Joel Sjöqvist har nu hunnit vara med under fem omgångar i 6B med nya klubben FC Heden. En klubb som för övrigt också värvat Marcus Waltilla men det är ju en annan historia. Och Per Nylander. Men även det en annan story.

I min bok var ju Heden givna favoriter i år men då de förlorat mot Proletären och kryssat mot GSIF är de just nu inte i ledning. Sjöqvist verkar dock inte orolig utan tror hårt på sitt lag där han i år är spelare med vissa bollplankande funktioner till mångåriga managern Tobias Larsson.

Efter fem matcher som spelare och ledare i FC Heden, vad är dina intryck från föreningen och spelarna kring matcher och träningar? Vad känner du att du bidrar mest med till Heden?

Snarare tre matcher, har missat två redan. Det är ett jävligt fint gäng med härlig stämning. Jag kommer som bekant från HBFC där snittåldern är betydligt lägre, nu är det bara att passa på att njuta av att få lattja med jämnåriga. Det får mig att känna mig yngre.
Jag bidrar inte med så mycket mer än gött skitsnack och en hel del hets. Kanske bollar lite med Tobbe emellanåt och täcker upp när han inte kan närvara. Som jag sagt tidigare så valde jag att lämna HBFC för att kunna spendera mer tid med familjen så jag försöker så gott det går att ducka ansvar i Heden. Det är lätt att det blir för mycket och det är inte rättvist mot någon.

Ni har förlorat mot Proletären och nu senast kryssat mot Göteborgs SIF, vad kommer det sig att ni inte har räckt till för segrar mot de andra topplagen, och vad krävs för att ni skall vinna mot lagen på hösten?

Jag var inte närvarande vid något av dessa tillfällen men GSIF var det tydligen en liten miss som straffade sig hårt i slutminuterna. Mot Proletären var det ett stort manfall vilket ledde till den förlusten. Annars finns all kvalité i truppen och med ett större lugn på offensiv halva och ett bättre djupledsspel så ska det mycket till för att stoppa FC Heden.

Du kommer ju ifrån div IV till div VI, vad skulle du säga skiljer mest mellan serierna?

Det är olika dimensioner. Sexan är mer gött tjöt och spelare som gjort sin satsning och nyttjar fotbollen som motionsidrott. Fyran måste du närvara varje träning, ha en tydlig spelidé, en god (jämn) fysik samt komma så nära 100% vid varje match (åtmintstone om du vill mer än att vara ett mittenlag). I sexan finns det mer spelutrymme att tänja på dessa gränser.
I fyran är allt större. Man pratar om motståndet, man har koll på andra spelare, det är hårdare nivå och tempo på träning och i match.

Hisingsbacka ledde du till div III och där gör de just nu succé, saknar du nivån, spelarna och klubben eller är du på det klara med att du inte är kvar längre? Även i tanken..

Ska inte ljuga, saknaden är enorm. Det är ett sätt att leva och utan coachandet saknas en bit i livspusslet. Det är så klart skönt att kunna spendera mer tid med familj och vänner men samtalen, förberedelserna, träningarna, matcherna och allt runt omkring det finns inget som kan ersätta det.
Hoppas vara tillbaka i coachkläderna inom inte allt för lång framtid.

Till sist, förklara varför FC Heden inte spelar 3-5-2?

Haha!
Det bestämmer givetvis Tobbe men visst tanken har slagit mig. Vi har ett spelarmaterial som skulle matcha den uppställningen bra så det är nog inte omöjligt att vi snart testar.

 

 

///Dalla