Så här gick det i 6B och 6C i helgen:

 

FREDAG 28/4

6B:

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Solängens BK 4-2

LÖRDAG 29/4

6C:

Solväders FC – Hönö IS 1-8 

Fröjdens FK – Gunnared KIF 7-2 

Vrångö IF – Önnereds IK 1-1

 

Det spelades bara en 6B-match i helgen och i den så besegrade Syrianska /Arameiska Solängen med 4-2. Trots sex mål i matchen hade matchen bara två målskytter. Alla Syrianskas mål gjorde av Aleksander Yildirim och båda SBK:s mål prickades in av Jimmie Hansson. Efter 1-1 i halvtid så gick tog Syrianska snabbt ledningen och kunde sedan gör både 3-1 och 4-1 innan Hansson reducerade i slutet.

Båda lagen har sex poäng och Syrianska är sexa och SBK femma.

 

Tre matcher i 6C spelade i lördags och det bjöds på en hel del mål.

Hönö IS har bara spelat tre matcher i årets 6C men har gjort flest mål! I lördags blev det hela 8-1 borta mot Solväders FC. Carl Wiklander svarade för ett hattrick för HIS.

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om segern:

”Ännu en väl genomförd match av oss där vi har en bra variation i anfallsspelet och det blir svårt för Solväder att försvara sig. tre mål och två assist av vår 00:a Calle Wiklander är imponerande. Dock fick han inte t-shirten som matchens lirare då den gick till ”Edvinho” Alexandersson som tagit över sin tvillingbrors roll på innermittfältet. Extra kul med matchen var våra fyra debutanter för Hönös A-lag. Tim Sjöström (född 02) och Gustav Lundbäck hade förvisso lirat 20 minuter i träningsmatherna men igår kom riktiga debuten. Mattias Bergman som börjat lira fotboll igen efter en längre tids uppehåll spelade 30 minuter när han byttes in mot gammelräven ”Bryngel”. Extra roligt var det givetvis med den 4:e debutanten, Johan Andersson. Målvakten som lånats in från Torslanda. Även om han inte ställdes på så svåra prov (Bryngels självmål var omöjligt att ta) så ingav han en fin trygghet där bak. Nu gäller det att spinna vidare på det fina spelet då en av favoriterna och tillika serieledarna Härlanda väntar i nästa omgång.”

HIS har full pott på sina tre matcher och imponerande 19-2 i målskillnad. Detta räcker till en fjärdeplats för tillfället. Solväders FC är sist och enda laget utan poäng.

Hönös matchreferat hittas HÄR.

 

Även Fröjdens FK bjöd på ett målkalas när de körde över Gunnared KIF med 7-2. Robin Berndtzen blev tremålsskytt och Naser Rahimi satte två för FFK.

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här om storsegern:

”Matchen börjar med att lagen känner på varandra. Gunnared har många spelskickliga spelare och de har ganska mycket boll men vi ligger bra i våra positioner och skapar en del i våra kontringar. Sedan får de in 1-0 från ingenstans i minut 15, fint mål men vi var väldigt passiva i vårt försvarspel. Lagen fortsätter att känna på varandra, vi skapar lite men de gör faktiskt 2-0 efter ca 30 minuter, en snabb omställning. Där och då vaknar vi till ordentligt och börjar sätta bättre press på Gunnared, vi gör tre snabba mål innan halvtid och skapar många chanser. I halvtid gör vi lite byten och får in lite ny energi. Vi fortsätter som vi gjorde i slutet på första och man ser att vi är ett mycket mer vältränat lag denna säsong. Vi gör fyra mål i andra och hade bud på ännu fler. Till slut blir det en ganska komfortabel seger men jag måste ge Gunnared beröm för att de spelar en fin fotboll hela matchen. Robin Berndtzen gör ett hattrick som mittback i första matchen för säsongen, en lagkapten som kliver fram när för lager när vi behöver det. Måste även ge beröm till domaren Tony, han har full koll hela matchen och håller det på en bra nivå trots en del hårda dueller mellan lagen.”

Fröjden har också bara spelat tre matcher med två segrar och en förlust, vilket räcker till en sjätteplats. Gunnared är nia i tabellen.

 

Vrångös fina segersvit tog slut när laget spelade 1-1 mot Önnered i lördags. VIF:s målvakt Tobias Julin hade hållit nollan i 292 minuter i sträck innan Andreas Säfström satte 1-0 för ÖIK efter en kvart. Vrångös kvittering kom på ett självmål i mitten av den andra halvleken.

Just VIF:s Julin hade följande att säga om matchen:

”För det första rätt trist att vi fick spela vår hemmamatch på Åkered eftersom Klingkärr inte påbjuder spel. Önnered är klart bättre i första halvlek och vi hotar knappt över huvudtaget offensivt. De lyckas dock bara göra mål efter en liten bjudning från vår sida och ett ytterst kliniskt avslut. I andra halvlek har vi perioder där vi är bättre och lyckas kvittera efter ett självmål på en hörna. Efter det ligger Önnered givetvis på för ett ledningsmål, vilket gör att vi kan hota lite i omställningar och vi borde kanske till och med gjort ett mål av något av lägena vi fick i slutet.

I det stora hela är vi nöjda med en poäng. Det kändes idag att vi haft tätt med matcher det senaste och det var många trötta ben. Märks också att vi saknat Karl-Johan sen premiären, om man ser till vår målskörd. Han gör ju nästan alltid en balja och ger oss lite spets offensivt. Önnered klart bästa laget vi mött hittills. De är dessutom bland seriens trevligaste lag att möta och vi önskar dem lycka till framöver.”

Önnereds tränare Ola Holmgren sa så här om matchen:

”En match som vi ska vinna bara. Vi gör en jättebra första halvlek som vi ska göra fler mål i än ett och då tror jag matchen är slut. Vi har väl 15 hörnor eller något liknande lyckas inte få in den på en mycket duktig målvakt. Vi går ner oss lite efter halva andra halvlek och Vrångö får en hörna och lyckas få in den via en av våra försvarare. Vi har bara oss själva för det här poängtappet och vår oförmåga att göra mål. Vrångö kämpar väl och har som sagt en duktig målvakt, men vi ska avgöra den här matchen i första halvlek.”

Både Vrångö och Önnered är bra med i toppen och och båda har tio poäng, bara två bakom ledande FC Härlanda och då har ÖIK till och med en match tillgodo.

 

/Rasta