Det spelades ju några heta matcher redan igår. Jonsered vann knappt med 1-0 mot Partille i derbyt, Balltorp tog sista chansen att hänga på toppen när de besegrade Lagårn med 2-1 och på Heden körde Härlanda över Hönö med 4-1 och det känns allt mer som att Härlanda blir laget att slå i 6C.

Idag spelas det några intressanta matcher till.

4A

Lunden ÖBK-Floda 19.15 Överåsvallen

Floda väntar på första segern och efter ett tungt fjolår som följts upp med en lika tung start på 2017 så kan man tänka sig att självförtroendet inte är på topp. Och med tanke på att de fortfarande inte vunnit mot lag som Guldheden, Partille, Nol och Stenkullen förstår ni att de kommer än tuffare matcher. Att vinna mot Lunden på Överåsvallen är normalt sätt inte lätt MEN Lundens form just nu skrämmer ingen och knappast Floda heller. 1-5 mot Gårda och 0-3 mot Partille. Floda bör därmed ha chansen att vinna idag.

TIPS: Oavgjort.

4B

Mölndal-Mölnlycke/Sjövalla IS FK Åbyvallen 18.45

I 4B har ju inget lag i toppen skaffat sig ett försprång som t.ex. Kozara gjort i 4A eller Finlandia i 5B. Därmed är detta en toppmatch där seriens bästa defensiva lag möter ett av de starkaste offensiva lagen. Mölnlycke/Sjövalla har bara släppt in två mål på de första matcherna men samtidigt bara gjort fem baljor. Det vittnar ju om en ramstark defensiv med som prioriteras en del. Mölndal å sin sida har haft svårt att defensivt. Tolv insläppta på första fem är väl sådär, men det skall sägas, sex av dem kom mot Kållered i premiären. Onekligen har Mölndal haft svårare mot de rejälare lagen som Kållered och Eriksberg vilket väl inte talar för seger ikväll. Å andra sidan verkar man ha kommit igång en del och har två raka segrar nu. Mölndal lirar boll med mycket olika formationer och rörelse, Mölnlycke/Sjövalla bör vara rejäla och fysiska precis som man brukar vara så det är två väldigt olika sätt att spela fotboll på som möts ikväll. Känns nästintill omöjligt att tippa här men Mölndal blir favoriter pga. hemmaplan.

TIPS: Mölndal vinner.

5A

Komarken-United Africa Kongevi 19.00

Vad sägs om kvällens hetaste match? Jo tack. Tabellen haltar men United Africa med fyra segrar och ett kryss mot Komarken med tre segrar på sina tre spelade matcher med målskillnaden 14-2. Här möts ett otroligt duktigt offensivt lag i Komarken mot United Africas trygga defensiv som gjort dem till ett av lokalfotbollens mest svårspelade lag. Jag håller Komarken som favoriter, dels p.g.a. resultaten tidigare i år, dels för att de har hemmaplan och dels för att de helt enkelt känns väldigt på gång. Tanaskovic har fått en drömstart på säsongen och vid vinst idag, vilka skall stoppa Komarken då?

TIPS: Komarken vinner.

5B

Näset-Linné Åkeredsvallen 18.45

Förra året vid den här tiden varvade Näset upp efter en sämre inledning på serien. Det lär bli något liknande i år. Eller det måste bli det. Vi skall komma ihåg att Näset redan förlorat tre matcher och nu är nio poäng efter Finlandia. Det hämtar man inte upp utan vidare. Så det kommer krävas idel segrar framöver nu, senast mot Finlandia var man ju tydligen väldigt dominanta men fick inte bollen i mål och det är ju det som det handlar om. Hemma mot Linné tror jag vi snackar en rätt enkel seger. Linné har fyra raka segrar, saknar viktiga pjäser som Chandan och Palmqvist, och idag blir det åka av. Nej Linné får det väldigt tufft idag och nu är man rejält insyltade i botten och enda sättet att ta sig därifrån är att plocka poängen för annars blir det snart tajt.

TIPS: Näset vinner.

 

///Dalla