Nästan full omgång i 6A igår med inte mindre än fem matcher:

 

6A

Götaholm BK – Sveakurd FC 2-4

Bergums IF – Tollereds IF 2-0

Real Maskin BK – Bergsjö IF 1-4

Lekstorps IF – Pushers BK 1-1

Bergsjön SK – Croatia Göteborg 3-2

 

Båda topplagen är fortfarande obesegrade då Sveakurd besegrade Götaholm med 4-2 och Bergum slog Tollered med 2-0.

Götaholm hängde dock med ganska bra hemma på gräset på Gamlestadsvallen. Sveakurd kunde gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning och även utöka den i början av andra genom Majed Mohamed Ahmed. GBK fick lite kontakt igen när Jesper Jakobsson reducerade till 2-3 med en halvtimme kvar. Precis efter målet åkte Sveakurd också på en utvisning men Kerat Solaiman Mosa såg med sitt andra mål för kvällen till att alla tre poängen gick till Sveakurd.

SFC toppar tabellen efter sex spelade matcher. Götaholm är tia.

 

Bergums IF fortsätter att gå bra och det blev seger mot Tollereds IF på gräset på BergumsvallenOliver Larsson och nyförvärvet från Real Maskin, Kalle Jarnebrink, blev målskyttar i 2-0 segern.

Bergums Timmie Löfgren sa så här om matchen:

”Gräspremiär på en grön oklippt, något ojämn, mjuk gräsplan skulle vi möta Tollered. De är ett tungt lag och planen gör det svårt för oss att spela den fotbollen vi vill spela medan det känns som om Tollered utnyttjar underlaget till max. De är stora, starka och duktiga på huvudet. Matchen är jämn och vår målvakt har en bra dag i målet som äger luftrummet. Med viss möda går vi till halvtid med en 1-0-ledning. Andra halvlek påminner om den första och Tollered skapar lägen för att kvittera men tillslut får vi med oss en frilägesutvisning och Kalle kan borra in en frispark från 25 meter rätt upp i krysset (en strumprullare som styrs och ställer målvakten. Bollen kom knappt fram). 2-0 och en man mer gör att vi kan spela av matchen. Känslan är att vi försöker spela en fotboll som inte riktigt passade sig igår och Tollered hade absolut kunnat ta med sig poäng igår om de fått lite utdelning.”

Enligt Tollereds Facebooksida ansåg tränare Gíslason att TIF var det bättre laget och att man brände en massa målchanser.

Bergum skuggar alltså Sveakurd i toppen och det är bara SFC:s bättre målskillnad som skiljer lagen. TIF är åtta.

 

Ett annat lag som vill vara och är med i toppen är Bergsjö IF. Laget vann derbyt mot Real Maskin BK med 4-1 och är trea i tabellen, bara en pinne bakom toppduon. Efter en mållös första halvlek blev det händelserikt i den andra. Mohammed Ibrahim gav BIF ledningen nästan direkt efter paus och Real åkte sedan på en utvisning. Lamin Kanteh och Kazim Güzel såg då till att Bergsjö kunde gå ifrån till 3-0. Fredrik Vanhanen reducerade förvisso men det räckte inte till och Ibrahim kunde sätta 4-1 med sitt andra mål.

BIF:s tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

”Det var egentligen bara ett lag på plan och det var vi Bergsjön. Real Maskin valde att backa med hela laget och var inriktad att försvara sitt mål. Vi tryckte på och hade många lägen att göra flera mål men första halvleken slutar 0-0. Andra halvlek ser likadan ut, Real Maskin backar och vi trycker på men den här gången får vi utdelning!”

Real Maskins målvakt och kapten Mattias Kitterfeldt sa så här om förlusten:

”Inte så mycket att säga om, vi har ett stort manfall inför matchen som gör att förutsättningarna förändras såklart. Med det sagt tycker jag vi gör en riktigt bra laginsats och stångas med Bergsjö IF riktigt bra och har 0-0 inför andra men de får tyvärr in en tidig boll i andra men killarna krigar på bra i 90 minuter trots en man mindre i 40 minuter och vi lyckas skapa någon sorts nerv sista tio minuterna med ett mål och ett par fasta innan Bergsjö IF kontrar in spiken i kistan. Laddar vi om till nästa vecka med nytt derby!”

BIF alltså trea och Real är fortsatt jumbo med en poäng på sex matcher.

 

Så fort något lag i 6A lämnar WO så är reflexen tyvärr att det kan handla om att ett lag drar sig ur. Inte så konstigt då 6A de senaste åtta säsongerna inte lyckats avsluta säsongen med 12 lag. Anrika Lekstorps IF kom inte till spel i förra omgången men glädjande nog spelade de igår. 1-1 blev det mot Pushers BK efter att lagen gjort mål på var sin sida om pausen. Liess Chadi satte 1-0 för PBK i den 44:e minuten och Tommy Malmqvist kvitterade i den 57:e.

LIF är nia och Pushers är sjua.

 

Bergsjön SK fortsätter att gå bra i 6A och igår besegrade de Croatia med 3-2. Den första timmen av matchen var dock tämligen lugn för att sedan explodera sista halvtimmen. Croatia fick en utvisning i matchminut 60 och Abubakar Mohamed Mohamud och Mohamed Hassan Mohamed ser till att BSK gör både 1-0 och 2-0. Spelande tränaren i Croatia, Vllaznim Ibishi, reducerar men Mohamud ökar till 3-1 innan Berat Deniz reducerar igen!

Croatias tränare Ibishi sa så här om förlusten:

”Jämn match med väldigt få målchanser fram till minut 55-60. Då drar vi på oss en onödig utvisning (korrekt dömd) som förändrar matchen. Ställningen är fortfarande 0-0 men det blir väldigt jobbigt att spela med 10 man mot ett Bersjön SK som löper så otroligt mycket. Bersjön SK tar sedan ledningen med 2-0 och 3-1. I minut 87 så reducerar vi till 3-2 på straff och det blir spännande på slutet. Vi får två bra lägen men vi lyckas inte sätta dit den. Vi gör en dålig match idag och förtjänar inte att vinna.”

Segern gjorde att BSK klev om just Croatia i tabellen. BSK femma och Croatia sexa.

 

/Rasta