Så här har det gått hittills i veckan:

 

TISDAG 2/5

7B:

Azalea BK – Chalmers Studentkårs IS 3-1

ONSDAG 3/5

5A:

Angered MBIK – Romelanda UF 3-3

6B:

BK S:T Jakob – Landala IF 4-2

7B:

BK Skottfint – Käringöns FC 0-2

Menisken IF – Järnbrotts IF 2-3

 

7B-matchen mellan Azalea och Chalmers inledde veckan och inför matchen var båda lagen obesegrade. Azalea hade två vinster av två möjliga och Chalmers hade inlett med två segrar och en oavgjord. Den första halvleken slutade 1-1 efter att Johannes Mohlin Rutström gett ABK ledningen och Joel Amrén kvitterat precis innan halvtid. Azalea kunde dock gå ifrån till 3-1 genom mål av Philip Juhlin och Mohlin Rutström i den andra halvleken.

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Vi gör en svag insats och är slarviga i passning- och positionsspel. Hade väl hyfsat ok inledning men hamnade fel centralt i banan. Chalmers orkar ju mer än andra lag och hade en del indviduellt skickliga gubbar som kunde straffat oss. Sista delen av första är svag och vi gör väl ingen vass inledning av andra heller. Lite justeringar gav önskad effekt 2-1 mål satt riktigt skönt även om det inte speglade matchen. Johannes 3-1 mål är riktigt tungt och ren kvalité och med endast ett fåtal minuter kvar var det klart där. Ingen höjdarmatch från vår sida så extra skönt att vinna då.”

ABK har nu full pott efter tre raka segrar och är trea i en haltande tabell. Chalmers är tvåa.

 

Det lirades även två 7B-matcher igår, onsdag. BK Skottfint har det fortsatt tungt i sin omstart i sjuan. Fjärde raka förlusten kom hemma på Ruddalen mot Käringöns FC. KFC kunde vinna efter att laget gjort både 1-0 och 2-0 under matchens sista 20 minuter.

BK Skottfints spelande tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Bästa prestationen i år spelmässigt. Detta efter att vi testat ett nytt spelsystem och det stått 0-0 i 70 minuter.
Detta var ett stort steg framåt för ett helt nytt sammansatt lag som mestadels består av spelare som aldrig spelat
organiserad fotboll i Sverige innan. Tyvärr fick vi dock åter igen spela utan målvakt eftersom målvakten som skulle stå samt en forward inte dök upp utan att meddela. Vi fick snabbt istället ställa en spelare som i första hand var där för att kolla bara då han blivit sjuk efter senaste matchen. Han gjorde det bra dock, men bättre förutsättningar tio minuter innan matchstart vill man nog ha. En typisk 0-0-match och rätt chansfattigt. 0-1 kommer på en hörna och är rätt signafikativt med matchbilden att en fast sitaution avgör. 0-2 efter teknisk misstag inne i boxen. Trots förlust många steg framåt och det finns detaljer vi kan ta med från spelet. Vore kul att spela en match snart dock med ordinarie manskap och där man slipper ställa en utespelare i mål.”

Skottfint sist i tabellen efter fyra omgångar och KFC är femma med sju poäng på fem matcher.

Även Menisken IF och Järnbrotts IF drabbade samman igår. Gästerna JIF gick segrande ur striden med 3-2 även om nyförvärvet Mathias Kisch inledde målskyttet för Menisken efter en kvart. Järnbrott vände dock till 2-1 innan halvtid genom mål av David Ghosh Dastidar och Filip Sollenby. I mitten av den andra halvleken utökade sen Pär Johansson Sunnerfjell till 3-1 innan en sen reducering av MIF:s Andreas Skoglund fastställde slutresultatet.

Meniskens Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om förlusten:

”Ja, vad ska man säga ännu en tung förlust. Första halvlek känns rätt jämn. Vi tar ledningen med 1-0 genom fin boll snett inåt bakåt. Järnbrott smäller på bra och hittar lite luriga kombinationer mellan sina forwards framförallt nr 6 är skicklig. De leder med 2-1. I andra känns det som vi spelar hela halvleken på deras planhalva och anfaller med enormt många spelare. De kanske straffar sig lite. Nr 6 gör ett drömmål. Vi gör ett till men hittar inte de där riktigt farliga superchanserna även om det känns som vi har 70-30 i bollinnehav. Vi är som ett värdelöst Barcelona kan man säga. Vi föll med flaggan i topp men man är ju bitter som f*n ändå.”

Menisken jagar fortfarande första fullpoängaren och står på en pinne efter fyra spelade matcher. Järnbrott är fyra i tabellen.

 

En 5A-match spelade igår och den bjöd på ett målkalas. 3-3 slutade det när Angered MBIK och Romelanda UF möttes på Lövgärdesplan. Hemmalaget Angered hade målmässigt grepp om matchen med 2-0 i paus efter mål av Rami Dridi och Aaron Åberg. I mitten av den andra halvleken blev dock AMBIK:s Ali Simmo utvisad och RUF både gick ikapp och förbi. Max Harris satte 1-2 och 2-2 innan Henrik Björnrud gjorde 3-2 med bara tre minuter kvar! Ett självmål i näst sista minuten gjorde dock att matchen slutade 3-3!

RUF:s målskytt Björnrud sa så här om den händelserika matchen:

”Jättesvag insats av oss i första halvlek, tufft med 0-2 i baken! Men vi steppar upp det i andra halvan och de får ett rött kort. Vi kontrar in tre mål och de står 3-2 till oss när de är fem minuter kvar på matchen! Men som alltid så släpper vi in en boll när klockan stod på 44:45 i andra…”

RUF är sexa med sex poäng i en haltande 5A-tabell och Angered är åtta.

 

I 6B tog BK S:T Jakob sin andra seger för säsongen när Landala IF besegrades med 4-2Heden. S:T Jakob inledde starkast och Gustav Brengesjö kunde språngnicka in 1-0 redan efter sju minuter och i paus var det 2-0 efter att kaptenen Carl Magnus Jarlert även han nickat bollen i mål. LIF fick lite kontakt när Mert Ayas reducerade efter en timme men Alberto Donoso Pizarro gjorde 3-1 strax efter. LIF reducerade igen (Max Hallgren) men matchen slutade som sagt 4-2 efter att Brengesjö satt sitt andra mål i slutminuten.

Segern gjorde att S:T Jakob gick förbi bland annat just Landala och är nu femma. LIF är åtta.

 

Bloggen kan få anledning att återkomma till dessa matcher om fler kommentarer dyker upp!

 

/Rasta