Så här gick det i helgen i 6D:

 

LÖRDAG 29/4

Bjurslätts IF – Bosna IF 6-2 

Förenad Turkisk Ungdom – Hälsö BK 3-1

SÖNDAG 30/4

Neutrala IF – IF Vardar/Makedonija 1-0

 

Bjurslätt har inlett 6D lite knackigt med och hade inför mötet med Bosna IF bara en vinst på fyra försök. Matchen började ytterst underligt då Bjurslätt fick en spelare utvisad redan efter tio minuter men efter det så gör de tre raka mål och går till paus med en 3-0 ledning! Två Bosna-mål av Emir Skandric jämnade ut matchen innan även Bosna skulle få ett rött. Den sista kvarten avgör Bjurslätt helt med tre raka mål. Sonny Dinov blev tvåmålsskytt för Bjurslätt,

Bjurslätts Benny Brunberg sa så här om segern:

”Det hann inte ens gå tio minuter av matchen innan vi drar på oss ett rött kort. Men vi krigade på och höjde tempot så Bosna inte hängde med vilket gav utdelning och vi fick 3-0 i halvtid. Andra halvlek börjar okej men sen bjuder vi in Bosna i matchen så de får två snabba mål. Sen får Bosna en utvisning också och då spelar vi 10 mot 10 och då tog vi över matchen helt igen. Men övrigt i matchen tycker jag vi spelade som aldrig förr helt fantastiskt. Hoppas de sitter i sig så ska detta nog ordna sig till slut.”

Bjurslätt är sjua och Bosna är fyra i en lite haltande tabell.

 

I toppen fortsätter FTU att imponera. Mot Hälsö svarade Saim Duman för FTU:s alla tre mål, alla i den första halvleken.

FTU:s lagledare Oguz Acikgöz sa så är om segern:

”Hälsö inleder bäst och äger mycket boll i början av matchen. De får ett läge i minut tre som vår vikarierande målvakt räddar. Vi jobbar oss in i matchen allt eftersom och gör mål. Efter mål nummer 2 tar vi över spelet helt och äger matchen fram till sista kvarten. Vi kommer inte upp i vår normala nivå men lyckas ändå vinna utan större hot. Nu ser vi fram emot derbyt mot Bosna på fredag.”

FTU leder tabellen efter fem raka segrar och Hälsö ligger femma.

 

Igår, söndag, tog Neutrala UF sin första trepoängare när Vardar/Makedonija besegrades med 1-0. Yonis Bashir Abdi satte målet i början av den andra halvleken.

Neutrala klättrade upp till en tiondeplats, precis bakom Vardar.

 

/Rasta