tunga och med Elgeskog och de Broen framåt får de alltid chansen att vinna matcherna men spelmässigt hade jag förväntat mig mer.

 

///Dalla