Det har spelats en del division 6-boll i helgen och vi börjar med 6A:

 

FREDAG 28/4

Sveakurd FC – Bergums IF 0-0

Bergsjö IF – Partille IF SC 6-3 

Pushers BK – Götaholms BK 2-1

LÖRDAG 29/4

Gamlestaden FF – Lekstorps IF WO (3-0) 

 

Det blev ett mållöst toppmöte när ettan Sveakurd och tvåan Bergum möttes på Bläsebovallen i fredags.

Sveakurds Alan Amin sa så här om matchen:

”Vi hade de heta chanserna i matchen och borde vinna matchen, men Bergum gjorde det bra. De försvara och väntade på kontringar men var aldrig farliga. 0-0 är en besvikelse då jag tycker att vi borde vinna matchen.”

Bergums Atbin Vali hade följande kommentar till matchen:

”Sveakurd var laget som var bollförande medans vi låg lågt och försökte kontra. Medvetet då vi hade hört att de var väldigt snabba i djupled samt bollskickliga. Under 90 minuter skapas det inte egentligen en enda ren målchans, en del halvchanser för båda lagen. Oavgjort var rättvist, då vi spelade upp oss betydligt i andra halvlek. Vi visade en enorm vilja idag och kämpade för varandra, vilket är extra viktigt när spelet inte stämmer till 100 %. Ingen tvekan om att Sveakurd kommer vara ett av lagen som slåss om uppflyttning detta år, väldigt många duktiga spelare. Tyckte de hade en väldigt stark och skicklig trio på innermittfältet idag!”

Sveakurd i fortsatt serieleding på målskillnad före just Bergum.

 

Bergsjö IF tog chansen att knappa in på toppduon när det besegrade Partille IF SC med hela 6-3. Efter 1-1 i halvtid exploderade den andra halvleken i en målkavalkad och det var BIF som gick ifrån till 4-1 ganska snabbt. Partille får aldrig riktigt kontakt efter det och BIF kan vinna med 6-3 till slut. Lukman Mohamed Nur blev tvåmålsskytt för BIF.

Bergsjös Victor Calming sa så här efter matchen:

”Otroligt skönt med tre raka vinster och 16 mål framåt på tre matcher! Nu är vi med där uppe där vi vill vara efter en kass inledning av serien. De var egentligen bara ett lag på planen idag där vi sett till chanser skulle vunnit med tvåsiffrigt. Vi rullar rätt bra och skapar mycket klara målchanser tyvärr bjuder vi på tre enkla mål idag och de funkar inte om vi ska vinna någon serie. De måste vi jobba på då jag tror målskillnad kan bli viktigt i slutändan. Men en helt okej match av oss ikväll trots att vi inte kommer upp i normal standard och otroligt viktigt med tre poäng!”

Partille Martin Björkdahl hade följande att säga om förlusten:

”En match med riktigt dåliga förutsättningar för oss. Efter många återbud får vi ihop tolv man. En tidig skada gör att vi fick slita hårt. Matchen äger BIF fullständigt från start till slut. Vi gör dock 0-1 i vårt första anfall. BIF kvitterar och det står 1-1 i halvlek. BIF känns lite frustrerade då de inte får utdelning. I andra gör de dock några snabba mål och matchen känns avgjord. Vi gör dock mål på i princip alla våra chanser vilket skapar lite nerv i matchen. BIF är bättre och förtjänade vinsten. De vill vara ett topplag och kommer nog vara det när serien summeras. En schysst match med en bra domare.”

Bergsjö IF är nu trea, bara en poäng efter Sveakurd och Bergum. Partille är elva.

 

Pushers BK tog sin första seger i årets 6A när de besegrade Götaholm BK hemma på Gröna Vallen. Alla målen föll i den första halvleken och Viktor Dziike gav GBK ledningen redan i den sjunde matchminuten. Två mål av Bosse Strand vände dock på matchen till Pushers fördel. Den andra halvleken bjöd alltså inte på några mål men ett sent rött kort på Götaholms Shahram Mansouri.

GBK:s Joel Akre sa så här om förlusten:

”Riktigt tungt idag. Väldigt mycket folk borta, halva startelvan åtminstone. Jobb, sjukdomar, skador, resor gör att vi har svårt att ens få ihop en frisk trupp idag. Sedan kan vi inte skylla på det, första halvlek är bedrövlig från våran sida och vi låter Pushers rulla runt och styra spelet. När vi dessutom bjuder på två mål på en fast situation och ett inkast får vi skylla oss själva. Andra halvlek var mycket bättre, vi satte hög press och det var spel mot ett mål, de var knappt inne på våran planhalva på hela halvleken. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vända matchen men missar alldeles för mycket. Bara att bita ihop och jobba vidare.”

Segern gjorde att PBK klev upp på en åttondeplats och gick bland annat förbi just Götaholm, som är nia.

 

Det tog fem omgångar innan årets första WO i 6A dök upp. Lekstorps IF fick tyvärr inte ihop folk till lördagens match mot Gamlestadens FF och var tvungna att lämna WO. Vi får hoppas att det bara var en tillfällig dipp från LIF:s sida.

 

/Rasta