Vi återkopplar lite mer till gårdagens matcher:

 

Angered MBIK spelade 3-3 mot Romelanda UF i 5A och så här sa Angereds assisterande tränare Hussein Yusuf om matchen:

”Första halvlek domineras kraftigt av oss och Romelanda kommer knappt över halva planen. Vi får in 1-0 redan efter tre minuter genom vänsterbacken Rami Dridi. Vi fortsätter att skapa väldigt många heta chanser och borde dödat matchen redan efter första halvtimmen. Vi får även in 2-0 genom en oerhört tjusig frispark av Aaron Åberg och där och då kändes matchen klar. Matchen är helt under kontroll när vi återigen får ett tufft domslut emot oss. Vi får en spelare frilägesutvisad och därefter tappar vi matchen totalt. Även om Romelanda verkligen inte imponerade på mig så var de oerhört vassa på kontringarna när vi spelar nonchalant och deras nummer 9 visade på fin speed när de fick in 2-2 och i slutet fick de även in 2-3-målet som verkade vara spiken i kistan för vår kollaps. Lyckligtvis får vi väldigt turligt in en kvittering på slutet genom ett självmål som åtminstone räddar en poäng.

Även om det blir en kollaps både resultat och spelmässigt så finns det spelare som imponerade.

Ahamed Mohamed fick göra sin första start för säsongen och imponerade jättemycket med sin påhittighet och sin snabbhet.
Ahmed El-Abyad gör återigen en väldigt bra match och tar för sig mer och mer och dominerar på sin kant genom sin oerhörda snabbhet.”

 

BK S:T Jakob besegrade Landala IF med 4-2 i 6B och så har kommenterade S:T Jakobs tränare Roni Mezo segern:

”Vi kommer ut väldigt koncentrerade och taggade. Vi är effektiva framåt och Jacob Larsson i målet tillsammans med backlinjen håller det tryggt bakåt. Vi lyckas isolera deras mittfält vilket får Landala att spela långt och där lyckas vi reda ut det. Vi utnyttjar farten och kommer bakom deras backlinje flera gånger. En tuff match där domaren sköter duellerna på ett bra och lugnt sätt. Landala har 3-backslinje på slutet och får till en reducering men inte så mycket senare får Jens Karlsson sin andra assist för kvällen (hade även frispark på ribban) när han hittar Abbe och där går luften ur Landala lite. Vi har nu tio olika målskyttar (flest i serien tillsammans med GSIF) och det visar bredden vi har i truppen. Noterbart är att förra årets skyttekung Ludvig Björk ej nätat än pga. skada i första matchen mot Heden.

Vi tar en match i taget och taggar för Ramberget nästa torsdag.

 

/Rasta