Det finns ju enklare lägen att gå ut till match. Två raka förluster och nu väntar serieledarna Finlandia som fortfarande inte tappat en poäng. Men som vanligt skall något lag ta tre poäng då är det väl Donsö. Mittfältsmotorn Anders Jansson ser möjligheterna..

Efter fem omgångar har ni plockat sju poäng. Två segrar och två förluster utöver krysset mot Hällesåker, hur mår man som kapten i Donsö då?

Först och främst är jag inte längre kapten. Olof Lagerquist och Erik ”lehmann” Hornby delar på det.

Men vi har blandat och gett. Har varit dåliga i början av matcherna och hamnat i underläge. Och ibland har vi lyckats hämta in det ibland inte.
Vi har ju flyttat upp så gott som alla juniorer i atruppen. Så det är nästan ett nytt lag vissa matcher. Då får man ha tålamod.

Toppen var väl hemma mot Näset. Botten har varit dom två senaste matcherna då vi inte kommer upp i nivå.

Senast 1-2 mot Hovås/Billdal och därmed andra raka förlusten, hur minns du den kampen och vad hade behövts för en seger istället?

En avslagen match. Rätt svårspelat med lågt tempo. Får skylla på naturgräs.
Men en match där vi faktiskt var bra i början. Vi borde gjort något mål i första halvlek. Istället så visade Boren vägen genom två snabba mål fem min innan halvtid. Smekte in en frispark och en nick. Utan honom hade dom inte vunnit tror jag. Tycker han är riktigt bra.

Lite surt att vi hade ett riktigt bra lag men kom ändå inte upp i nivå. När Albert körde fast så hade vi inte riktigt några andra alternativ och ingen av oss andra klev fram. Svagt av oss. Visade dålig vilja över lag och det måste vi prata om inför nästa match.

Denna helg väntar serieledarna Finlandia på hemmaplan, är ni skick till att kunna skrälla? Och vad måste fungera för att ni skall ha chansen att vinna?

Att vi har spring i benen och vågar ställa krav på oss. Vi har varit lite för veka hittills där vi inte riktigt visar vad vi går för. Vi får helt enkelt knyta näven och börja ställa krav på varandra.

Givetvis är det även viktigt att få skrapar ihop en bra elva som har chans att slå sin gubbe på några positioner.

I år vankas det derby mot Styrsö, ett lag ni ligger före i tabellen på fler gjorda mål men i övrigt väldigt jämn inledning. Håller du koll på hur det går för Styrsö mer än andra lag? Och är det en match ni laddar för?

Självklart laddar man för den. Det kommer bli jämnt. Dagsform kommer avgöra det då vi är likvärdiga spelmässigt just nu.

Lite har man koll. Alltid någon som har snackat med någon i deras lag om hur det gick för dom senaste matchen.

Till sist, vem i serien skulle du helst ha i ditt lag?

Svår fråga. Egentligen är jag nöjd med Donsös spelare nu. Men det är ju lätt att säga någon vass offensiv spelare. Då dom oftast märks. Typ Boren i Hovås.
Men jag tycker alla andra går ner sig om man har en vass forward. Det blir att man förväntar sig att han ska lösa allt omedvetet.

Så min röst kommer på någon stabil, rutinerad mittback. En som gör det enkelt och får dom andra att bli bättre. Vi har ju redan Patrik Höglund.
Har dålig koll på duktiga mittbackar. Men Fiskebäck har en stor äldre kille som var stabil i fjol när vi möttes. Annars vet jag bara Arvid Johannesson. Men han är ju i Styrsö så han går ju inte att välja.

 

///Dalla