Bloggen har tagit ett snack med 6C-laget Fröjdens FK:s tränare Darko Lipovac:

Du är tillbaka som tränare i Fröjden. Hur ser din fotbollsbakgrund ut och hur kommer det sig att du blev tränare för FFK i år igen?

Har 5-6 säsonger som divison fyra spelare i Hälsingland med sista säsongen 2006, slutade med fotboll pga flytt till Norge. Började lira i korpen när jag flyttade till Göteborg 2012. 2015 bildade vi Fröjdens FK så hade väl uppehåll på 11-manna under 10 år. Två anledningar till att jag hoppade på som tränare igen var att Simon och Mattias inte skulle fortsätta som tränare utan bara spela i år och allt eftersom började jag att känna ett enormt sug på att träna laget igen. Det bara växte fram och det kändes kul när grabbarna tyckte att det var en bra idé.

Ni har inlett med två segrar och en förlust. Hur skulle du sammanfatta Fröjdens inledning på 6C?

Jag är ganska nöjd med vår start, 6 av 9 poäng är bra. Vi slog Knippla, de slog oss båda matcherna förra året. Vi gav Sandarna en match trots att de ledde med 3-0, var närmare 3-3 än 4-2 till dem i andra och senast vann vi med 7-2 mot Gunnared trots att de ledde med 2-0.

Ni har nykomlingarna AIF Göteborg i nästa omgång. Några tankar inför den matchen?

Alltid svårt med nya lag i serien och sen skiljer sig det egna laget från match till match men vi går helt klart för tre poäng! Har vi rätt inställning så vinner vi denna match!

Vad tror du om årets 6C överlag. Vilka lag får vi se i toppen, vilka får det svårt och vart återfinns Fröjden?

Jag tror personligen att fyra lag gör upp om vilka som tar det. Sandarna och Hönö är mina favoriter, men man ska inte räkna bort Härlanda och Önnared. Sen hoppas och tror jag att vi kommer att slåss om plats fem med Vrångö. Men väldigt svårt att sia om. Mellan plats 7-12 är det väldigt svårt att sia om. Solväders har till exempel börjat dåligt men dom brukar ta riktigt mycket poäng på hösten.

Vilken sorts fotboll vill du att Fröjden ska spela och hur nära är ni det idag?

Jag är väldigt mycket av den gamla skolan. Man ska spela rejält, hårt och för laget. Få saker som retar upp mig som människa och tränare men en sak är när man inte spelar för laget. Vi har en del riktiga lirare och bra spelare i laget och jag tror mycket på att ge dem frihet under ansvar. Sen tror jag mycket på att vara bra tränade och välförberedda inför match. Så trots att säsong dragit igång så kör vi fortfarande en del fys. Man kan komma riktigt långt i fotboll på att vara vältränade som individ och lag. Vi är en bra bit på vägen men jag är helt övertygat om att vi max ligger på 80% av våran kapacitet.

Är det några spelare i det egna laget eller något av motståndarlagen som du imponerats extra mycket av?

Robin Berndtzen, Viktor Bäckström och Magnus Svantesson tror jag personligen skulle kunna spela betydligt högre upp men de är fantastiska att ha i laget. Riktiga lirare och skolade fotbollsspelare men ändå fruktansvärt laglojala och det är fantastiskt att ha dem i lagt som tränare.  Det finns många bra spelare i vår serie, framförallt många forwards som snurrade upp en när man spelade back förra året men ska jag plocka ut någon så är det Jonas Alexiusson från Hönö. En riktig silverräv som överraskade alla i våran backlinje förra året med en fruktansvärd fart och 20 i avslut på FM.

 

Rasta&Dalla tackar självklart Darko och önskar honom och Fröjdens FK lycka till!

 

/Rasta