Virgo har fått en perfekt start på årets seriespel precis som väntat. Lika oväntat är det ju att tippade förhandsfavoriterna Landvetter redan åkt på två förluster och nu får att göra för att reda upp detta. Dock skall det sägas direkt. De har mött Älvsborg och Virgo på bortaplan och förlorat. Inget att skämmas över. Det kan bara bli enklare framöver.

Frågan alla ställer sig nu är väl om lilla Virgo skall kunna ta sig till tvåan i och med denna imponerande start..

2-0 hemma mot Landvetter, hur gött var det i omklädningsrummet efteråt?

Ja hur beskriver man den känslan egentligen? Personligen kände jag nog mest en lättnad och det var nog mer ett lugnare blicka-nöjt-in-i-väggen-firande än det där stora segerruset. Vi har sagt att om vi håller tätt bakåt, använder all vår rutin och ger allt för varandra så kommer vi inte förlora många matcher i år. Och igår klaffade alla de tre punkterna och jag tycke vi vinner välförtjänt.

Sju poäng på tre matcher, ganska nära en drömstart på serien, kommer ni kunna hålla i detta över sommaruppehåll och sånt i år?

Jo 7 pinnar är ju helt klart godkänt, speciellt med tanke på att vi mött topptippade Älvsborg och Landvetter. Vi har spelat konsekvent och har en magisk bredd i år så även om vissa datum kommer innebära större spelartapp än andra så ser jag inte att vi kommer vara så ojämna som vi varit de tidigare åren i 3an. Det kommer säkerligen komma både poängtapp och förluster, sån är liksom fotbollen, men de kommer inte komma för att vi saknar kvalitet under någon period. Det har jag svårt att skönja i dagsläget.

Av de inledande tre matcherna vem har stuckit ut mest hos er? Och vilket av motståndarlagen tycker du varit bäst?

Det har varit väldigt jämna matcher och jag tycke inte att något lag har varit dåliga. Lagen är rätt likvärdiga när det kommer till spelet på mitten. Landvetter är det lag som hotat oss mest offensivt och har varit helt klart vassast där. Älvsborg är gedigna och är å andra sidan laget som imponerat mest defensivt. Dom två kommer ju vara topplag under året och jag gissar att det är deras offensiv respektive defensiv som kommer borga för det. Kortedala var lite för tunna framåt och hittar man inte sätta att göra mål på kan mittfältet vara hur vasst som helst. Dom får det tufft.

Till helgen väntar Gunnilse på bortaplan, ett av topplagen, har du koll på dem och har ni olika sätt att spela på beroende motståndare eller kör ni bara på?

Vi träningsspelade mot Gunnilse bara någon vecka innan säsongen drog igång och då vann vi komfortabelt. Visst, dom saknade väl 2-3 namn av vad jag kan läsa mig till, men vi saknade å andra ännu fler. Träningsmatch är dock träningsmatch men visst har jag ett hum om vad vi kommer möta.

Vi jobbar inte jättemycket med taktik utan låter spelglädje och kvalitet få tala på planen. Det vi kan göra är ju en matchplan och den kan man ju anpassa utifrån förutsättningar och vad man vet om lagen man möter. Men det är mest småsaker man kan justera, i stort har vi ju följt samma mönster varje match och hittills har det gått bra!

Till sist, OM ni skulle vinna serien, kan Virgo som klubb hävda sig i div II?

Det är ju en svindlande tanke att vår lilla förening skulle hamna i 2an. Spelarmaterialet är både brett nog och håller för 2an anser jag. Och om inget händer kommer vi inte ens köra öppna träningar i vinter. Ska man börja i Virgo får man helt enkelt känna någon i laget som kan rekommendera en. Så där tror jag vi kan hävda oss.

Som förening skulle vi absolut inte hävda oss. Det är svårt nog i trean att jämföra sig med de större föreningarna och vi är några få som får slita hårt för att få det att gå runt. Vi skulle absolut klara av att genomföra ett år i 2an, men att säga att vi skulle kunna hävda oss är inte rättvist mot varken oss eller de större drakarna i 2an. Virgo har andra drivkrafter. Drivkrafter som gör oss både sportsligt gångbara och håller oss flytande föreningsmässigt. Vi är en udda fågel i sammanhanget och det är vi väldigt stolta över. Men vem vet! Det finns ambitioner och just nu håller vi på att kratta manegen för att Virgo om några år ska kunna utgöra en helt annan maktfaktor i Gbg-fotbollen än vad vi utgör idag! 🙂

 

 

///Dalla