Nykomlingen SK Argo ställdes inför en riktigt svår bortamatch denna soliga torsdagskväll. Obesegrade Önnereds IK på gräset på Apelsinplan. ÖIK kom till matchen med tre segrar och en oavgjord på sina fyra spelade matcher. Argo hade skrapat ihop sex poäng på sina fem första matcher men kom från en fin derbyseger mot AIF senast.

 

ÖNNEREDS IK – SK ARGO 0-0 (0-0)

 

SK Argo kom till spel med följande lag till vad som skulle bli en mållös men inte händelselös tillställning:

 

Robin

Kendal-Maggan-Barkebo-Almkvist

Kalle P-Rasta(C)-Skalin-Gustav

Koffe-Ferm

 

Bänken:

Karsberg

Jonas

Åman

Sjögren

 

Som vanligt var det Robin Staaf som vaktade kassen. Backlinjen var intakt sen senaste matchen mot AIF vilket betydde att Magnus Andersson och Calle Barkebo bildade mittlås och Kendal Ulusoy och Johan Almkvist tog hand om kanterna. Fredrik ”Rasta” Airosto och Johan Skalin spelade på innermittfältet och Kalle Pettersson spelade till höger. På vänsterkanten hittade vi ett nyförvärv. 24-årige Gustav Dovstad fick debutera från start. Karlskrona-sonen Dovstad kommer senast från spel med skånska division 5-laget Torna Hällestads IF. På topp spelade Kristoffer ”Koffe” Jonsson och Martin Ferm. Bänken bestod av Daniel Karsberg Zotterman, Jesper Åman, Jonas Gustavsson och Peter ”Chippen” Sjögren.

Matchen började lite trevande och då det var Argos första gräsmatch för året så blev det att känna på underlaget till en början. Argo hade ett medvetet lite lägre utgångsläge och hemmalaget Önnered hade väl lite mer boll inledningsvis utan att riktigt skapa något. Duktige innermittfältare Arthur Oresjö i ÖIK sökte ofta boll men Skalin och Rasta höll honom för det mesta felvänd. ÖIK:s kapten och mittback Andreas Tenggren skickade också en hel del långbollar ut på kanterna med bra precision. ÖIK hade väl några halvlägen när de hittade ytan framför Argos backlinje men som sagt inga riktiga farligheter.

Argo jobbade sig dock in i matchen bra och tog stundtals över spelet och kunde etablera lite tryck mot ÖIK-kassen. Det blev en hel del hörnor och en och annan frispark på offensiv planhalva. Det var ett ganska frustrerat Önnered som la en hel del energi på domaren. Chansmässigt var det ganska lugnt i den första halvleken. Argos Johan Skalin har två bra nicklägen på hörnor och även en frispark från nästan halva planen som målvakten får tippa till hörna. Argo spelade stundtals riktigt finurligt och mycket gick via Skalins lugna fötter och högerkanten var pigg med en offensiv Kendal. Om Argo hade ett litet övertag i mitten av den första halvleken så jämnade det ut sig igen i slutet. ÖIK hade några halvlägen och skickade en del bollar i djupet som dock Robin kom ut bra på. Laget hade även några hörnor som blev halvfarliga. Den första halvleken avslutades med rött kort för ÖIK:s Dennis Freding. Om minnet inte sviker så tappade Freding boll på mittplan och skriker till i frustration. Domaren står bara några meter bort och hivar upp det röda kortet. Lite oklart vad exakt han skrek men det verkar varit det engelska ordet för samlag, alltså FUCK. Domaren sorterade in detta under kategorin könsord och då är det enligt regelboken utvisning. Självklart upprörda känslor hos hemmalaget som inte oväntat tyckte bedömningen var hård.

0-0 i paus och ÖIK alltså nere på tio man.

Den andra halvleken fick till en början en ganska väntad matchbild. Argo hade en hel del boll och Önnered låg på kontring. ÖIK är dock hetare direkt och får en hörna och det är lite stirrigt hos Argo. I mitten av den andra halvleken har Argo en bättre period där man biter sig fast på offensiv planhalva men det är lite för dåligt rörelse och det blir ofta inlägg som inte leder till något. Det blir även ganska långa lag då både solen och gräset tar ut sin rätt. Detta leder till väldigt stora ytor på mittfältet. Argo vaskar dock fram några bra chanser. Magnus Andersson får en bra chans på en fint slagen frispark av Skalin. Maggan kan brösta ner bollen nära mål och gå på avslut i snäv vinkel. Skottet tar möjligen på målvaktens axel och går längs med mållinjen. Rasta får också ett jätteläge efter att Kalle P spelat fram Koffe i straffområdet. Hans vänsterskott räddas av målvakten och bollen håller på att skruva sig utanför stolpen. Rasta hinner inte riktigt dit utan kan bara peta bollen i stolpens utsida.

I den andra halvlekens andra halva är det dock ÖIK som, trots tio man, tar över och skapar tryck mot Argos kasse. Argo hamnar fel i sitt positionsspel och slarvar väldigt mycket i det egna spelet med boll. ÖIK radar upp en mängd riktigt bra chanser. En hel del tidiga inlägg och hörnor som blir farliga. Robin gör några riktigt matchavgörande räddningar och Calle Barkebo fläker sig fram och täcker skott från nära håll i slutet. ÖIK har även en straffsituation i slutet där domaren väljer att fria. Tyvärr blir det riktigt snurrigt i Argo under slutet och det blir Argo som får ligga och kontra. Visst blir det några lägen men de slarvas bort. Kendal har bland annat en bra räd på kanten men inspelet rensas bort.

Matchen slutar 0-0 och det var två besvikna lag.

Hade någon innan matchen sagt till Argo att det blir 0-0 borta mot Önnered så hade varit ett bra resultat. Samtidigt spelade Argo en hel halvlek med en man mer utan att övertyga. Dock var det ytterst nära att det blev noll poäng med tanke på de chanserna ÖIK skapade i slutet, och där hittas väl hemmalagets besvikelse.

Argo får dock ändå vara nöjda med att lämna Apelsinplan med en poäng och laget höll riktigt jämna steg med ÖIK även innan utvisningen. Dessutom känns det inte så troligt att många av lagen runt Argo i tabellen kommer lämna gräset på Apelsinplan med så många poäng.

 

Spännande debut av Argos Gustav Dovstad som visade bra driv i steget innan han drabbades av akut pingislunga och fick byta.

 

/Rasta